KHL: SIBIR @ SOCHI

Da er Pumabuno (Twitter) ute med sine første tips i Kontinental Hockey League. Han er med oss som prøvetipser nå i januar, og fører spill i eget spread før ny beskjed er gitt.

SIBIR @ SOCHI Kampstart: 15.00

Med 3/4 av sesongen ferdigspilt og nå kun 16 kamper igjen i regular season, og ting begynner virkelig å tilspisse seg framover i jakten på plasser i sluttspillet. Dagens hjemmelag Sochi ligger pr nå på 7 plass i Western conference(8 beste til sluttspill) og har Podolsk og Dinamo Riga halsende etter seg. Sibir holder til i motsatt conference og er et av de jagende lagene etter en topp 8 plassering men det brenner virkelig et blått lys. Syv poeng opp til Tractor på 8.plassen og enda lengre opp for en av de topp3 i divisjonen sin hvor de er hele atten bak Salavat.

Ingen av lagene kommer inn til denne kampen i noe som kan tilsvare god form, men allikevel rettes blikket mot topp6 gutta hos hjemmelaget og spesielt en linje som selv om de ikke fikk uttelling sist i 0-3 tapet for Barys virkelig hostet opp den ene gode sjansen etter den andre. Sean Collins – Robert Rosen – Martin Bakos ble satt sammen sist og kjemien virket å være der fra første skift av. Alle tre er spillertyper som vet hvor målet står og de er også alle tre innvolvert når laget har ekstra mann på isen.

Pro spill:

  • Hjemmekamp mot ligaens svakeste bortelag, Sibir med 11 poeng på 23 og 84 baklengs på disse.
  • Istid på over 16 minutter og til tider opp mot 20 tallet.
  • Settes inn ved offensive dropper og har Rosen med 51.5 win % der og kan dermed ofte få offensiv posession.
  • Motivasjon. Sochi jages av lag bak mens Sibir nok begynner å innse at veien opp er i lengste laget.

Mot spill:

  • Sibir ble feid sist med stygge 0-7 og det fører ofte til at lag i KHL tar null sjanser kampen etter og bare dumper puck og spiller defensiv 2-1-2 hockey
  • Sibir har en målvakt i Taylor som har levert bra hele sesongen og kan plutselig stenge som mot Salavat(2-1 seier)

Konklusjon:

Her skal gutta i topprekkene til hjemmelaget kjenne sin besøkelsestid og nå er tiden for at importene står fram og leverer varene som gjør de til lagets best betalte spillere. Da jeg så Sochi sist var det uten tvil linjen nevnt over som sto mest fram hos meg og etter å ha også sett hvordan Sibir framsto sist klarer jeg ikke å unngå spill på at denne linjen skal få uttelling i dagens kamp.

Spill:

Sean Collins poeng 2.15 @ Betsafe x 4u

Martin Bakos mål 4 @ bet365 x 2u

Leave a Reply