KHL-søndag

Lokomotiv Yaroslavl @ Vladivostok

Kampstart: 08.00

For de som drar lørdagsnatten ut har vi her en perfekt kamp for å holde nachet gående en liten stund til. Bunnlaget i Eastern Conference får her besøk av fjerde plasserte Lokomotiv fra Western og som her er på sin første bortetur i 2019 etter at de har startet året svært bra. De ble satt skikkelig på plass av SKA St.Petersburg sist med 0-4 , men før denne hadde de vunnet 3 på rad hvor spesielt 1-0 over topplaget CSKA Moskva lar seg høre. Vladivostok har startet året med to seiere og to tap, slo et annet bunnlag Amur 3-1 her hjemme sist og de har virkelig bitt godt fra seg her på egen is. Holdt SKA til overtid i hjemmekampen før Amur, de ledet lenge 2-0(tapte 2-3) og ledet av Streltsov brødrene og endel andre ringrever i KHL som Glazachev,Ugolnikov og Zakharchuk. Dagens motstander Lokomotiv sliter virkelig med å produsere framover på isen, startet 2019 uten kanskje sin beste offensive spiller Loktionov og når også Kontiola mangler er det tynt og lite hjelp for sistemann fra deres egentlige klare førstelinje Kozun. Rekken 2-1 , 1-0 , 1-0 og 0-4 skremmer ingen og det er virkelig klart hvor skoen trykker. De berges av å ha noen av de beste backene som er i ligaen som ledes av Nakladal som er en hardtskytende tsjekker som er hovedfokuset til laget når de er i overtall og det har ført til 9 scoringer og 11 assist fra blå på 41 kamper.

Spill: Nakladal poeng 2.52 @ Marathonbet x 3u

PRO:

 • Møter laget som ligger sist i Eastern og som kun har Slovan Bratislava bak seg når det kommer til poengfangst og de har pr nå også tatt minst poeng hjemme av samtlige lag men har kun spilt 18 på egen is.
 • Vladivostok har sluppet inn i undertall i de tre sist kampene og er til tider udisiplinert når kampene blir fysiske og akkurat der er Lokomotiv tunge å ha med å gjøre. Nakladal spiller ofte hele PP og runder tidevis 25min og opp mot 30min på isen pr kamp.

MOT:

 • Vladivstok har bedret seg veldig den siste tiden og er ikke den kasteballen mange forventet at de skulle være, er et lag som faktisk går godt på skøytene.
 • Lokomotiv scorer ekstremt lite mål og de sliter tungt med mangel på gode målscorere noe som gjør at Nakladal sjeldent får “gratis” poeng ved andre assist osv.

 

Konklusjon:

Nakladal skal her opp mot et lag som uten tvil skal stå godt til han når det kommer til muligheter. Han har den siste tiden vært svært så bidragsytende og slenger seg oftere og oftere med framover på isen da laget rett og slett mangler offensiv kvalitet pr nå. Historisk sett er han en mann som gjør poeng annenhver kamp og han er lagets pr nå viktigste spiller når det kommer til overtallsspillet, alt skal innom han og det er veldig ofte han bortelaget søker etter for direkteskudd. Jeg tror vi får se en Nakladal som fort logger 25-26 minutter i dag, har 5-6 minutter i offensiv sone og som nok noterer seg for 4-5 skudd på mål og det bør være nok mot et av ligaens svakeste lag til å få produksjon. Synes her at Marathon har lagt seg alt for høyt og de andre bookiene ligger å vaker alt fra 1.80-2 blank.

Spartak Moskva @ Avangard Omsk

Kampstart: 15:00

 

Sergei+Shirokov+Russia+vs+Finland+2016+IIHF+m9zFMd0mRQul.jpg

Avangard Omsk som har tatt tredje mest poeng i Eastern Conference jages i sin egen divison av Barys Astana og må begynne å levere her på hjemmeis igjen etter at de nå har tapt to av fire og en av de to seierne måtte kampen gå forbi de første 60minuttene. Møter her Spartak som ligger trygt plassert på 6 i Eastern og har 8 poeng ned til første lag som ligger utenfor sluttspillplass. Har åpnet 2019 med fire hjemmekamper hvor de har vunnet to av fire, nå er det første reise siden sist bortekamp som endte med en 2-1 seier etter straffer mot Sochi. Før denne seieren hadde de tapt fire på rad og fem av de siste seks på borteis , dette er to lag som ikke så alt for ofte møter hverandre, men dette blir lagenes møte denne sesongen og sist de spilte mot hverandre er så ferskt som 7.januar. Den kampen ble spilt i Moskva og endte til slutt 4-0 til Avangard Omsk etter at de dominerte Spartak fra start av og i den kampen viste Omsk sin bredde seg som svært utslagsgivende. For ikke nok med at Omsk har Shirokov-Zernov-Mikeyev linjen å lene seg på, nå har de også gode linjer også bak denne etter at de har signert Beck fra Kunlun og Shumakov som har kommet etter et misslykket opphold i nord-amerika.

