Runde 20 av Premier League – oddstips, kampanje og konkurranse

Nå er Premier League-sesongen halvspilt, og den andre halvdelen av den engelske toppdivisjonen starter lørdag 29. desember. Det er ingen tvil om hva rundens største kamp er – Liverpool mot Arsenal på Anfield. Topp tre har noen spennende kamper denne runden. Tottenhams skal spille hjemme mot Wolves, mens de regjerende mestere, Manchester City, skal prøve å reise kjerringa borte mot Southampton. En annen interessant kamp for oss nordmenn finner man på søndag. Solskjær har ikke fått noe særlig med oppmerksomhet i de norske mediene den siste tiden, men han fortjener en liten mention her. The Red Devils møter Bournemouth. Vi kjører på med oddstips, en kul kampanje og en konkurranse knyttet til søndagens match i Coolbet.

Lørdag 18:30. Liverpool – Arsenal. BTTS + over 2.5 mål til 1.95 (Bet365) 6 units

For andre gang denne sesongen, spiller Liverpool mot Arsenal, og alt tyder på at det blir en festlig godbit. De siste seks møtene mellom disse to lagene har endt med 29 mål , i gjennomsnitt mer enn 4,8 mål per kamp. Siste kamp endte 1-1 på Emirates takket være Alexandre Lacazettes fantastiske utligning. Forøvrig det første poenget Arsenal tok mot et Big Six-lag i Unai Emery-perioden.

Sist møte på Anfield ble en fryktelig affære sett med Gunners-øyne. Liverpool vant enkelt 4-0 etter skåringer av Firmino, Mane, Salah og Sturridge. Jurgen Klopps menn gjør det ingen trodde var mulig i begynnelsen av sesongen – utfordrer Manchester City om tittelen. Før denne kampen er Liverpool favoritter til å hente hjem gullet, men mye kan fortsatt skje. Fjorårets PFA-spiller Mohamed Salah er tilbake i form, Virgil van Dijk er en bauta i forsvaret og i Xherdan Shaqiri har de en x-factor på benken eller som også kan starte. Liverpool er ikke lenger det texas-laget vi så tendenser til i fjor, men i stedet har strammet seg betydelig opp defensivt – Van Dijk og Co har bare sluppet inn syv ganger på 19 kamper hittil. For Liverpool må Milner gjennom en fitnestest, etter at engelskmannen mistet Boxing Day-kampen mot Newcastle med et hamstringproblem. Joe Gomez (brukket ben) og Joel Matip (knust krageben) er fortsatt på sidelinjen. Rhian Brewster og Alex Oxlade-Chamberlain er fortsatt langtidsskadet.

Under Emery har Arsenal tapt mot Chelsea og spilt 2-2 mot United til tross for at de dominerte store deler av matchen. Dette er en sjanse til å virkelig sikre et statement under den nye treneren. Hva hadde vel smakt bedre enn en borteseier mot serielederen?De sliter med en god del forsvarsskader, noe som har tvunget Emery til å bruke Granit Xhaka og Stephan Lichtsteiner i de siste kampene. Det er absolutt ikke ideelt når man skal forsøke å holde Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane og Shaqiri unna, men kanskje kan Lucas Torreira bryte ned Liverpool-angrepene, og nok en gang vise seg som et kanonkjøp? Rob Holding er sannsynligvis ute for resten av sesongen, Hector Bellerin frem til nyttår og forsvarstrioen Shkodran Mustafi, Laurent Koscielny og Nacho Monreal sliter alle med småskader.  Henrikh Mkhitaryan er ute til februar med skade,  mens Emile Smith Rowe og Danny Welbeck fullfører den lange listen over frafall.

Liverpool er veldig store favoritter inn mot denne kampen, og den beste oddsen på hjemmeseier er 1.51 hos Coolbet. Vi holder oss unna HUB, men vi har troen på at det blir en del mål i kampen. Med alle forsvarsproblemene hos Arsenal har vi god tro på at det blir mye mål i kampen, og kanskje vil angrep være det beste forsvar hos Arsenal? Vi tror de kommer til å satse hardt på kontringer, med raske spillere som Aubameyang og Lacazette up front. 15 av 19 kamper til Arsenal har endt med at begge lagene skårer i år, og det har vi også god tro på i denne kampen, selv om Liverpool har vært grådige bakover. Det har vært litt av noen oppgjør de siste årene, og fire av de seks siste kampene har endt 3-3, 3-4, 3-1 og 3-3! Vi prøver oss på at begge lagene skårer og at det blir over 2.5 mål til 1.95 hos Bet365. Dere som synes oddsen er for lag kan prøve Liverpool-seier og BTTS til 2.80 hos Coolbet.

 

Søndag 15:15. Burnley v West Ham. West Ham over 4.5 cornere til 1.61 (Unibet) 7 units

Sean Dyche vil ha en sterk nedrykkskamp fra Burnley, som er på 18.plass før denne kampen mot West Ham. Boxing Day ble ingen høydare for Burnley, som tapte 5-1 hjemme mot Everton. Burnley har bare plukket med seg en seier i sine siste ni møter med West Ham i alle turneringer (U2 T6). Burnley må klare seg uten Robbie Brady og Steven Defour. Brady har gått glipp av de to siste kampene etter å ha skadet seg mot Tottenham, mens Defour fortsatt sliter med en skade som har satt han på sidelinjen siden begynnelsen av desember. Matt Lowton mister også denne kampen på grunn av en suspensjon etter å ha plukket opp fem gule kort denne sesongen. Johann Berg Gudmundsson returnerte fra et hamstringproblem på onsdag og kan muligens starte, mens Aaron Lennon, Stephen Ward (begge knær) og Nick Pope (skulder) fortsatt ikke er klar.

