Barcelona – Espanyol

Copa del Rey er den årlige nasjonale cupen i Spania. Regjerende mester Barcelona vant  fjorårets finale 3-1 mot Deportivo Alaves i på Vincente Calderon. Barcelona er også klubben med mest titler (29) i denne gjeve turneringen. Overraskende nok er det ikke konkurrent Real Madrid som innehar andreplass på listen over lagene med flest titler her, det er nemlig Athletic Bilbao med 23 titler. Real Madrid og Barcelona har vært i like mange finaler (39), men førstnevnte har tapt hele 20 av disse finalene. På topp 10 målskårere i turneringen er det ingen aktive spillere enda, ikke en gang Messi eller Cristiano Ronaldo. Førsteplassen er det Telmo Zarra som har med 81 mål for Bilbao. Messi har 44 mål, og er bare et mål unna å komme på 10.plass. Dermed kommer nok han på denne listen i løpet av 2018. I følge Transfermarkt har Cristian Ronaldo kun 22 mål i denne turneringen, og kommer neppe til å oppnå en plass på denne listen i løpet av karrieren. En liten funfact er at navnet på denne spanske cupen stadig har vært i endring siden oppstarten i 1903.

 • 1903-1905Copa del Ayuntamiento de Madrid (Madrids byrådscup)
 • 1905 – 1932Copa de S.M. El Rey Alfonso XIII (Hans Majestet Kong Alfonso den åttendes cup)
 • Spanske republikken på 30-talletCopa del Presidente de la República (Republikkens presidentcup).
 • Francos diktatur: Copa de S.E. El Generalísimo (Den eneherskende generalscup). 
 • Etterhvert Copa del Rey, eller Copa de S.M. El Rey Don Juan Carlos I (Hans majestet Kong Carlos den førstes cup) som er cupens fulle navn.
Skjermbilde 2018-01-25 kl. 20.00.57.png
Hvor mange mål skårer disse to til sammen i kveld? 

Det er duket for oppgjør nummer to i Derbi Barceloní i kveld. Storebror Barcelona mot lillebror Espanyol. Dette er en kvartfinale, og Espanyol vant noe overraskende 1-0 i det første oppgjøret. På dem fem siste innbyrdes oppgjørene på Camp Nou har Barcelona vunnet alle fem med sifrene 5-0, 4-1, 5-0, 4-1 og 5-1. Sist gang Barcelona tapte hjemme mot Espanyol var i 2011, syv år siden.

Barcelona har vært i en egen klasse denne sesongen i La Liga, og står med 17-3-0 på 20 kamper. På disse 20 kampene har de vanvittige 57-9 i målforskjell. Real Madrid røk i går mot lille Leganes, og nettopp dette tror jeg trigger Barcelona veldig før kveldens kamp. Jeg tror Barcelona stiller tilnærmet toppet i kveld. Kanskje får også Coutinho sin debut?

Espanyol har 1-4-4 på sine ni bortekamper denne sesongen, ikke noe særlig å juble for. Formen den siste tiden har vært bedre, og før tapet mot Sevilla i forrige serierunde stor de med 3-1-0.

Hovedspill i kampen: 

 • Over 5.5 kort i kampen til 1.60 (Coolbet)
 • Barcelona -2 til 1.88 (Coolbet)
 • Hjemmelaget skårer på straffe til 4.00 (Unibet)

Spillerspesialer: 

 • Luiz Suarez over 1.5 mål til 3.50 (NordicBet)
 • Fuego får kort til 2.05 (Coolbet)
 • Sanchez får kort til 2.02 (Coolbet)

Leave a Reply