Håndball EM kvinner 2018. Oversikt og oddstips.

De norske håndballjentene skal nok en gang ut i EM som regjerende mestere. De har vunnet EM seks av de syv siste gangene og det er en selvfølge at de en av favorittene til å vinne igjen i år. Mesterskapet er i Frankrike og vertsnasjonen er den aller gjeveste utfordreren.

Man kan trygt si at Norges tropp ikke er helt toppet til dette mesterskapet. På grunn av uheldige skadesituasjoner på blant annet Nora Mørk, Stine Skogrand(gravid) og Amanda Kurtovic. Dette er de tre som har supplert høyresiden på det norske landslaget de siste årene. Nora Mørk har vært den store x-faktoren og toppscoreren i laget de siste mesterskapene. Hun har hatt et enormt skuddansvar. Heldigvis for Norge er Linn Jørun Sulland tilbake i god gammel form. Er det noen som kan takle det skuddansvaret, så er det henne.

Norges Tropp:

20181119_em-tropp2018_lks

Målvakter:
12 Silje Solberg, Siófok KC (Kamper/Mål 113/001)
16 Katrine Lunde, Våg Håndball Elite (283/003)

Utespillere: 
2 Henny Ella Reistad, Våg Håndball Elite (000/000)
3 Emilie Hegh Arntzen, Våg Håndball Elite 72/85
4 Veronica Kristiansen, Gyøri Audi ETO 117/387
6 Heidi Løke, Storhamar Håndball Elite 188/702
10 Stine Bredal Oftedal, Gyøri Audi ETO 156/374
11 Malin Aune, Våg Håndball Elite 30/24
13 Kari Brattset, Gyøri Audi ETO 31/70
15 Linn Jørum Sulland, Våg Håndball Elite 183/546
22 Amanda Kurtovíc, CSM Bucuresti 109/271 – Skadet. Inn kommer Silje Waade (Vipers),
24 Sanna Solberg, Team Esbjerg 114/200
25 Thea Mørk, København Handball 11/23
26 Marta Tomac, Våg Håndball Elite 37/41
27 Marit Røsberg Jacobsen, Team Esbjerg 29/57
51 Vilde Mortensen Ingstad, Team Esbjerg 55/38

Ledelse:
Thorir Hergeirsson, landslagssjef
Mia H. Högdahl, landslagstrener

Hvem vinner EM?

Jeg tror vertsnasjonen Frankrike vinner EM. Selv om Norge slo dem nettopp i Golden League turneringen 23-21, så vil neste gang de møtes mest sannsynligvis være i en finale. Den finalen spilles i Frankrike det 90% av publikum heier på Frankrike.

Norges lag = ekstremt hurtige. Muligens verdens raskeste spiller Veronika Kristiansen er ekstremt hurtig og har vært en bærebjelke i den norske backrekka i flere år. Ikke engang de franske har mulighet til å stoppe henne 1 mot 1 når hun er i form. Men er hun i god nok form? På vegne av Norge er jeg bekymret for at hun ikke kommer til å levere sitt beste mesterskap denne gangen. Hun blitt benket fra sin venstre back posisjon i Gyør til fordel for Danmarks Anne Mette Hansen og brasilianske Amorim. I Golden League kampene var ikke uttellingen spesielt bra og hun dominerte ikke på samme måte som hun pleier. Hun har slitt med å finne mesterskapsformen før og jeg er redd hun må grave dypt etter å finne den i tide i år.

Stine Bredal Oftedal har vært fantastisk god de kampene jeg har sett henne i Gyør, og hun har gitt meg gode målscorer-gevinster på sine CL kamper denne høsten. Hun har slitt med låret, men føler seg trygg på at hun er klar til EM. Men dette er også en bitteliten bekymring for Norge. Straffeskytter.

Linn Jørum Sulland har lagets giftigste skuddarm og kommer til å hamre løs. Straffeskytter.

Heidi Løke er en kriger som er ekstremt viktig for Norge offensivt. Muligens fortsatt verdens beste linjespiller. Men i forsvar lekker det dessverre litt fra henne.

Frankrikes lag = ekstrem fysikk. I VM finalen sist år virket dem rett og slett ugjennomtrengelige for Norge. Keeperduellen blir som alltid ekstremt viktig. Her mener jeg Norge og Frankrike står relativt likt med verdensklasse på begge sider. I angrep er Norge bedre, de er hurtigere og scorer flere mål. Defensivt er Frankrike definitivt sterkest.

Og som flere har sagt gjennom tidene: Et godt angrep vinner kamper, et godt forsvar vinner titler. 

Så konklusjonen med Norges fravær av viktige spiller og Frankrike sitt defensivt samt hjemmebanefordel, så tror jeg vertene vinner EM 2018. Hvis deres defensiv klarer å hindre Norges tempo, så tror jeg de nok en gang kontrollerer en finale mot Norge. Nå har jeg vært veldig klar på at det blir Frankrike – Norge i finalen. Det er så klart ingen selvfølge. Utfordrere som Nederland, Russland og Danmark er de nærmeste utfordrerne favorittene kan ryke for.

Frankrike EM vinner. 7 units til @ 3.25 på Coolbet spilles. 

Norges toppscorer? 

Før Golden League som er siste oppkjøringsturnering lå oddsen på Norges topp 3 Toppscorer slik.

  1. Veronika Kristiansen @ 1.80
  2. Stine Bredal Oftedal @ 7
  3. Linn Jørum Sulland @ 10

Personlig satt jeg på det tidspunktet 5 units på Sulland og Oftedal.

Oddsen du får hos Coolbet nå er:

Linn Jørum Sulland (NOR)
2.00
Veronica Egebakken Kristiansen (NOR)
3.00
Heidi Løke (NOR)
5.50
Stine Bredal Oftedal (NOR)
10.00

Å tipse Sulland som toppscorer nå føler jeg blir svært lite hensiktsmessig. Men for øyeblikket er hun den heteste kandidaten.

Løke bytter mye med Kari Brattsett og kommer dermed ikke til å spille like mange minutter som de andre. Hun kan fort få enkeltkamper med 7-8 mål, men i det lange løp tror jeg ikke hun får nok minutter til å score mye.

Veronika Kristiansen kan fort også ende opp som toppscorer hvis hun finner formen. Med tanke på at den har økt fra 1.8 til 3 gjør at det faktisk frister litt. Men velger å stå over denne. Hun kommer helt sikkert til å score masse mål!

Jeg syntes absolutt det er verdi på Stine Bredal Oftedal nå. Hun er 100% sikker selv på at hun blir spilleklar til EM. Det er en skade hun kan spille med nå, men blir hvilt for å være på den sikre siden. Hun har tatt stort skuddansvar i Gyør og jeg forventer at hun fortsetter med dette på landslaget. I tillegg er hun en straffeskytter. Jeg forventer at det blir hun og Sulland som tar dem, selvom de bommet litt i Golden league.

Norges Toppscorer: Stine Bredal Oftedal 4 units til @ 10  på Coolbet spilles. 

More Goals H2H Veronica Egebakken Kristiansen (NOR) – Heidi Løke (NOR)
Veronica Kristiansen 8 units til @ 1.73 Coolbet. 

Jeg kommer til å legge ut spillerspesialer og vanlige oddstips igjennom hele mesterskapet, men mest på Norges kamper. 

Som Norsk høres jeg kanskje veldig pessimistisk ut, men jeg heier så klart på håndballjentene.

Heia Norge! Delta også på vår konkurranse før mesterskapet, den finner dere under her. 1,750 kr i potten!

 

Leave a Reply