HUB, målskårere og kortsankere

 

Nok en gang vil jeg minne om at vi har kjørt i gang en stor julekalender på Facebook-gruppen vår “Oddshjelpen”. Vi er snart oppe i 100 deltakere, og dette er ikke noe man kan gå glipp av nå i desember. Premier til en verdi av minst 150 kr vil deles ut daglig fra 1. – 24.desember.  Så tilbake til dagens spill, menyen i Europa er stor og jeg har plukket meg ut følgende spill: 

15:30. RB Leipzig – Werder Bremen. H + Werner-skåring til 2.35 (Unibet) 

Rassenball Leipzig står med solide 4-1-0 hjemme på Red Bull Arena. Laget innehar 3.plassen i Bundesliga, og er nok ivrige etter å klarte forbi Schalke på 2.plass etterhvert. Spissen deres, Timo Werner, har virkelig begynt å finne formen. Han har skåret 6 mål på de seks siste kampene. Laget fra Leipzig fikk en relativt enkel kamp i Champions League i helga også, da de knuste Monaco 4-1 på bortebane. Der skåret Timo Werner to mål, og ble byttet ut etter 60 minutter. Dermed har den tyske unggutten friske bein igjen til denne kampen, og han tar straffene til Leipzig-laget.

Timo Werner er 21 år (født 1996), men står allerede med over 40 mål i Bundesligaen og 7 mål på landslaget.

Werder Bremen på sin side har en meget svak 1-5-6-flyt på 12 ligamatcher. På bortebane står de uten seier denne sesongen med 0-4-2. De hadde et lyst øyeblikk i forrige kamp da de vant 4-0 mot Hannover, men jeg tror likevel RB Leipzig blir et par nummer for store her. For dere som lurer på hvor man finner dette spillet så står det under scorecast/wincast på menyen under kampen.

18.30. Sheffield United – Birmingham. Hjemmeseier til 1,75 i odds (Coolbet)

Sheffield United 7-0-2 hjemmebane. 18-9 i målforskjell. Sheffield United har  vært en åpenbaring så langt i Championship i år, og de ligger på en kruttsterk 3 plass, kun 5 poeng bak Wolverhampton som handla for millionvis i sommer. De er heldige som har to fantastiske målscorere på topp i Lee Clarke og Billy Sharp. Begge to meget bra på Football Manager for de som spiller det. En god blanding mellom rutine og unge sultne gutter på dette laget. De spiller også underholdende fotball som resulterer i gode tall på stadion og gode resultater på banen.

Birmingham har 0-1-8 på bortebane denne sesongen, og 3-19 i målforskjell. De har på de fire siste bortekampene sine en målforskjell på 1-12! Det skal ikke være mulig, og det er ingenting som tyder på at det løsner for de idag heller. De ble overkjørt til tider mot Middlesbrough forrige runde. Dessverre for Birmingham, virker det ikke til at Harry Redknapp helt har ting under kontroll lengre.

15.30. Borussia Dortmund – Schalke 04. UB til 2.23 (Unibet). 

Borussia Dortmund inne i en horribel form for tiden, med 1-1-4 på de seks siste kampene sine. De spilte også midtukekamp mot Tottenham, som til slutt endte med 2-1 tap helt på slutten av kampen. Videre har vi tidligere nevnt at det virker til å være en del trøbbel i spillergruppen til Peter Bosz. Aubameyang, som kanskje er de største stjernen i laget, ble utelatt fra spillertroppen mot Stuttgart sist fredag. Det har vært mye fokus på utenomsportslige hendelser, og dette preget nok både spillere og trenere til en viss grad.

Borussia Dortmund vs. FC Ingolstadt 04
Alt ble snudd opp ned i forrige Bundesliga-kamp for Aubameyang. Stjernen ble satt ut av laget grunnet utenomsportslig trøbbel. 

Schalke 04 på sin side har overrasket meget positivt til nå denne sesongen. De ligger foreløpig på en meget solid 2.plass, 6 poeng bak suverene Bayern Munchen og á poeng med Rassenball Leipzig. Formen på de syv siste kampene er 5-2-o, og de er virkelig inne i en fin flyt. Spillere som Leon Goretzka og Nabil Bentaleb har virkelig stått frem denne sesongen.

Jeg velger å spille dette spillet fordi Dortmud kommer fra en tøff midtukekamp mot Tottenham, de har slitt litt med utenomsportslig trøbbel og virker til å være ute av form med tanke på de siste resultatene. Hos Schalke 04 virker det til å være helt motsatte tendenser. En meget bra form som helt sikkert har ført til fornøyde spillere og trenere. Ingen hadde trodd at Schalke 04 skulle ligge foran både RB Leipzig og Dortmund etter 12 serierunder.

Målskårer:

Richarlison de Andrade (Watford) skårer til 4.00 (Coolbet). 

Richarlison har vært en åpenbaring i PL-sirkuset til nå denne sesongen. Venstrevingen har skåret 5 mål på elleve kamper til nå, og har herjet mot flere forsvar allerede. Brasilianeren står med 4 mål på de syv siste kampene, og da klarer jeg ikke å la være spille han som målskårer når Newcastle står på motsatt banehalvdel.

Spillerkort:

Adrien Thomasson (Nantes)  får kort til 3.40 (Coolbet). Tatt ryggen til @oystein_lefoot (Twitter) her. 

31 kort / 134 starter. “Le derby Bretagne”, som oppgjøret mellom Rennes og Nantes kalles, bruker omtrent alltid å bli et fartsfylt oppgjør med mye kort. De fem siste oppgjørene har endt med 4 gule, 4 gule, 6 gule (1 rødt), 5 gule (2 røde) og 2 gule. Thomasson spilte kun et av to oppgjørene mellom lagene i fjor, da pådro han seg et gult kort.

Marcos Alonso (Chelsea) får kort til 4.50 (Coolbet). 

3 gule kort på 12 kamper denne sesongen, 32 gule og 2 røde totalt på 139 starter. Møter i kveld en Mohammed Salah som kanskje er den spilleren i Premier League som har vært i beste form de siste kampene. 8 mål på de syv siste kampene har det blitt på egypteren, og det blir Alonso sin oppgave å stoppe denne finne statistikken i dag.

Marcos+Alonso+Mohamed+Salah+Sassuolo+Calcio+YRrLfeSJwUrl
Mohammed Salah og Marcos Alonso feirer en Fiorentina-skåring i 2015. I dag skal de opp mot hverandre.

Leave a Reply