Felipe Anderson scoret en kjapp dobbel og snudde til 2-1-seier for West Ham mot Southampton på torsdag, og Hammers-sjef Manuel Pellegrini er glad for å se sitt lag på en niende plass halvveis av sesongen, etter å ha tapt sine fire første kamper i sesongen. West Ham håper Pablo Zabaleta kan være frisk fra sykdom i tide til søndagens tur. West Ham sliter med skader, og i sist kamp fylte de bare seks av de syv ledige innbytterplassene. Pellegrini håpet at Javier Hernandez og Marko Arnautovic kommer seg kjapt etter hamstringproblemene. Winston Reid (kne) er ute til slutten av januar,  Jack Wilshere (ankel), Ryan Fredericks (ankel), Fabio Balbuena (kne) og Manuel Lanzini (kne) er ute i ubestemt tid, mens Carlos Sanchez (kne) og Andriy Yarmolenko (akilles) begge ut til april.

Burnley har vært en karusell i det siste. De har sluppet inn mye mål, uvant for dem å være. Plutselig ser det ut som de har strammet opp defensivt, etter kun 1-0 tap mot Tottenham, men så plutselig slipper de inn fem hjemme mot Everton. West Ham er i en meget god form for tiden, og Felipe Anderson er en matchvinner. I det siste har de spilt i en 4-3-3 formasjon, som har ført til mange angrep langs vingene med Anderson/Cresswell og Snodgrass/Antonio. Tviler på de kommer til å endre mye på en oppskrift som har fungert fint i det siste. Burnley har sluppet til 7.37 cornere i snitt pr kamp, flest av alle i ligaen. På de fem siste på hjemmebane har de sluppet til 7 (Everton), 7 (Brighton), 9 (Liverpool), 5 (Newcastle) og 4 (Chelsea). Det er sjeldent jeg spiller på cornere, men finner fin verdi i over 4.5 cornere til bortelaget her. 7 units!

 

Spillerspesialer:

Stephen Lichtensteiner (Arsenal) får kort til 3.50 (Mr Green) 3 units

Lichtensteiner opp i mot Mane og Robertson blir tungt for den 34 år gamle høyrebacken. Har startet fire kamper tidligere denne sesongen, og har fått to gule kort. Etter noen år i Italia har denne karen lært seg de fleste tjuvtriks i boka

Granit Xhaka (Arsenal) får kort til 3.00 (Coolbet) 5 units

Granit Xhaka til 3.00 i odds mot et lag som Liverpool. Kjøpes hver dag i uka! Xhaka er et vandrende gulkort, og står med 61 gule og 7 røde kort på 208 kamper hittil i karrieren. Fikk kort etter 40 minutter i det samme oppgjøret i fjor. 

Tyrone Mings (Bournemouth) får kort til 4.50 (Norsk Tipping) 3 units 

Diego Rico (Bournemouth) får kort til 5.50 (Bet365) 2 units 

Bournemouth sliter med flere skader i det bakre ledd. Kaptein Simon Francis ødela det fremre korsbåndet i Boxing Day-nederlaget mot Tottenham. Adam Smith og Lewis Cook er begge i rehabilitering, mens Dan Gosling også har vært ute av det grunnet et kneproblem. Dermed tyder mye på at Tyrone Mings og Diego Rico må steppe inn i dagens kamp på Drømmenes Teater. Det er vanskelig å vite hva Solskjær tryller frem offensivt i kveld. Han har hintet frempå at Sanchez og Lukaku også skal få sjansen til å spille seg i form etterhvert. Men det er egentlig hipp som happ om det er Lingard, Sanchez, Martial, Lukaku eller Rashford som starter offensivt, tøft blir det uansett for Bournemouth.

Tyrone Mings kommer trolig til å danne en midtstopper-trio sammen med Ake og Cook. Mings har kun startet 1 kamp tidligere i årets PL-sesong, og har bare ti kamper fra start totalt i Premier League. Han står oppført med 12 gule kort på 55 kamper fra start i karrieren. Det ble blant annet 10 gule kort på 40 kamper fra start i 2014/15 sesongen for Ipswich i Championship.

Diego Rico starter trolig på venstre vingback for The Cherries i dag. Han har kun startet tre kamper tidligere i sesong, alle i september. Spanjolen kom fra Leganes og La Liga i fjor, og på de to foregående sesongene har han fått 15 gule og 1 rødt kort på 51 kamper. Skal få det tøft mot et offensivt og godt United-lag, som virkelig har blomstret de to siste kampene.

 

KONKURRANSETID

Søndag 17:30: Manchester United v Bournemouth.

Vi kjører en enkel konkurranse i denne kampen, som en liten hyllest av Ole Gunnar Solskjær – den notoriske målsniken. 91 mål på 235 kamper (mange som innbytter) er meget sterkt. Ett av disse målene var mot Bayern München i CL-finalen i 1999.

Hvilke spillere skårer mål i Manchester United – Bournemouth? 

Kom med ditt forslag i kommentarfeltet under. Vi deler ut 1999 kr i premie!

Man må ha en aktiv konto hos Coolbet for å vinne. Sjekk kampanjen under!

Svinesund.jpg
Har du fortsatt ikke en bruker hos Coolbet? De tilbyr denne gavepakken. Trykk på bildet for benytte deg av tilbudet.

 

 

 

26 thoughts on “Runde 20 av Premier League – oddstips, kampanje og konkurranse

Leave a Reply