Runde 14

Tilbakeblikk på runde 13

Kristiansund BK slår storebror Molde i et jevnt oppgjør. Start får et noe heldig uavgjortresultat mot et nyinspirert Strømsgodset. Lillestrøm og Odd makter ikke score på hverandre, og Ranheim med nok en snuoperasjon. Ingen umiddelbar trenereffekt for Sandefjord, og målløst mellom Stabæk-Bodø/Glimt og i toppoppgjøret mellom Brann-Vålerenga. Rundens siste kamp endte med en imponerende seier til Tromsø over et vaklende Rosenborg.

 Toppspillere runde 13

Vegard Skjerve (Haugesund) – 15 poeng

Benjamin Karamoko (Haugesund) – 12 poeng

Stian Semb Aasmundsen (Kristiansund BK) – 11 poeng

Lasse Nilsen (Tromsø) – 11 poeng

 Rundens positive

  • Vålerenga: Det er ikke enkelt å skulle komme til Brann stadion og ta poeng. Ledet av Felipe Carvalho gjennomfører Vålerenga en meget imponerende og bunnsolid bortekamp mot serielederen.
  • Tromsø: Valakaris menn fortsetter å imponere på hjemmebane. Spiller flott fotball, og får betalt for det. Imponerende!
Carvalho.jpg
Vil Felipe Carvalho og Vålerenga fortsette det gode defensive arbeidet mot RBK? 

 Rundens negative 

  • Molde: Det lugger veldig i Rosebyen om dagen. Roterer konstant på hvilke 11 som starter, og en må kunne stille spørsmålstegn ved hvorfor blant annet Chima Chukwu i det hele tatt får spille. Noe må gjøres i Molde, for å opptre slik som de gjorde mot Kristiansund BK kan de ikke fortsette med.

 Tanker om runde 14

Molde tar i mot Stabæk, og det er vanskelig å vite hvilket Moldelag som kommer til å stille opp her. Bodø/Glimt skal ta i mot Sandefjord, som ser ut til å gå for en noe naiv spillestil. Her kan det fort bli målrikt. Lillestrøm skal gjeste Haugesund, og dette blir ingen enkel kamp for Haugesund. Lillestrøm er vrien å bryte ned, så denne kan vippe begge veier.

Kristiansund BK skal ta turen til Sørlandet for å møte Kjetil Rekdals nye klubb Start. Det virker som om Rekdal har fått litt mer orden på det defensive, men vil det holde mot høytflyvende kristiansundere?

Sarpsborg tar i mot et tromsølag som ser ut til å drives best hjemme, så her tror vi Sarpsborg vinner. Strømsgodset får besøk av Ranheim, som i likhet med Tromsø også virker å trives best hjemme. Strømsgodset virker også å ha fått en ny giv etter trenerbyttet, og i dette oppgjøret kan det fort bli veldig målrikt.

Vi får også servert en storkamp mellom Rosenborg og Vålerenga. Klarer Rosenborg å få skikk på angrepsspillet sitt? Eller vil Vålerenga fortsette den solide defensive jobben de la ned i Bergen by?

Rundens mandagskamp er mellom Odd og Brann, og dette tror vi kan bli en skikkelig morsom affære. Odd virker å være inne i en litt dårlig periode, og vil være ekstremt gira på å få noe ut av denne kampen.

Keeper

Aslak Falch (5,1) – Tromsø scorer lite på bortebane og Sarpsborg er i god form om dagen. Her kan Falch få sitt sjette smultring for sesongen.

Forsvar

Birger Meling (7,4) – Selv om det offensive spillet til Rosenborg ikke har vært så bra denne sesongen, så har Birger Meling tidvis vært strålende. Kommer på offensive løp hele tiden og det har resultert i fem målgivende så langt.

Amin Askar (5,7) – Denne mannen har virkelig vist seg å være en fantasyjuvel i det siste. Har figurert i en kant/spissrolle de siste kampene, og når man da i tillegg får poeng for clean sheet så er det mye verdi her.

