Manchester United – Arsenal

Manchester United tapte enda flere Premier League-poeng i helgen, og Jose Mourinhos menn faller lenger og lenger ned på tabellen. Akkurat nå ser spill i Champions League i 2019 vanskelig ut. Er dette den avgjørende kampen for Jose Mourinho?

Mourinho ser ut til å få problemer med laguttaket foran onsdagens kamp. Ashley Young fikk sitt femte gule kort mot Southampton i helgen, og må dermed stå over med suspensjon. Victor Lindeløf og Alexis Sanchez er også ute, mens Luke Shaw, Valencia, Darmian, Smalling og Eric Bailly er usikker i følge WhoScored. Marcos Rojo satt på benken mot Southampton, men var tilbake i trening i slutten av forrige uke. Tør Jose Mourinho å satse på han i denne kampen? Med alle usikkerhetene og skadene på lista til Manchester United blir det vanvittig spennende å se hvilket lag the red devils stiller her.

Arsenal er i kjempeform om dagen, og står med 7-3-0 på de ti siste kampene. Enkelte var skeptiske til Unai Emery i starten av sesongen, men nå har han virkelig fått fart på skuta. Emery har styrt med jernhånd, og deriblant satt Ozil ut av laget flere ganger. Arsenal spiller som vanlig god fotball, men de har også en krigervilje og en mentalitet som har manglet i enkelte kamper tidligere. Dette så vi godt sist i forrige kamp mot London-naboen Tottenham, hvor de snudde 1-2 til 4-2 hjemme på Emirates. Granit Xhaka er suspendert for Arsenal etter å ha fått sitt femte gule kort i Nord-London derbyet. Mustafi slet med en skade i samme kamp, og er usikker inn mot denne, mens isfronten mellom Emery og Ozil fortsatt trolig gjør at tyskeren fortsatt blir utelatt. De spillerne som definitivt er ute på grunn av skade er Welbeck, Monreal og Mavropanos. Langt i fra like vitale fravær som hos onsdagens motstander. 

Litt statistikk inn mot kampen: 

  • Manchester Uniter er ubeseira i 35 av de 38 siste hjemmekampene.
  • Det har blitt skåret over 2.5 mål i de seks siste bortekampene til Arsenal.
  • Arsenal har skåret minst 2 mål i 11 av sine 13 siste kamper.
  • Arsenal er ubeseiret i sine 12 siste kamper.
  • Det har vært over 2.5 mål i 7 av de 8 siste kampene til Manchester United.
  • Manchester United er ubeseiret i 14 av sine 15 siste kamper mot Arsenal.

21:00 Manchester United – Arsenal. Arsenal eller uavgjort til 1.62 (Coolbet) 8 units

Manchester United er oddsfavoritter inn mot denne kampen, og man får hele 3.00 i odds på borteseier her. Meget overraskende! Dette kan være fordi Arsenal ikke har vunnet en Premier League-kamp på Old Trafford siden september 2006, men de har en gylden sjanse til å endre det her. United er i oppløsning, og Mourinhos tid i klubben henger i en syltynn tråd. Manchester United er 16 poeng bak førsteplassen og åtte bak Arsenal. Jose Mourinhos lag er allerede ute av tittelracet, og et nederlag her bidrar til at en forhåpning om en topp 4-plassering til jul stadig minker. Arsenal vil være høy på selvtillit etter å ha knust Tottenham 4-2 i Unai Emerys første North-London derby. Gunners er ubeseiret i alle konkurranser siden august, og Emery har gjort en fantastisk jobb siden han erstattet Arsene Wenger i sommer. Et skadeplaget United, mot et Arsenal i toppform. Her må vi prøve oss på UB til 1.62 hos Coolbet. Klinker til med 8 units, tror oddsen synker inn mot kampstart! 

Diogo Dalot (Arsenal) får kort til 8.00 (Bet365) 3 units

Her har vi troen på at vi har funnet et kortspill av høy verdi. Diogo Dalot kom fra Porto i sommer, og har ikke startet noen seriekamper i den røde trøya hittil. 19-åringen blir trolig kastet ut i løvens hule her, når Arsenal står på motsatt banehalvdel. Skadeproblemene til Manchester United gjør at Mourinho har få muligheter på backplassene. Har ikke fått noe særlig med kort i karrieren hittil, men dette kan man ikke legge så mye vekt på i og med at gutten fortsatt bare er tenåringen. Hvis portugiseren starter på høyrebacken i morgen er motstanderen trolig Pierre Emerick Aubameyang, en lynrask spiller som var on fire mot Spurs sist.

Lucas Torreira (Arsenal) får kort til 4.50 (Mr Green) 3 units

Den lille, men store uruguyaneren, har spilt seg inn i fansens hjerter utover sesongen. Toppet det hele med et mål mot Tottenham nå sist! Løpssterk, taklingssterk og en herlig mentalitet. Torreira har hittil fått 3 gule kort på 9 kamper fra start, og borte på Old Trafford ser vi på sjansene som gode for at han drar på seg sitt fjerde kort for sesongen.  Takler i gjennomsnitt 2 ganger i løpet av en match, og skal opp mot en sterk midtbane hos United.

 

roy-keane-manchester-united-patrick-vieira-arsenal-2005_1n3eo3tg7ddzy1czqn5qw4hfqx.jpg
Det har alltid vært høy temperatur når disse lagene møtes. Roy Keane (t.v) og Patrick Vieira (t.h). 

Leave a Reply