KHL: Dynamo Moskva @ Jokerit

Dynamo Moskva @ Jokerit Kampstart: 17.30

Klart for nytt møte mellom nummer 3 og 5 i Western Conference og det er ikke lenge siden de spilte mot hverandre her i Finland. Når lagene møttes andre juledag vant bortelaget 4-3 etter overtid og det var ikke overraskende superduoen Shipachyov og Kagarlitsky som sto for lagets to siste scoringer. Jokerit er laget i KHL med flest poeng så langt på hjemmebane, 91-55 og 38 poeng på 24 hjemme er kruttsterkt. Dynamo på sin side har vunnet 7 av sine siste 9 borte og mye av dette er på grunn av de to overnevnte stjernene offensivt pluss den unge målvakten Bocharov som har imponert stort og som vokser mer og mer mot å bli en topp 6 målvakt i ligaen. Blikket går mot hjemmelagets formsterke linje med Jensen-Manninen-Vesalainen hvor spesielt oddsen på to av disse er veldig spillbare i mine øyne. Sist ble det kun mål fra Jensen på denne linjen når de tapte 1-4 for SKA , men før denne hadde denne linjen produsert 4 mål og 5 assist på 4 kamper og selv om Vesalainen som ses på som et supertalent ikke har slått til så kraftig som noen har ventet har kjemien med sine nye rekkekamerater de siste fire kampene bært frukter.

Pro:

  • Hevngjerrig hjemmelag som har en kruttsterk statistikk på egen is.
  • Formen er meget god og møter en motstander som er sluppet inn 13 mål siste 3 på borteis.
  • Dynamo har veldig ofte et angripende førstelag som har to offensive linjer som ikke alltid ofrer 100% i arbeidet hjemover eller i jobben med å blokkere skudd.

Mot:

  • En formsterk målvakt i Bocharov
  • Mål fordeles veldig jevnt over flere linjer i Jokerit og det gjør også spilletid.
  • Moskva bydde opp til dans sist , vil de stenge kampen mer her etter de var veldig heldige som vant sist?

Konklusjon:

Sist lagene spilte mot hverandre var det offensiv hockey i høysete og når hjemmelaget satte tempoet opp hang ikke Dynamo med i egen sone. Klarer hjemmelaget å få opp det samme tempoet i offensiv sone som sist mot enten Mozer linjen eller Shipachyov linjen kan de få godt med PP da begge disse centerne gjerne gambler på at ikke får utvisning i mot for hektinger kontra å ta jobben helt hjem. Vesalainen står ofte og dunker løs for laget i overtall sammen med backen Lepistø som også var under vurdering lenge hos meg. Men jeg klarer ikke å unngå oddsen som tilbys på rekkekameratene Manninen og Vesalainen.

Jokerit seier + Vesalainen mål 4.80 @ unibet x 2u

Manninen poeng 2.36 @ marathonbet x 3u

Leave a Reply