KHL: CSKA @ TRACTOR & SLOVAN BRATISLAVA @ PODOLSK

CSKA – Tractor

Kampstart : 17.30

CSKA var det første laget i KHL som allerede kan begynne å se framover mot sluttspillet selv med 16 kamper igjen, men det betyr ikke at de ikke har motivasjonen i orden for å fortsette å vinne.

Det har såpass mye å si for hjemmelaget å holde SKA bak seg for å ha hjemmebanefordel igjennom hele sluttspillet at de nok ikke vil lette så alt for mye på gassen.

Tractor på sin side skrev jeg om da de spilte mot AK Bars, laget kom fra den kampen med en for de sterkt 1-0 seier, men kampen var langt unna noe fyrverkeri av en hockeykamp.
Dette er to lag som historisk sjeldent møter hverandre, så all h2h legges det rett og slett ikke så alt for mye vekt på.

CSKA kommer inn til denne
kampen etter 0-1 tap for Lokomotiv sist i en kamp hvor topprekka med Kaprizov.Vey-Grigorenko brente helt enormt med muligheter som de nok er greit tente på å rette opp på i denne.

Her hjemme i Moskva har de vunnet 12 på rad, og 17 av de siste 18 så det sier seg selv at i egen hall er dette laget utrolig vanskelige å slå.
Laget er bygd i litt motsatt ånd til for eksempel Avtomobilist,Dynamo og til dels SKA, her er det forsvar først også skal lag males i stykker noe 26 baklengs på 20 hjemmekamper viser prov på.

Tractor på sin side har bedret seg en god del på borteis men er som det ble skrevet før Bars kampen en lei nøtt å knekke om de får målvaktsspill på topp.

Spill: Kaprizov poeng 1.88 @ marathonbet x 5u

FOR:

¤ En av de aller beste spillerne i ligaen og har enormt god kjemi med lagets toppoengplukker Grigorenko både i 5on5 og overtallsspill.

¤ Spiller alle situasjoner offensivt og logger mest minutter offensivt av samtlige forwards med jevnhet.

MOT:

¤ Tractor har startet 2019 med kun baklengs i 1 av 3 kamper og avsluttet også 2018 med en mentalitet hvor de skulle stenge igjen bakover så langt det lar seg gjøre.

¤ Kaprizov har ikke vært i det helt heite slaget den siste tiden og har gått poengløs av isen de tre siste kampene han har spilt og poengløs av isen her hjemme i 6 av de 8 siste.

Konklusjon :

Selv om Kaprizov ikke har fått den leveringen man kan forvente av han er det mye tall som taler for at det ikke er langt unna at det snart løsner.
Linjen hans har mest offensive sone time, de får offensive dropper med jevnhet og det står ikke på situasjoner eller muligheter for produksjon men mer at pucken ikke har glidd riktig vei for han og Grigorenko de siste ukene.
Tractor har vist evnen til å stenge gang etter gang, men til slutt når de er på borteis sprekker de som regel opp for presset som de beste lagene i ligaen klarer å legge på de.
Her ser jeg ikke noe annet kampbilde enn et hjemmelag som er revansjelystent etter sist kamp går ut i 100 mot et Tractor som nok har innstillingen at de skal ri av stormen så lenge de klarer.

Slovan Bratislava – Podolsk
Kampstart: 18:30

Klart for kamp mellom sisteplasserte Slovan Bratislava mot Podolsk som kommer inn til denne kampen etter en kruttsterk seier borte mot Avangard Omsk som gjorde at de fortsatt holder den åttende og siste sluttspillplassen i Western.

Etter en rekke på tre tap har dagens bortelag snudd skuta og tatt to kruttsterke seiere over nevnte Omsk og Bars Kazan samt holdt CSKA Moskva til U i den tredje siste de spilte.

Slovan Bratislava derimot har nå tapt fire på rad etter at de fikk seg to seiere i romjulen.
De har vært i helt grusom form og tapt 17 av 20 siste spilte kamper, her hjemme hadde de tapt 8 på rad før de fikk de to overnevnte seierne i romjulen mens de i sist hjemmekamp tapte 1-3 for Jokerit hvor finnene hadde god kontroll kampen igjennom.

I dag får Slovan møte sin egen toppscorer for sesongen etter at Repik står på motsatt side av isen, han sto med 10 mål og 21 poeng på 42 kamper for Slovan i år før han ble byttet til dagens motstander.

I Podolsk har han gått rett inn i lagets førstelinje med Aaltonen og Semin , nå sist mot Omsk fikk han sin første scoring og trioen virker å ha funnet god kjemi på de to kampene de har fått sammen.

Spill:

Podolsk seier 2.33 @ unibet x 3u
Repik poeng 1.80 @ nordicbet x 4u
Repik mål 3.95 @ unibet x 2u

FOR:

¤ Podolsk jakter sluttspill i årets sesong og laget viser vilje ved at de byttet til seg Repik for å forsterke laget i jakten på nettopp dette. Har vist styrke med å slå to lag som er i toppen av KHL den siste tiden.

¤ Innbyrdes har Podolsk vunnet de 5 siste oppgjørene mellom lagene, vunnet begge kampene innbyrdes denne sesongen og den som ble spilt her i Bratislava ble vunnet 3-2.

¤ Repik har funnet veldig god kjemi med bortelagets toppscorer Aaltonen og Semin å de utgjør nå en trio som jeg sliter med å se hvilken linje Slovan må ha på isen for å stoppe de.

¤ Repik kjenner hver styrke og svakhet med dette Slovan mannskapet og er nok tent på å vise seg fram på gamle trakter.

MOT:

¤ Selv om Slovan har levert skremmende dårlige tall, så er de som regel greit med i flere av kampene de taper, for de har noen rutinerte herremenn bakover på isen som kan gamet og hjemme i egen hall er det sjeldent de taper stort.

¤ Historisk sett veldig åpne oppgjør med mye mål og action som gjør at Podolsk må passe seg for å ikke gå i fella med både undervurdering på innstillingen men også på det taktiske.

¤ Slovan gutta kjenner styrkene og svakhetene til Repik og kan fort være innstilte på å hindre han så godt det lar seg gjøre fra å få en god opplevelse i hjemkomsten til gamle trakter.

Konklusjon:

Podolsk er det klart beste laget spiller for spiller, de har en mye bedre keeper i Ortio, backplassen er vel der det kanskje er mest jevnt mellom lagene selv om Podolsk har en favoritt av mange der ute i Mozik som er en offensiv bra spiller fra blå.
Men det er framover det største skillet mellom lagene er pr dags dato, ikke nok med at Podolsk har den topplinjen sin, men de har gode målscorere i Rendulic, Makeyev og en Shevets Rogovoy.
Slovan har en luring i Cerveny og noen gamle ringrever i Rau,Chipchura og Taffe.
Men gapet mellom lagene formessig, spillermatrialmessig og motivasjonsmessig gjør at jeg tror Repik og hans nye lag kommer seirende ut fra Bratislava nok engang.

Leave a Reply