Derby de Lisboa, Derby della Mole & London derby

I dag får vi levert tre enorme derbyer fra tre ulike land i Europa. Benfica tar i mot Sporting CP hjemme på Estádio da Luz i dag kl 22:30. Absolutt en kamp å få med seg! Kl 20:45 spilles det storkamp i London mellom Arsenal og Chelsea. Wenger mot Conte, Sanchez mot Hazard og 6. mot 3.plassen i Premier League. Historien mellom lagene tyder på at vi får en tett og jevn batalje fra Emirates i kveld. Samtidig som kampen i London skal det spilles et cup-oppgjør i Italia som mange ser frem til, nemlig  Juventus – Torino. Begge storlagene fra Torino, hvor Juventus har regjert i flere tiår nå. Men som alle vet – cup er cup. Alt kan skje! Videre kan det sies at vi har slitt litt med spillerkort i starten på dette året, og om det ikke snur i dag må jeg nok vurdere å ta en pause fra det segmentet. Spesielt i Premier League virker det  tilfeldig hvem som får kortene i år, kontra tidligere sesonger. Dermed prøver jeg må på spillerkort i Portugal og Italia i dag. 

22:30. Benfica – Sporting CP. Over 5.5 kort til 1.92 (Unibet) 🇵🇹

Sporting ligger på andreplass, tre poeng foran Benfica. Benfica er avhengig av poeng i denne kampen for å holde følge med Sporting CP og Porto. Begge lagene er fra den portugisiske hovedstaden Lisboa, og kampene mellom lagene kalles for Derby de Lisboa. Både tabellsituasjon og historien mellom disse lagene tilsier at det skal bli bra kok på Estádio da Luz i morgen kveld. Litt statistikk som tilsier at det skal bli mye kort i kveld: 

  • Antall kort de seks siste innbyrdes: 4-6-8-13-9-9.
  • Gjennomsnitt: 8.1 kort pr kamp.
  • Antall røde på disse seks kampene: 3 (3.05 i odds på rødt kort i morgendagens kamp).
  • Dommer Hugo Miguel: 33 gule på 6 kamper kamper (5.50 kort pr kamp)
  • Antall kort i storkamper til disse lagene denne sesongen:

Benfica – Porto: 5.
Sporting – Porto: 5.

Skjermbilde 2018-01-03 kl. 12.35.17.png
DERBY DE LISBOA: Kampen ingen portugiser med en viss stolthet vil tape.

Spillerkort:

  • William Carvalho (Sporting CP) får kort til 3.80 (Coolbet) 

Portugiseren som kanskje hadde fortjent et gult kort bare på grunn av barten han bekler. Høyreist og sterk defensiv midtbane på Sporting CP, som spiller sin femte sesong i klubben. Han er en av de mest rutinerte i laget nå, og vet hva disse Lisboa-derbyene betyr for fansen. Carvalho har plukket 35 gule kort på 124 starter for Sporting CP (et gult pr 3.5 kamp). Dermed synes jeg 3.80 er godt betalt når han skal ut i en såpass viktig kamp i kveld.

  • Sebastian Coates (Sporting CP) får kort til 4.00 (Coolbet) 

Sebastian Coates, tidligere Liverpool, er en meget høy og sterk stopper fra Uruguay. I kveld skal han få brynt seg på Liga NOS sin toppskårer, Jonas (18 mål på 15 kamper). Står til nå med bare to gule kort på 15 kamper hittil i år, men jeg kan garantere at dette tallet dobles etterhvert. I fjorårets sesong plukket han til slutt 7 gule kort, deriblant et i nettopp bortekampen mot Benfica.

 

 

  • Affriye Aqquah (Torino) får kort til 2.60 (NordicBet)

Ghanesiske Aqquah har fått fire gule og et rødt kort i de fire siste møtene med Juventus. Totalt har han 38 gule kort på 82 starter til nå i karrieren. Det er omtrent et gult kort annenhver kamp han har startet. Han har ikke fått startet mer enn to kamper denne sesongen, men jeg velger å ta en sjanse her. Om han ikke spiller i det hele tatt får man igjen pengene sine, og det har tidligere skjedd at Aqquah har kommet inn fra benk og fått gult.

 

LYKKE TIL!!

Leave a Reply