NORSK BALL!

14:00. Mjøndalen – Ranheim.  H til 1.65 (Coolbet) 

2452719
Mjøndalen og Christian Gauseth rykket ned i 2015, men nå kan de være på vei opp igjen.

Mjøndalen endte på 3.plass i årets OBOS-liga med bedre målforskjell enn Ranheim. De hadde en fantastisk flyt i innspurten av årets sesong, og vant ti av de elleve siste oppgjørene sine. Hjemme på Isachsen stadion har de vunnet syv av de syv siste kampene  i OBOS med målforskjellen 20-3. Dette har resultert i at de er OBOS-ligaens nest beste hjemmelag med 12-2-2. Revolusjonen skjedde da Vegard Hansen la om til en 4-3-3- etter stortapet mot Florø tidligere i sesongen. En fast startellever, og en ny keeper, har vist seg å være en vidunderkur for mjøndalingene. På de fem siste hjemmekampene har Mjøndalen skåret 15 mål (3 mål i hver kamp), og spillere som Amahl Pellegrino (6 mål / 6 kamper) og Mathias Fredriksen (3 mål/4 kamper) har blomstret.

Ranheim overrasket mange i starten av årets OBOS-liga, og var lenge med og kjempet om direkte opprykk. Dessverre for trønderne ble det for mange tapte poeng utover høsten. På bortebane har de statistikken 5-5-5, som egentlig oppsummerer dette Ranheim-laget godt denne sesongen. Man har ikke helt visst hvor man har hatt laget, og prestasjonene har svingt som en huske på barneskolen. I sist kamp klarte de så vidt det var å slå Sandnes/Ulf 1-0 på hjemmebane. Kampen var jevnspilt og kunne fort vippet begge veier. Dessverre tror jeg ikke Ranheim har noe å gjøre i Eliteserien pr dags dato, og det er vanskelig å konkurrere med Rosenborg i Trondheim. Dette vises godt på tilskuertallene på Extra Arena. Sist kvalikkamp mot Sandnes/Ulf dro de i underkant av 600 tilskuere, og det tyder på lite interesse for farmerlaget til det trønderske lokomotivet.

Dette spillet baseres på innbyrdes, form og på de siste kampene jeg har sett hos lagene. Mjøndalen knuste Ranheim i september på Isachsen Stadion, og sendte trønderne av banen med en solid 3-0 seier. Som nevnt tidligere er de innen i en fantastisk form. Motivasjonen og selvtilliten er nok på topp hos alle gutta, og jeg tror vi får se et Mjøndalen-lag som tør å spille ballen rundt Ranheim og utfordre en-mot-en. I forrige kamp kunne nok Ull/Kisa gitt Mjøndalen en bedre kamp om effektiviteten og flaksen hadde vært på bortelagets side, men det endte til slutt med en 3-1 seier etter mål av Pellegrino, Gauseth og Fredriksen. Mjøndalen har rett og slett hatt et høyere nivå enn Ranheim i høst, og jeg tror nok det viser seg i dag også.  Kombinasjonen individualister og lagspillere skal gjør det vanskelig for Ranheim å stoppe Mjøndalen i dag kl 14:00 på Isachsen Stadion.

18:00. Tromsø – Haugesund. H til 1.78 (Coolbet) 

4aeeaa9b4ef397a3aed5021af45a3254
Tromsø jublet etter 3-0 seier hjemme mot Viking for to runder siden.

Tromsø ligger 5 poeng over kvalik, og kan sikre plassen i Eliteserien til neste år med seier mot Haugesund i dag. Laget fra nord så helt ferdige ut i starten av sesongen, og det var få som ga de sjanser til overleve. Simon Valakari kom inn som ny trener, og tok virkelig tak i laget med en gang. På de seks siste hjemmekampene står laget med 4-1-1 og 13-8 i målforskjell. På de ti siste kampene i Eliteserien har de tatt 19 poeng , som er 55 % av deres totale poengsum på 34. De har kun tapt en av de seks siste hjemmekampene sine på Alfheim stadion, og har vist en vinnervilje og mentalitet som neppe gjør at de rykker ned. I siste seriekamp møter de Brann på bortebane, og tromsøværingene vil nok ha sikret plassen får en tøff kamp i Bergen.

Haugesund har tapt fem av de seks siste kampene, og har ingenting å spille for lengre. Haugesund har tapt de tre siste bortekampene, og presterte å ikke skåre et eneste mål. De ligger på en 6.plass i serien, og har ikke sjans til å komme seg oppover på tabellen. De har kun skåret 33 mål på 28 kamper (1.17 mål pr kamp), og har begynt å rakne bakover også nå de siste serierundene. Alt tyder på at spillerne og klubben allerede er ferdig med sesongen i hodet, motivasjonen og mentaliteten er borte.