Alexander Stølås (5,6) – Seks rene bur, fire målgivende og et mål har er status så langt denne sesongen for Stølås. Haugesund tar i mot Lillestrøm, og det kan fort bli nok et rent bur for Stølås og co.

Midtbane

Eirik Ulland Andersen (9,4) – Ny trener har gitt ny optimisme hos guttene i Strømsgodset. Eirik Ulland har vært en skuffelse så langt, men det ser ut til at det skal snu nå. Et fantastisk frisparkmål i cupen, og vi tror det kommer til å bli målrikt mellom Godset og Ranheim. Da Ulland Andersen gjerne involvert. Få det på!

Ulrik Saltnes (6,1) – Etter en strålende sesong i 1.div så var det knyttet litt forventninger til mannen med det lange håret. Startet sesongen flott med en målgivende i første kamp, men etter det har det vært en lang tørke. Mot Ranheim i runde 12 fikk han derimot vist hva han er god for, og nå venter et vaklende Sandefjord. Her kan det bli poeng!

Ole Jørgen Halvorsen (7,0) – Har levert jevnt over lengre tid nå, og nå som Sarpsborg har begynt å finne formen så er det mye verdi her. Tre mål og tre målgivende så langt.

Bassel Jradi (8,9) – En av Eliteseriens aller beste spillere i siste del av fjorårets sesong. Har vært kanskje den aller største skuffelsen i år, men det virker å snu nå. Ny trener inn, og mål i cupkampen mot Ranheim nå nylig. Kan vise seg å være et skikkelig scoop om han nå finner formen igjen. Men det snakkes om en overgang til det store utland i nær framtid, så her er det viktig å følge med.

K8A2600Eirik-Ulland-Andersen
Trenerbyttet virker å ha fått tilbake optimismen i Drammen.

Angrep

Kristian Fardal Opseth (7,3) – Har vært litt skuffende den siste tiden, til tross for et godt kampprogram. Nå er det Sandefjord på hjemmebane før de skal ut å møte topplagene de kommende rundene. Dette er siste sjanse for Opseth på en stund, og han bør levere slik Sandefjord har sett ut i det siste.

Marcus Pedersen (11,1) – Eliteseriens toppscorer skal spille mot Ranheim som har sluppet inn 21 mål på 13 kamper. Ranheim røk på et 4-0 tap i deres forrige bortekamp, og det kan fort bli lignende sifre denne gangen.

Daouda Bamba (7,4) – Han er kanskje Eliteseriens aller beste spiss om dagen. Løper mye, og nå har han også begynt å sette sjansene sine i større grad enn før. Kommer til sjanser hver kamp, og har vist at han kan score mot hvem som helst. Ser ikke bort ifra at det kan bli mål eller målgivende mot Start. Kan bli solgt allerede i sommer, så det må man være obs på.

lineup (6).png

Rundens kaptein

Eirik Ulland Andersen – Svært god mot Start og endte med 3 bonuspoeng der. Det ser ut til at det er kommet optimisme og humør inn i Strømsgodset nå, og vi tror det virkelig kommer til å smelle mot Ranheim. Kan potensielt være en høy poengsum i vente på Ulland Andersen denne runden!

Rundens differensial

Ulrik Saltnes – Eid av 3,0%, og skal møte Sandefjord på hjemmebane. Gutten har vist at det bor mål i han, og det fins ikke et bedre lag å møte enn Sandefjord om dagen.

Rundens dunk

Sam Johnson – Eid av hele 25,3%. Har scoret syv mål så langt, noe som er gode tall. Nå skal Vålerenga møte Rosenborg på Lerkendal, og vi forventer at de har samme defensive tilnærming som de hadde mot Brann på Brann stadion. Kommer til å stå med syv mål også etter runde 13 selveste Sam Johnson.

Leave a Reply