Copa del Rey; historie, tips & konkurranse

Copa del Rey er den årlige nasjonale cupen i Spania. Regjerende mester Barcelona vant  fjorårets finale 3-1 mot Deportivo Alaves i på Vincente Calderon. Barcelona er også klubben med mest titler (29) i denne gjeve turneringen. Overraskende nok er det ikke konkurrent Real Madrid som innehar andreplass på listen over lagene med flest titler her, det er nemlig Athletic Bilbao med 23 titler. Real Madrid og Barcelona har vært i like mange finaler (39), men førstnevnte har tapt hele 20 av disse finalene. På topp 10 målskårere i turneringen er det ingen aktive spillere enda, ikke en gang Messi eller Cristiano Ronaldo. Førsteplassen er det Telmo Zarra som har med 81 mål for Bilbao. Messi har 44 mål, og er bare et mål unna å komme på 10.plass. Dermed kommer nok han på denne listen i løpet av 2018. I følge Transfermarkt har Cristian Ronaldo kun 22 mål i denne turneringen, og kommer neppe til å oppnå en plass på denne listen i løpet av karrieren. En liten funfact er at navnet på denne spanske cupen stadig har vært i endring siden oppstarten i 1903.

  • 1903-1905Copa del Ayuntamiento de Madrid (Madrids byrådscup)
  • 1905 – 1932Copa de S.M. El Rey Alfonso XIII (Hans Majestet Kong Alfonso den åttendes cup)
  • Spanske republikken på 30-talletCopa del Presidente de la República (Republikkens presidentcup).
  • Francos diktatur: Copa de S.E. El Generalísimo (Den eneherskende generalscup). 
  • Etterhvert Copa del Rey, eller Copa de S.M. El Rey Don Juan Carlos I (Hans majestet Kong Carlos den førstes cup) som er cupens fulle navn.

Tips

Barcelona – Celta Vigo.

Multikupong riktig stilling 2-1, 3-1 eller 4-1 til 2.80 (10Bet). 

Over 3.5 mål til 1.73 (Unibet) 

Synes dette spesialspillet hos 10bet er litt fristende i dag. Barcelona står med 13 kamper på Camp Nou uten tap, og har virket meget solide hele sesongen. Ordnet seg en solid luke på 9 poeng ned til andreplassen i La Liga, og går nok for the double i spansk sammenheng denne sesongen. Barcelona hvilte en del spillere i forrige oppgjør, og det er godt mulig at enkelte stjerner får hvile i denne kampen også. Likevel får vi nok se et meget slagkraftig katalanerlag som entrer gressmatten kl 21:30 i kveld.

Celta Vigo på sin side ligger på en litt lei 15.plass i La Liga, men viser en positiv trend med seier 3-1 mot La Coruna, samt uavgjort mot Barcelona og Real Madrid på de tre siste kampene. Celta Vigo kommer nok neppe til å gi Barcelona altfor mye respekt i dette oppgjøret, og jeg ser for meg et underholdende oppgjør med mye bra angrepsfotball og en del mål. Spesielt viktig for Celta Vigo er det at spissen Iago Aspas har begynt å finne igjen formen fra sist sesong. 30-åringen har nå skåret seks mål på de syv siste kampene. Kveldens bortelag har vist seg å være en lei nøtt å knekke for Barcelona de siste sesongene, og de åtte siste kampene mellom lagene har endt 3-2-3.

Det bruker å bli mange mål når lagene møtes, og på de seks siste oppgjørene har det blitt hele 30 mål til sammen. Et snitt på 5 mål pr kamp. Dermed føles et spill på over 3.5 mål naturlig her, samtidig har jeg lyst å prøve en multikupong hos 10bet som går inn hvis Barcelona vinner 2-1, 3-1 eller 4-1.

Spillerkort

Kommer muligens etterhvert (Coolbet kommer med spill et par timer før kampstart).

barcelona-copa-del-rey-celebration.jpg
Barcelona vant enkelt fjorårets finale i Copa del Rey, og i år jakter de nok en gang på gull i den spanske cupen.

Konkurranse med 500 kr i premie

Hos Coolbet kan man hele tiden se den totale omsetningen på de ulike kampene. Ved å klikke på €-symbolet ved siden av en kamp så vil du se den faktiske omsetningen og antall spill for en spesifikk kamp. Du kan bruke denne informasjonen til å tilegne deg kunnskap om hvor spillene er plassert, eller bare sjekke på grunn av ren nysgjerrighet.
I denne konkurransen skal vi sjekke deres kunnskap rundt nettopp dette.

Gjett riktig prosentvis fordeling av omsetningen i FC Barcelona – Celta Vigo i kveld. 

Feks: 94 % – 3 %- 3 %

Kommenter i kommentarfeltet under dette innlegget for  å delta i konkurranse. De som har en aktiv bruker hos Coolbet får automatisk en stor fordel i denne konkurransen, da de kan inn å sjekke fordelingen helt opp mot kampstart. Kampen starter kl 21:30, vi setter fristen for deltakelse til kl 21:00.

Regler: 

  • Du må ha en bruker hos Coolbet, og være over 18 år.
  • Du må ha deltatt i konkurransen før klokken 21:00.
  • Er det flere riktige forslag, vil vi trekke en heldig vinner av 500 kr hos Coolbet.
  • Skriv navnet ditt i kommentarfeltet, så det blir enklere for oss å annonsere en vinner.

Har du ikke en bruker hos Coolbet kan du kjapt registrere deg her ved å trykke på bildet under. De tilbyr en innskuddsbonus på 100 % opptil 2,000 NOK. Det vil si at du kan sette inn 2,000 NOK, og ha 4,000 NOK å spille for.

 

Skjermbilde 2018-01-11 kl. 15.28.03
Slik ser fordelingen av en kamp ut, denne er ikke relevant for kveldens konkurranse da jeg ikke var logget inn når dette skjermbilde ble tatt. 

 

 

24 thoughts on “Copa del Rey; historie, tips & konkurranse

Leave a Reply