Burnley v Newcastle

Vi får ikke akkurat servert en høydare fra Premier League i kveld, men må ta til takke med et bunnoppgjør mellom Burnley og Newcastle. Begge lagene står med 2-3-7 og 9 poeng på sine 12 kamper denne sesongen.

Skjermbilde 2018-11-26 kl. 18.22.33.png
Forventede line-ups, hentet fra WhoScored.

Mange har reagert på Burnleys svake start på sesongen, og flere har begrunnet dette med kamper i Europa League. Et lag som Burnley er ikke vandt med kamper hver helg, inkludert torsdager. Burnley, i fjor et meget solid defensivt lag, har i år sluppet inn 25 mål på 12 kamper. Bare Fulham, har innvilget flere mål denne sesongen. Burnley har vært meget svake hjemme denne sesongen, og står med 1-1-3 til nå. 5 av 9 poeng har kommet på bortebane.

Burnley må fortsatt klare seg uten forsvarsspillerne James Tarkowski og Ben Gibson. Mens ryktene skal ha det til at midtbanespillerne Steven Defour og Johann Berg Gudmundsson er klare igjen etter landslagspausen.

To seire på sine to siste kamper har bidratt til at Newcastle nå har klatret over Burnley, på tabellen. Begge lagene står med 9 poeng hver, men Newcastle har en bedre målforskjell enn Sean Dyches menn. Rafael Benítez er kjent for å bygge lag med en sterk defensiv grunnmur, og dette vises også igjen i Newcastle. 15 mål i mot på 12 kamper er absolutt godkjent for et lag som sliter på den nedre halvdelen. Lag som Manchester United og Arsenal har sluppet inn flere i år. Newcastle står uten seier på bortebane denne sesongen, men har klamret seg til tre uavgjorte og to tap.

Newcastle er definitivt uten venstreback Paul Dummett, som gikk av med en strekk på landslagsoppdrag for Wales, og midtbanespiller Florian Lejeune er fortsatt ute. Midtbanespiller Jonjo Shelvey og forsvarer Jamaal Lascelles var ute i seieren mot Bournemouth sist gang, men er usikre før kveldens match. Spissen Yoshinori Muto er også trolig ute.

Vi sliter med å skille disse to lagene, og spår en tøff og jevn batalje på Turf Moor. 3 av de 4 siste oppgjørene i moderne tid mellom lagene har endt uavgjort, og 3 av de 4 siste oppgjørene har også endt under 2.5 mål. Det har endt med 3,3,6 og 4 kort til sammen i de fire oppgjørene, Burnley har fått over 1.5 kort i alle disse. Denne sesongen snitter de også 2 kort pr match (26/13). Kveldens dommer, Anthony Taylor, har delt ut 61 gule kort på 17 kamper denne sesongen. Dermed prøver vi følgende spill:

Hjemmelaget over 1.5 kort til 1.80 (Coolbet) 6 units
Under 2.5 mål i kampen til 1.71 (NordicBet) 7 units
Riktig resultat: 1-1 til 6.15 (Fansbet) 2 units

Leave a Reply