Tromsø har ALT å spille for, Haugesund har INGENTING å spille for. Det er meldt -4 grader i Tromsø, og dette skal nok få være med på å prege motivasjonen til Haugesund i en enda mer negativ retning. Innbyrdes på Alfheim Stadion har Tromsø vunnet ni av ti oppgjør mot Haugesund, hvor den siste kampen endte uavgjort. Alt tilsier hjemmeseier i denne kampen, og vi føler det er verdt noen kroner!

SPILLERSPESIALER:

Rosenborg – Viking. Nicklas Bendtner skårer minst 2 mål til 4.00 (Unibet) 

Bendtner ligger nå med 18 mål totalt i Eliteserien i sesongen 2017. Han mangler 2 mål til å nå den magiske grensen på 20 mål, og dette er nok noe som trigger både han og laget. Rosenborg har sikret seg gullet, og nå vil de nok hjelpe den danske Lorden opp på 20 seriemål også. Hele historien om Bendtner og Rosenborg kan sies å være en better lovestory than twilight. Karrieren til dansken var på vei ned og under, men Rosenborg har vært den rette motivasjonsfaktoren for dansken som endelig skåret et mål på det danske landslaget igjen i landslagspausen. Rosenborg har invitert til gullfest på Lerkendal, og Kåre Ingebrigtsen er nok klar på at laget skal varte opp til festfotball i en slik anledning. Viking har allerede rykket ned og har rett og slett vært en skam hele sesongen. Sluppet inn hele 55 mål (1.96 mål pr kamp) denne sesongen, og har sluppet inn 11 mål på de tre siste kampene. Rosenborg har skåret desidert mest mål i Eliteserien med 55 mål (1.96 mål pr kamp), og skal nok klare å skåre et 2-3-4 mål på laget fra Stavanger i kveld. Dermed er det gode sjanser for at Bendtner også får et par kasser.

The-Lord-1170x658
Lord Bendtner skåret på straffespark mot Irland i landslagspausen, og bidro til at Danmark tok seg til VM.
Videre vil vi prøve oss på noen kortspillvarianter før kveldens Eliteserierunde. Begrunnelsene for alle spillene er at spillernes lag spiller viktige kamper, og alle står i fare for å rykke ned til OBOS-ligaen. Videre har alle spillerne fått en del kort i år, og har roller på lagene som gjør at de havner i situasjoner hvor kort kan bli delt ut. 
Pål Erik Ulvestad (Kristiansund) får kort til 5.00 (NordicBet)
13 gule på 46 starter for Ulvestad, som vil si kort hver 3.5 kamp. Fått en viktigere og viktigere rolle i laget utover i sesongen, hvor han har spilt sentralt på midten i tospann med Andreas Hopmark i store deler av høstsesongen. Høyreist og fysisk sterk midtbanespiller som skal gjøre grovjobben i et hardtarbeidende KBK-lag. Ikke spesielt rask, og har vist sin store svakhet når det kommer til løpsdueller på overganger i mot. Spår at Kristiansund vil ha mye ball i dag, og at Sandefjord enkelte ganger får disse kontringene hvor Ulvestad har sitt svake punkt.
Sarpsborg – Aalesund. Adam Arnason får kort til 4.00 (NordicBet)
Adam Arnarson står med 6 gule kort på 18 kamper denne sesongen (kort hver tredje kamp). Litt usikkerhet rundt om han starter, men spilte sist i 2-1 seieren mot Rosenborg. Møter mest sannsynlig Diatta og Heintz/Zachariassen hos Sarpsborg, som alle er driblesterke, målfarlige og lettbeinte. Aalesund er avhengig av seier her, og kommer til å gå i krigen for å kjempe seg til poeng. Ligger på kvalikplassen, og må vinne de to siste kampene for å slippe kvalik/nedrykk.
Stabæk – Sogndal. Eirik Birkelund får kort til 5.25 (Coolbet)
12 gule kort på 75 starter, som vil si et kort hver 6.25 kamp. Sogndal, i likhet med Aalesund, er også avhengig av to seiere for å ha håp om videre spill i Eliteserien/slippe kvalik. Birkelund spiller sentralt på midtbanen til Sogndal, og skal opp i mot blant annet Lumanza på Stabæk som jeg personlig virkelig synes har vært god i år. Lumanza er meget god en mot en, og har et rykk og en teknikk som er veldig unorsk. Birkelund skal få slite med å stoppe belgieren, og vi prøver dermed et kortspill på han.

 

Leave a Reply