Spill:

Avangard Omsk vinner 1.82 @ coolbet x 4u
Shirokov mål 3.50 @ nordicbet x 2u
Shirokov 2 mål 12 @ nordicbet x 1u

PRO:

 • Omsk har nå tre sterke offensive linjer som veksler fint på hvilken som leverer og gjør at laget er svært vanskelig å stenge ned.
 • God bredde på backsiden og paret Medvedev-Pokka synes å utfylle hverandre fint.
 • Shirokov er lagets toppscorer med 17 mål og har enormt god kjemi med spesielt Mikheyeb på motsatt side og de får nå mer rom da andre lag ikke lengre kun kan gå inn for å stenge ned denne linjen.

MOT:

 • Omsk har ikke vært i en lysende form og mye av dette må legges på skuldrene på keeperduoen Nalimov/Bobkov som ikke har levert spesielt godt spill.
 • Spartak har flere gode offensive spillere, der spesielt Khokhlachev(er usikker til denne), Maxwell, Karsums og Daugavins er spillere som har ferdigheter til å score om de får muligheten med en mann mer på isen.
 • Spartak er ofte et lag som ikke har den beste disiplinen og gir fra seg en god del PP muligheter, Omsk har bedret seg her etter signeringen av Beck og Shumakov, men er fortsatt langt ifra blant de mest effektive i ligaen.

Konklusjon:

På papiret er styrkeforholdet mellom lagene det vi fikk se den 7.januar, Omsk har en bredde og et trykk i spillet sitt som Spartak rett og slett ikke klarte å henge med på sist lagene spilte mot hverandre og det var først de siste 20 når Omsk bare stenge av kampen og ikke brydde seg om like mye possesion spill at Spartak fikk endel muligheter. Shirokov har dunket inn mål jevnt og trutt hele sesongen, men har stilnet litt den siste tiden når det kommer til effektiviteten, men den linjen viste sist mot Spartak at de var vanskelig å få has på og deres måte å spille på med god possesion og fart på utsiden mot Spartak sine backer bør gjøre at de nok engang skal få godt med muligheter og her ligger Nordicbet for høyt på Shirokov iforhold til resten av markedet.

 

Dinamo Riga – Tractor
Kampstart:16.00

Klart for kamp til beste middagstid og denne er en fin oppladning for de som sitter å venter på storkampen i Premier League mellom Tottenham og Manchester United. Dinamo Riga har overgått mine forventinger til laget før denne sesongen sterkt ledet av den tidligere Tractor spilleren Viddell som har vært i enorm form denne sesongen. Han var ute sist for hjemmelaget og statusen hans er når dette skrives veldig usikker da de få engelske kildene melder at han sliter med en skade som bestemmes game time. Det samme gjelder rundt skaden på hovedbacken i offensiv sone og PP Maione. Startet 2019 godt med poeng i 3 av 4 kamper mot god motstand på borteis og returnerer her hjem til det nye årets første hjemmekamp. Og det trenger ikke å være så alt for positivt for laget, for her hjemme har laget tapt seks av de ni siste og selv om de i sin siste hjemmekamp slo Dynamo Moskva har de ikke vært til å stole på i egen hall. Tractor på sin side ligger helt på vippen av en sluttspillplass som hjemmelaget, de kommer inn til denne etter en stygg ripe med 0-6 for CSKA Moskva hvor de havnet under med 0-2 tidlig i første. Tractor skrev jeg om her sist, de er et lag som er enormt tunge å bryte ned og som har vist seg å være svært flinke til å få lag inn i sin kampplan. Fikk tilbake unge Kravtsov nå i de to siste og det har virkelig vist seg da han skaper og gjør mye for laget med god energi og playmakeregenskaper. Ble satt på linje med Enlund og Szczechura å det er en trio som skapte en god del rundt CSKA sitt mål sist og om de holder sammen også her vil få godt med muligheter både i 5mot5 og i overtall.

Spill:

Tractor win 3.10 @ coolbet x 2u
Enlund poeng 2.52 @ marathonbet x 4u

PRO:

 • Tractor virker å være i klar framgang og selv om laget langt ifra dominerer framover på isen har de begynt å funnet ut av rekkesamensetningene sine noe som jeg tror vil gi flere mål i tiden framover.
 • Møter et Riga som selv om de har hatt god poengfangst er mye svakere spillmessig den siste tiden og som også har endel småskavanker på viktige spillere.
 • Historisk tett og målfattig mellom disse lagene og Tractor har gått seirende ut av de fire sist møtene her i Riga selv om de ikke møtes alt for ofte.

MOT:

 • Tractor bytter ofte endel på linjene sine og Enlund kan plutselig bli dyttet på en linje med mindre talentfulle spillere i offensivt perspektiv, så kan være smart å gå inn på en.khl.com 30-45min før kampstart for å være 100% sikker på at han har de samme vingene med seg.
 • Riga er bedre enn mange gir de cred for og om både Maione og Videll rister av seg skadene må ikke Tractor havne alt for ofte i utvisningsboksen før det smeller rundt målvaktene deres.

Konklusjon:

Før sesongen holdt jeg dette Tractor laget som et bedre hockeylag enn hjemmelaget og midtveis i sesongen synes jeg pilene på lagene har startet å gå mer mot det jeg forventet. For der Tractor har hatt stigning har ting begynt å stoppe litt opp for hjemmelaget og jeg mener Tractor ledet av en eventuell førstelinje bestående av Kravtsov-Enlund-Szczechura bør klare å finne veien til nettet 2-3 ganger her og det kan være nok til at de tar denne kampen til svært fin odds.

Leave a Reply