Håndball VM 2019. Tanker og tips!

Under kvinnenes EM traff jeg på 3/3 turneringsspill. Nå er det VM for herrer hvor det er et sinnssykt høyt nivå blant topplagene. Dette mesterskapet blir utrolig spennende! Og forhåpentligvis treffer vi litt her også.

I dette innlegget kommer jeg til å skrive litt om mine tanker rundt mesterskapet og diskutere litt hvor vi kan finne god verdi på oddsen. Det blir ikke noen dype analyser av hvert enkelt lag. Men blir begrunnelser for mine forehåndsspill på mesterskapet.

Først og fremst blir dette et fantastisk mesterskap som arrangeres i Tyskland og Danmark, to av de største håndballnasjonene i verden. Det kommer til å bli ett vanvittig trøkk og store rammer rundt kampene.

Hvem vinner VM? 

I mine øyne er det helt åpent hvem som vinner. Frankrike har jo i en lengre periode vært verdens beste lag og er naturligvis en av favorittene i et hvert mesterskap. Senest i fjor vant de EM i finalen mot Danmark der Nikola Karabatic dominerte kampen stort. I dette mesterskapet må de klare seg uten sin største stjerne og det er da vanskelig bli fristet til en innsats på dem.

Danmark er en av vertsnasjonene og desidert en av favorittene. De har et vanvittig sterkt lag anført av Mikkel Hansen. De har verdensklasse på alle posisjoner unntatt høyre back. Jeg er redd de muligens vil svikte litt der og til en odds på 3.25 er jeg ikke så fristet.

Spania og Tyskland er to lag i verdensklasse som også blir å kjempe om semifinaleplassene. Spania er favoritt til å vinne sin gruppe. Den gjeveste utfordrer her er Kroatia. Spania som gruppevinner til @ 1.57 er fristende. Men prøver jeg prøver meg på et toppscorer spill for Spania.

Toppscorer Spania. Ferran Sole 4 units til @ 2.50 på Unibet. 

I EM 2018 scoret han jevnt og trutt mye for Spania med sine 36 mål. Han er en veldig spennende kantspiller som er meget sikker på straffemerket. Det er et par store utfordrere for denne tittelen i Alex Dujshebaev og Aleix Gomez som scorer mye mål. Men mener jeg det er fin verdi å prøve noen få units her.

Ferran SOle.jpg

 

Norge er absolutt en av de største kandidatene til å komme til semifinale. Sist VM kom de overraskende for mange helt til finalen. Personlig fikk jeg en pen slump med penger på dette siden oddsen på Norge var så høy. Nå er forventningene større og oddsen mer “riktig”. Håndballgutta blir å kjempe mot Danmark og Sverige om å kapre de to semifinaleplassene på deres side av gruppene. Det stilles et par små spørsmålstegn på Norges lag i år. Med Kent Robin Tønnesen ute med skade mener jeg Norge er svekket på høyresiden. Selv om de har tre dyktige backer i Tangen, Rød og Reinkind, så tror jeg ikke de kan levere på det samme høye nivået til Tønnesen. I tillegg kommer O’sullivan og Gøran Johannesen nettopp tilbake fra skade. Hvis Johannesen er spilleklar mot Tunisia, Chile og Saudi Arabia så tror jeg det kan være smart å prøve målscorer spill på han. Mot disse lagene som ofte spiller uortodokse forvar handler det mye om å utfordre 1 mot 1 for gjennombrudd. Svært få er bedre en Johannesen på dette. I tillegg er det nok i disse kampene Sagosen får hvile.

Jeg finner ikke noen fristende verdier på Norge i dette mesterskapet. Jeg er litt redd for at Danmark og Sverige blir for sterke og dem ryker ut i hovedrunden. Min personlige mening er at de tre lagene stiller utrolig likt bortsett fra på keeperplass. Her er Norges keeperduo litt svakere enn våre naboer. Torbjørn Bergerud er desidert en av verdens beste keepere, men jeg er redd han blir litt for alene om dette ansvaret. I tillegg har han levert varierende prestasjoner for Flensburg.

Men hvis Norge skal komme videre trenger vi Sander Sagosen i toppslag. Han kommer til å ta et utrolig stort ansvar angrepsmessig. Han er skarpere og mer målfarlig enn noen gang. Har vurdert mellom å spille Sagosen som MVP til @ 5 odds eller som turneringens toppscorer til @ 5.50. Jeg har kommer frem til det siste. Skal Sagosen få prisen for VM’s MVP, så må de høyest sannsynlig komme seg til semifinale. Sagosen tar flest skudd for Norge og er førstevalg på straffemerket.

VM’s Toppscorer. Sander Sagosen. 4 units til  @6 på Betsson.

Hvis du vil ta den “safe” varianten. Er det verdi å plassere litt penger på Sagosen som Norges toppscorer til @1.60

Sander sagosen.jpg

I år så velger jeg å prøve en liten innsats på Sverige som verdensmester. Jeg mener de har et fantastisk lag blandet av unge stjerne og rutinerte ringrever. I tillegg har de en vanvittig sterk keeperduo i Appelgren og Palicka. Jeg er fristet på grunn av oddsen er såpass god. Min personlige mening er at VM er helt åpent mellom de seks favorittene. Til en odds på @11 er jeg fristet til en liten innsats.

Sverige vinner VM. 3 units til @11 på Coolbet.  

I år virker det som at Island kommer til å få det tøft. Jeg har ikke blitt særlig imponert av deres spill den siste tiden og i tillegg har de en del forfall. Blant annet deres superveteran Gudjon Valur Siggurdsson. Troppen virker litt tynnslitt og jeg er redd de får det tøft mot Spania, Kroatia og Makedonia.

Island ryker ut i innledende gruppespill. 6 units til @ 1.92 på Unibet 

 

Dette var mine tanker og tips om VM. Det blir utrolig spennende og jevnt!

Lykke til og heia Norge!

Leave a Reply