Istanbul-derby, OBOS-kvalik og en utvalgt i PL + tre spillerspesialer.

17:30. Istanbul Basaksehir – Galatasaray. Over 5.5 kort til 1.75 (NordicBet) 

IstanbulBasaksehirGalatasaray-400x240
Istanbul Basaksehir – Galatasaray blir et fartsfylt Istanbul-derby.

Storkamp i Istanbul i dag. Galatasaray leder serien 3 poeng foran Istanbul Basaksehir, som innehar andreplassen. Tendensen tilsier at det er en god del kok i toppkampene i Tyrkia denne sesongen, hvor for eksempel Fenerbache-Besiktas endte med hele 15 gule kort og fem røde kort for noen runder tilbake. Alle de store kampene til Galatasaray og Istanbul har endt med over 5.5 kort til nå , og jeg tror viktigheten av kampen samt by-rivaliseringen kan bidra til en del kort i dette oppgjøret også. Snittet på antall kort pr kamp i Superlig ligger på 4.70 (gule kort) og 0.39 (røde kort). Det er disse store kampene som virkelig trekker opp gjennomsnittet. Dommeren i morgendagens derby er Ali Palabiyik. Han har til nå dømt 7 kamper i serien, og gitt 33 gule kort (4.71 pr kamp) og 7 røde kort (1 pr kamp). Galatasaray-fansen har allerede vært ute på sosiale medier og vist sin misnøye til dommeren, og kommet med trusler. Noe som er helt normalt i tyrkisk fotball. 

Antall kort i Galatasaray sine storkamper i serien til nå: 10 kort (3 røde), 8 kort (1 rødt),

Antall kort i Istanbul sine storkamper i serien til nå: 7 kort, 7 kort og 6 kort.

Antall kort Innbyrdes de siste fem kampene mellom lagene: 3, 5, 6, 7 og 4.

 

18:00. Notodden – Fredrikstad.Uavgjort til pause til 2.25 (Coolbet) 

En særdeles viktig kamp i Notodden i dag. Tidligere storlaget fra plankebyen, Fredrikstad, står i fare for å rykke ned til 2.divisjon. Det er nok knyttet store nerver hos begge lagene før denne kvalifiseringskampen, da forrige oppgjør endte 0-0. Kampen  er dermed helt åpen før kampstart. Notodden kan ikke slippe inn et tidlig bortemål i denne kampen, da blir det hardt å måtte putte to kasser senere. Fredrikstad er bortelag, og har i grunn alt å tape her. Tipper det blir en match hvor begge lag starter forsiktig, og synes 2.25 på uavgjort til pause er bra betalt.

16:00. Burnley – Swansea. H til 2.28 (Coolbet).

Swansea har tapt seks av de syv siste kampene. Burnley på sin side har 3-2-1 på de seks siste kampene, og det ene tapet var mot Manchester City. Swansea sliter med en del skader og usikkerheter (Renato Sanches, Wilfred Bony og Angel Rangel), og skal få slite mot et Burnley som har overrasket positivt til nå i Premier League. Sånn det ligger an nå innehar Burnley 7.plassen med 5-4-2 og 19 poeng, mens Swansea ligger 19.plass med 2-2-7 og labre 8 poeng.

Spillerspesialer: 

Lionel Messi skårer med venstre ben til 1.80 (Unibet)

Steven Berghuis (Feyenoord) skårer til 2.15 (Coolbet)

Timo Werner (RB Leipzig) skårer til 2.20 (Coolbet)

messi-left-leg-tattoo
Verdens beste venstrefot har banket inn mål etter mål for Barcelona de siste sesongene.

 

Leave a Reply