MJØNDALEN – ULL/KISA

15:00. Mjøndalen – Ull/Kisa. H til 1.76 (Coolbet)

Første i runde i kvalifiseringen til Eliteserien spilles i dag kl 15:00. Mjøndalen endte på 3.plassen i årets OBOS-liga med bedre målforskjell enn Ranheim. De hadde en fantastisk flyt i innspurten av årets sesong, og vant ni av de ti siste oppgjørene sine. Hjemme på Isachsen stadion har de vunnet seks av de seks siste kampene med målforskjellen 17-2. Innbyrdes har Mjøndalen vunnet begge kampene mot Ull/Kisa (0-1 og 3-1). Amahl Pellegrino og Ousseynou Boye har skåret hele 32 mål til sammen i år, og begge er klare for kveldens kamp.

Ull/Kisa tok den siste kvalifiseringsplassen (6.plass) i årets OBOS-liga.  De, i likhet med Mjøndalen, hadde også en meget sterk innspurt. Seks seire på de åtte siste kampene sier sitt, kun slått av seriemesterne fra Bodø og Levanger borte. De endte opp som ligaens nest beste bortelag med 8-1-6, noe som er svært sterkt med tanke på sluttplasseringen. Ull/Kisa har sluppet inn helt enormt med mål denne sesongen, og Mjøndalen har en del angrepsspillere som holder et meget høyt nivå for tiden. Det er faktisk kun tre lag som har sluppet inn mer mål enn Ull/Kisa denne sesongen, samtidig har de skåret nest mest mål i OBOS.

I bunn og grunn er dette ligaens nest beste hjemmelag (11-2-2), mot ligaens nest beste bortelag (8-1-6). Mjøndalen har hatt overtaket på Ull/Kisa denne sesongen, og er nok proppfull av motivasjon og selvsikkerhet før dagens match. Lagene kjenner hverandre godt etter å ha møtt hverandre to ganger allerede denne sesongen, og dermed er det taktiske aspektet også veldig viktig før denne matchen. Dette kan fort bli et målrikt oppgjør, men vi velger å holde oss unna over/under antall mål siden det er et meget viktig oppgjør hvor lagene kanskje har en forsiktig entré. Vi velger heller å prøve oss på en hjemmeseier her til 1.76!

_JRC7449web
Ulrik Arneberg fikk rødt kort mot Ull/Kisa forrige sesong. Mads Hansen var totalt uenig (som vanlig), men gutta fra 3050 karret med seg et poeng.

 

 Ulrik Arneberg får kort til 4.45 (Coolbet)

4 gule på 28 kamper. Det spilles ikke noe returoppgjør i disse kvalifiseringene, og dermed er det alt eller ingenting på Isachsen Stadion i dag når dommeren blåser i gang kampen kl 15:00. Kaptein Arneberg må gå foran på hjemmebane, og sette standarden allerede fra start. Stopperen skal mest sannsynlig opp i mot angriperen Andreas Aalbu, som innehar en bra fysikk og rager 1.91 meter over bakken. Her kan det fort smelle!

 Niklas Sandberg får kort til 3.55 (Coolbet)

 6 gule kort på 25 kamper i årets OBOS. Fikk et gult i hjemmekampen mot Mjøndalen tidligere i år. Sandberg spiller sentralt på midten, og skal få jobbe hardt med å bryte opp spillet til gutta fra postnummer 3050. Tøff midtbanespiller, som eliteserieklubben Haugesund prøvde å hente tidligere i år.  Som nevnt over er det kun snakk om en kvalifiseringskamp og ingen second chance. Vinneren av dagens match går videre til kvalifiseringsrunde 2.

Leave a Reply