Manchester United @ Liverpool

Om en knapp time er det duket for et av Englands største derbyer – Manchester United tar i mot Liverpool på drømmenes teater. Rivaliseringen har sine røtter i byrivaliseringen mellom Liverpool og Manchester som er Nord-Engelands to største byer. Liverpool og Manchester United er også Englands to mest suksessfulle fotballag. På 183 kamper spilt mellom klubbene er stillingen slik i resultater: Manchester United 71 seiere, Liverpool FC 61 seiere og 51 uavgjort. Et oppgjør som har vært meget åpent! 16 røde kort har blitt delt ut i disse oppgjørene gjennom historien, og det er kun Merseyside-derbyet som har vært råere med sine 21 røde kort. Akkurat nå ligger Manchester United på andreplass 2 poeng foran Liverpool på tabellen, og begge ligger i rute til Champions League-spill neste sesong. For en kamp vi har i vente!

Manchester United spilte lenge elendig mot Crystal Palace i forrige kamp, men klarte til slutt å ro i land en 3-2 seier. Kampprogrammet har vært rimelig tøft for Mourinho de siste ukene med Sevilla x2, Chelsea og Liverpool. Det blir spennende å se hvordan han angriper denne kampen, med tanke på at Sevilla venter førstkommende tirsdag. På hjemmebane har Manchester United 11-2-1, tapet kom mot nabo City. Herrera, Blind, Fellaini og Jones er alle skadet. Dette skal ikke by på store problemer da stallen til Mourinho har en god dybde.

Liverpool har allerede sikret seg videre spill i Champions League, og tok det rolig i midtuken i en kamp som til slutt endte opp uten mål. Videre har de ingen kamp i midtuken, og dermed har de ingen grunn til å ikke kjøre på for fullt her. Formen til Klopps menn er meget bra, med en 4-1-1 form på de seks siste kampene. Angrepstrioen Salah, Firmino og Mane har vært i strålende form i det siste, og det blir spennende å se hvordan Mourinho og Manchester United takler dette i dag.

Manchester United XI (vs Liverpool) : De Gea- Valencia, Smalling, Bailly, Young – Matic, McTominay, Rashford, Sanchez, Mata – Lukaku.

Liverpool XI (vs Man. United) : Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Virgil, Robertson- Chamberlain, Can, Milner – Salah, Firmino, Mane.

I mitt hode er dette en helt åpen kamp, og jeg holder meg unna hovedspill her. I stedet prøver jeg meg på et par spillerspesialer:

Ashley Young får kort til 4.00 (Bet365)

Møter en av de beste spillerne i Premier League denne sesongen, om ikke den aller beste til nå – Mohammed Salah. Engelskmannen får en del gule kort, og kan fort få slite i dag.

Andrew Robertsson får kort til 4.50 (Norsk Tipping)

Møter trolig lynhurtige Rashford eller Sanchez som elsker å utfordre en-mot-en. Skotten plukker kort jevnt og trutt, selv om han ikke er av de ivrigste kortsankerne. Norsk Tipping ligger en del høyere enn resten på dette kortspillet, og da må man faktisk bare prøve.

CD15959360
Gerrard (t.v) og Keane (t.h) sto alltid foran i disse kampene tidligere, kan man håpe på noe lignende i dag fra Old Trafford?

Leave a Reply