8-delsfinaler

Tilbakeblikk på runde 3

I noen grupper var det spenning til siste slutt, mens i andre grupper var preget av mye rotasjon. Det aller sterkeste øyeblikket var kanskje da Lionel Messi og Marcos Rojo sammen sørget for at Argentina med et nødskrik gikk videre fra gruppespillet.

Det at Tyskland på sin side ikke kvalifiserte seg for videre spill i mesterskapet må kunne sies å være en smule overraskende. Die Mannschaft har alltid vært gode i mesterskap, og det at fotball er en enkel sport. Hvor 22 mann jager en ball i 90 minutter og til slutt så vinner Tyskland. Slik er det altså ikke lenger, storfavorittene er ute av mesterskapet og en æra er over. Auf wiedersehen, Die Mannschaft!

Våre utvalgte

Vi er ferdig med gruppespillet, og nå er det endelig klart for utslagsrunder! Nå gjelder det å velge spillere fra de lagene du tror kommer til å komme langt, fordi det kan bli vrient å skulle bytte for mye før hver runde.

Så velg spillere i lag du har tro på, og ikke glem å se ekstra nøye etter lagenes straffeskyttere. Etter VAR sin inntreden bli det nemlig idømt rekordmange straffespark. Bonussystemet synes også å favorisere målscorere, så det å velge ut straffetakerne kan være gull verdt!

Keeper

 

Fernando Muslera (Uruguay-Portugal) 5,6 millioner

Uruguay seilte som ventet gjennom gruppen sin uten nevneverdige problemer. De har kanskje ikke sprudlet offensivt, men de har matchvinnere der fremme som vipper kampene i deres favør. De er også ekstremt solide bakover, og det er mye av grunnen til at vi tror at Uruguay kommer til å slå ut Portugal. Det kommer til å bli en jevnspilt affære og det kommer ikke til å bli lett for Uruguay å stoppe CR7 og co.

Forsvar

Jordi Alba (Spania-Russland) 6,5 millioner

Mesterskapet til Spania har vært preget av mye utenomsportslig støy. De klarte allikevel å kapre førsteplassen i gruppen sin, foran Portugal. Det resulterte i at de møter vertsnasjonen Russland. Her er Spania klare favoritter, og kommer garantert til å gå videre.

Jordi Alba har vært frisk så langt, og stormer opp og ned venstresiden. Her er det muligheter for både rent bur og målpoeng.

Thomas Meunier (Belgia-Japan) 6 millioner

Belgia har innfridd så langt i mesterskapet, og siden de tok førsteplassen så skal de nå møte Japan. Her er de store favoritter, og ledet av en glitrende Eden Hazard så kommer de nok til å videre. Thomas Meunier er forsvarsspiller, men spiller i en ganske offensiv vinbackposisjon. Kommer med mange offensive bidrag, og en skal ikke se bort i fra at det er på et innlegg fra Meunier at Lukaku stanger ballen i nettmaskene og sender Belgia videre.

Andreas Granqvist (Sverige-Sveits) 5,3 millioner

Granen har vært en av mesterskapets største spillere. Sveriges kaptein og viktigst av alt deres straffeskytter. Vært helt klink fra straffemerket så langt, og er også svært god i banespillet. Har imponert veldig så langt, og det kan fort være en ny straffe som sender Sverige videre.

Granqvist har flest poeng av alle i VM-manager.

Midtbane

Philippe Coutinho (Brasil-Mexico) 10,2 millioner

To mål og en målgivende så langt er status for Coutinho. Ser ut til å være i strålende form, og har etter min mening vært Brasil sin beste spiller så langt. Fantastisk målgivende til Paulinho sist, og mot Mexico kommer det til å komme mer fra den tidligere Liverpoolspilleren.

Luka Modric (Kroatia-Danmark) 7,7 millioner

Det spørs om Modric er den aller beste midtbanespilleren i hele mesterskapet. I likhet med Spania, så har det vært mye utenomsportslig rør for Kroatia. Det virker dog ikke som det har noen som helst innvirkning på deres prestasjoner på banen. Knallsterk førsteplass i gruppen sin, og ledet av Modric så tror jeg at Kroatia blir for sterke for Danmark.

Juan Quintero (Colombia-England) 5,4 millioner

Juan Quintero har vært en fryd å se spille så langt. Lekre pasninger og ikke minst et strålende frisparkmål. Har virkelig levert så langt, og til 5,4 millioner så er han en veldig min mann å ha på midtbanen for å løsrive penger til lenger frem i banen. Colombia kan fort finne på å slå England, og med James Rodriguez usikker så er Quintero mannen som må gå foran.

Paulinho (Brasil-Mexico) 7,6 millioner

Kommer på mange gode løp fra sin indreløperposisjon. Det var også slik han fikk scoringen sin mot Serbia. Vært nære på flere ganger i mesterskapet, og jeg tror Brasil kommer til å komme langt. Da vil vi garantert få se flere gode løp, og muligens flere mål fra den løpsvillige herremannen som til daglig tjener sine penger i Barcelona.

Angrep

Diego Costa (Spania-Russland) 11,1 millioner

Det hersket noe tvil før mesterskapet om Diego Costa ville passe inn i måten Spania spiller på. En kan si at han virkelig har motbevist kritikerne. Tre mål på tre kamper, og med Russland i neste kamp så kan det fort komme mer. Spania er en av de heiteste kandidatene til å gå hele veien, og da vil en brennhet Costa være en fin mann å ha på fantasy.

Romelu Lukaku (Belgia-Japan) 10,8 millioner

Belgia har vist meget gode offensive tendenser så langt i mesterskapet. Lukaku har vært en sentral mann, og ser virkelig ut til å trives på det belgiske landslaget. Imponerende fire mål så langt, og det til tross for at han sto over mot England grunnet en mindre skade. Mot Japan skal han være klar, og i den formen han er i så blir han fort avgjørende for belgisk avansement.

Harry Kane (Colombia-England) 11,3 millioner

England har vært gode så langt, og har muligheter til å komme langt. Colombia er absolutt ingen enkelt motstander, men etter at James Rodriguez måtte av med skade nå nylig så holder jeg England som knepne favoritter. Harry Kane er også mannen som har ansvaret for straffene, og viste at han evner å holde hodet kaldt fra straffemerket mot Panama. Fikk hvilt seg mot Belgia, og er nok skikkelig klar til å prestere mot Colombia.

Rundens kaptein

Diego Costa – Har vært knakende god så langt, og mot Russland sine seige midtstoppere så setter jeg min lit til at Costa skal levere. To mål mot Portugal, kan vi få to nye mot Russland?

Diego Costa – kosebamsen. Han blir vår kaptein denne runden.

Rundens differensial

Mario Mandzukic – Den høyreiste og hodesterke kroaten er eid av kun 8% på spillet. Kroatia har spilt veldig godt, og jeg tror de kommer til å slå ut Danmark. Mario kan derfor fort vise seg å være et virkelig godt scoop om en skal forsøke å diffe litt!

Rundens dunk

Christian Eriksen – Vi tror det blir tungt mot Kroatia, og at mesterskapseventyret til Danmark ender her. Derfor velger jeg med tungt hjerte å dunke den briljante dansken, som blant annet viste sine kvaliteter mot Australia i runde 2. Eid av 16%.