Tottenham v Chelsea

21:00 Tottenham v Chelsea (Semifinale ligacupen, første kamp)

London-rivalene Tottenham og Chelsea møtes i semifinalen av Carabao Cup-cupen på Wembley. Mauricio Pochettino og Maurizio Sarri forsøker begge å vinne det første store trofeet i deres karriere – de er de eneste nåværende lederne av topp seks lag, som fortsatt ikke har noen titler å vise til.

Sarri sine to første tap som Chelsea-sjef kom på Wembley, i augusts kamp i Community Shield og mot Spurs den 24. november, etter å ha vært ubeseiret i 18 kamper før det. I den kampen scoret Spurs to ganger før det var spilt 16 minutter og Sarri stilte spørsmål om lagets holdninger etter kampen. Før kveldens kamp har Sarri uttalt at det mentale må komme i første rekke, før det taktiske kan tas i betraktning. Spillerne må ha riktig innstiling når kampen sparkes i gang! I løpet av de siste 10 årene siden januar 2009 har Tottenham spilt i seks store semifinaler, men tapte alle fire mot lag fra samme divisjon. De har bare slått Sheffield Utd og deretter Burnley i lignende semifinaler.

Lagene kjemper også om de samme plassene i serien, hvor Tottenham for øyeblikket har overtaket med tredjeplass og 48 poeng. Mye takket være den fine formen i det siste, med 8-0-2 på de ti siste kampene. Chelsea følger hakk i hæl med 44 poeng, men har vist en svakere form i det siste med blant annet uavgjort mot Southampton og tap mot Leicester, Wolves og nettopp Spurs på de siste 10 kampene.

Statistikk:

  • Dette er den niende League Cup-kampen mellom disse lagene, og den første siden 2015-finalen. Av de forrige åtte møtene, har Spurs vunnet to, Chelsea vunnet fire mens to har endt uavgjort.
  • Spurs og Chelsea skal møtes i en semifinale i League Cup for tredje gang, og har også gjort det i 1971-72 og 2001-02.
  • Tottenham har vunnet sine to siste kamper mot Chelsea, begge i Premier League – de har ikke vunnet tre på rad mot sine Londons rivaler siden det skjedde mellom mars 1961 og september 1963.
  • Chelsea har kvalifisert seg til League Cup-finalen fire av de fem siste gangene de har spilt den første kampen på hjemmebane, til tross for at de kun har vunnet ett av disse oppgjørene.
  • Chelsea – som allerede har tapt mot Spurs på Wembley i Premier League denne sesongen – kan bli det andre laget til å tape to ganger mot samme motstander på Wembley i en sesong (sammen med Sheffield Wednesday).
  • Dele Alli har scoret flere mål mot Chelsea (6) enn han har mot noen annen motstander i alle konkurranser i løpet av sin karriere, og har nettopp gjort fire mål i sine siste fem League Cup-kampen for Spurs.
  • Eden Hazard har scoret i sine siste tre League Cup-kamper. Den siste spilleren som scorer i fire påfølgende kamper i turneringa var Dwight Gayle i september 2015 for Crystal Palace.

XI Spurs: Gazzaniga; Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose; Winks, Sissoko; Eriksen, Alli, Son; Kane

XI Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Luiz, Alonso, Kante, Jorginho, Barkley,Hudson-Odoi, Hazard, Willian.

Spill:

BTTS + over 2.5 mål til 1.95 (Fansbet) 6 units

Begge lagene kaster på sine beste mannskap her, og da ser jeg ingen grunn til at dette ikke skal bli en underholdende kamp med mye mål og fine prestasjoner. Fire siste oppgjørene mellom lagene har endt 3-1, 1-3, 1-2 og 4-2. Holder igjen litt på unitene, da cup er cup.

I går nevnte jeg at jeg burde avstå fra spillerkort i cup, men denne kampen har en spesiell historikk uansett turnering. London-derbyene mellom disse lagene på Tottenhams hjemmebane har vært harde de siste årene. «Bare» tre gule kort i forrige oppgjør i Premier League, men før det har det blitt 7, 5, 6 og 4 gule kort. Dette er når Spurs har spilt hjemme i PL. De tre siste gangene de har utenom Premier League har det blitt 4, 5 og 5 gule kort. Dermed må jeg faktisk prøve et par spillerkort med fin verdi i denne kampen også:

Moussa Sissoko kort til 6.50 (Fansbet) hvis sentral 2 units

Franskmannen som er like høy som han er bred over skuldrene, starter på sentral midtbane for Tottenham i dag. Flere var skeptiske til om han fikk noe særlig med spilletid i år, men han har absolutt vist seg tilliten verdig. Fysikken kan noen ganger bidra til at Sissoko ser ekstra brutal ut i duellene, og det har ført til 52 gule og 3 røde kort på 319 kamper fra start i karrieren. Vært meget rolig de siste sesongene, men når Chelsea står på motsatt banehalvdel og Pocchetino jakter sitt første store trofe, synes vi 6.50 er godt betalt på kort her.

Toby Alderweireld får kort til 8.00 (Bet365) 2 units

En herremann som sjeldent får kort dette, men Hazard spiller midtspiss i dag, og da er det verdt et par units på kort til midtstopperen. 8 i odds er pent, og vi prøver 2 nye units her!

Leave a Reply