Gameweek 19

Foregående runde

Forrige runde startet med en knallviktig Sandefjordseier mot Tromsø. Bodø Glimt høvla KBK 3-0 og Molde nedsablet Brann med solide 5-1. RBK-Stabæk og Start – Ranheim endte uavgjort. Hovedkampen søndag gikk mellom Odd og Strømsgodet, hvor tilslutt ingen av lagene klarte å avgjøre etter 90 min.

Sarpsborg tok en fortjent 2-0 seier hjemme mot LSK. Oslos stolthet VIF gikk på et tungt tap borte mot Haugesund.

Toppspillere runde

Fredrik Aursnes (MFK) –  15 p

Alexander Stølås (FKH)  – 15 p

Rundens positive

Molde tok en knallsterk 5-1 seier hjemme i Rosenes by mot serielederne Brann fra Bergen. Så solide ut og kan fort bli en tittelutfordrer utover høsten om de fortsetter slik.

Rundens negative

Kristiansund BK – Har de ikke kommet tilbake fra sommerferie enda? På de 2 kampene etter ferien har KBK levert 3 omganger klart under pari. I forrige runde gikk de på et blytungt 3-0 tap mot Bodø Glimt. Nå har de også solgt sin toppscorer Bamba til Brann, det gjorde ikke akkurat saken noe bedre.

Tanker om runde

6 av 8 kamper går søndag kl 18.00. blant disse kampene finner vi godbiter som KBK-RBK og Brann – Sarpsborg. Ellers denne runden tar Strømsgodset i mot Start hjemme på Marienlyst. Vålerenga satser på å ta sin første seier på 7 kamper når Tromsø gjester Intility stadium og Stabæk møter et hardt satsende Moldelag som har vist meget god form i det siste.

Runden avsluttes mandag med et åpent oppgjør mellom Bodø Glimt og Odd på Aspmyra.

Keeper

Andreas Linde (5.3). Møter Stabæk på bortebane som ikke har holdt nullen på 6 kamper. Stabæk scorer lite mål og Molde slipper inn lite mål, så her er det muligheter for Rent bur og en god score.

Forsvar

Alexander Stølås (6.2) – Fulgte opp også i forrige runde med scoring. Er den spilleren på Fantasy til nå som har flest poeng med sine 108. Møter et LSK lag som ikke har holdt nullen på 6 runder.

Birger Meling (7.7). Møter KBK bort som ikke har imponert etter sommerpausen. Om Meling fortsetter sin offensive gode form mot KBKs usikre høyre side er det gode muligheter for offensive og defensive poeng.

Erik Tønne (5.2) – ikke vært på samme nivå som tidligere i sesongen, men er fortsatt en interessant spiller å ha på laget sitt. Møter nå Sandefjord hjemme som må opp og fram i jakten på ny Eliteseriekontrakt.

Midtbane

Eirik Ulland Andersen (9.5) – Den offensive midtbanespilleren får mer ansvar nå som Jradi har forsvunnet. Leverer fortsatt jevnt og trutt med assist og mål.

Fredrik Aursnes (6.2) – 2 mål mot Brann sist og var god i Europa League kvaliken i midtuka. Tar en del av dødballene til Molde og har en veldig giftig skuddfot.

Amor Layouni (5.8) – Meget toneangivende mot KBK forrige runde og leverte en målgivende da. Har den lille xfaktoren som kan sette hvilket forsvar i Eliteserien ut av spill.

David Akintola (7.3) – Kanskje en av de største overraskelsene i Eliteserien så langt. Har imponert for FKH. Står med 5 mål og 6 målgivende hittil i sesongen.

Arnor Smarason (5.5) – En av sommerens nysigneringer hos Fugla. Står oppført som midtbane i spillet, men spiller ofte høyere i banen. Kan være en fin mann å få inn på laget sitt.

Angrep

Erling Braut Håland (7.2) – leverte mål og assist i forrige serierunde mot Brann. Fulgte opp med to nye kasser i Europa League kvaliken torsdag kveld. Borte mot Stabæk er det vel ikke utenkelig at unggutten fortsetter den fine formen.

Marcus Pedersen (11.5)  – Eliteseriens toppscorer er selvskreven hos oss denne runden også. Fortsatt soleklar toppscorer med sine 14 mål. Møter nå Start hjemme som bare har holdt nullen en gang på de fire siste kampene.

braut.jpgRundens kaptein

Marcus Pedersen – Trenger man si noe mer?

Rundens differensial

Arnor Smarason – Spiller som spiss hos LSK, men er oppført som midtbanespiller. Kan bli en fin joker utover høsten. Valgt av 1.6%

About Lars-Henrik Olsen

View all posts by Lars-Henrik Olsen →

Leave a Reply