Cupfinale 2018: Rosenborg – Strømsgodset 

Årets store folkefest sparkes i gang klokken 1315 på Ullevål Stadion. Rosenborg kan sies å ha hatt en skuffende sesong til nå, men med seier her tar de nok en gang en hjemlig dobbel. Mange tippet Godset høyt oppe på tabellen før denne sesongen, men måtte heller kjempe for overlevelse. Dermed oppsummerer egentlig denne kampen hvordan årets sesong har gått for begge lag!

Rosenborg vant til slutt Eliteserien greit, uten å imponere noen. Ute i Europa har de rett og slett blitt pisset på, og har rett og slett gjort skamme på Eggen-æraen hvor Rosenborg gjorde seg bemerket også utenfor Norge. Rosenborg stilte noe overraskende et meget sterkt lag hjemme mot Celtic på torsdag, og flere av disse spillerne forventes å starte her. Nå som sesongen straks er over, spekuleres det naturligvis i hvem som trener laget neste sesong, og enhver Rosenborg-supporter forventer nok cupgull samt en bedre sesong i 2019.

Denne kampen blir enten eller for Strømsgodset. Enten har de klart å overleve i Eliteserien, og vunnet et meget sterkt cup-gull, eller så taper de cupfinalen og har generelt levert en meget skuffende sesong. Godset har ikke vært så aller verst offensivt, men har jevnt over vært elendig defensivt. På totalt 30 kamper i Eliteserien har det endt med 94 mål, det tilsvarer et snitt på omtrent 3 mål pr kamp Godset har vært involvert. Toppnivået er på nivå med de beste lagene i Norge, mens bunnivået er på samme nivå som de verste.

Vi spår en underholdende kamp her! Godset kan ikke legge seg på bakpå å forsvare seg til et godt resultat her, etter det de har vist denne sesongen. Det lukter mål av spillere som Helland, Ulland Andersen, Mos og Nguen. Forrige kamp mellom lagene endte 4-3 i favør trønderne.

13:15 Rosenborg vinner til 1.89 (Coolbet) 6 units 

13:15 Rosenborg vinner og begge lagene skårer til 3.50 (Coolbet) 3 units 

Spiller for spiller skal Rosenborg være et bedre lag enn Godset, og i denne kampen kan de bli historiske ved å vinne 7 av 8 mulig titler på 4 år. Det meste må klaffe for Godset i denne kampen, om de skal ha noen sjanse. Selv om drammenserne har en bra dag, betyr det likevel ikke at de klarer å hamle opp med norsk fotballs lokomotiv. Har de en middels, eller en dårlig dag, skal Rosenborg kjøre over dette laget lett. Prøver 6 units på trønderseier! Hadde lett prøvd et par units til, om det ikke var for laguttaket på torsdag, og toppnivået til Godset.

Vi prøver også et lengre skudd på at begge lagene skårer, og Rosenborg stikker av med seieren her. Som tallene viser har Godset skåret en god del mål denne sesongen, samtidig som de har sluppet inn mye også. Hvis Rosenborg sliter med slitne bein i denne kampen, kan det fort hende at Godset får med seg et mål eller to her. Godset har skåret mål i seks kamper på rad. Som nevnt endte forrige kamp 4-3 til Rosenborg.

Over 10 cornere asian til 1.825 (Bet365) 5 units 

Begge disse lagene snitter mye cornere i kampene sine, og bruker vinger/backer offensivt. I Rosenborg sine kamper i Eliteserien har det blitt 11.17 cornere i snitt denne sesongen, mens det i Godset sine kamper snitter 10.37 cornere. De fem siste kampene mellom lagene har endt med 16, 8, 17, 12 og 13 cornere. Vi forventer en fartsfylt kamp som bølger frem og tilbake, og prøver denne med 5 units.

Lars Christopher Vilsvik får kort til 6.25 (Coolbet) 2 unit

Vilsvik møter trolig Samuel Adegbenro her, og da frister det med et kortspill på høyrebacken. Har ikke fått så mye kort hittil i karrieren, men spiller denne kun på grunn av at det er finale og han møter en bra spiller.

 

Skjermbilde 2018-11-17 kl. 16.02.47.png
Trykk på dette bildet for å delta på vår konkurranse før finalen. 

Leave a Reply