De Klassieker – Feyenoord V Ajax (KNVB Beker)

20:45 Feyenoord v Ajax. Over 3.5 kort til 1.91 (Coolbet) 8 units

Trekningen av KNVB Cup-turneringen sørget for en ekstra utgave av De Klassieker denne sesongen. Feyenoord og Ajax kjemper for en plass i cupfinalen, og det er litt av en match vi har i vente fra De Kuip onsdagskveld.  I løpet av dette tiåret er dette allerede den fjerde gangen Feyenoord og Ajax møter hverandre i cupturneringen. Etter den berømte finalen over to kamper i 2010, fulgte kvartfinalen på Johan Cruijff Arena i januar 2014 og en tredje match på De Kuip i oktober 2015. Begge ganger vant hjemmelaget. Finalen i 2010 vant Ajax 6-1 sammenlagt. Hvorfor velger vi å spille såpass hardt på over 3.5 kort i denne kampen?

Feyenoord mot Ajax er et av de, om ikke det aller største derbyet i Nederland. Forrige  kamp mellom lagene endte veldig overraskende 6-2 til Feyenoord, hvor Ajax ikke møtte opp i det hele tatt. Her ble det null kort, i en veldig spesiell kamp. Men de åtte (!) møtene før det har endt med over 3.5 kort. Ajax ligger på andreplass i ligaen, 2 poeng bak PSV. Feyenoord er ute av gullkampen, og ligger på tredjeplass 15 poeng bak PSV. Dermed er dette siste sjanse for Feyenoord til å vinne noe av betydning denne sesongen. Selv om Ajax fortsatt er med i gullkampen, kommer de trolig til å ofre alt i denne kampen, slik at de også ikke risikerer å stå uten edelt metall denne sesongen. Etter denne matchen har Ajax fri frem til 5.mars, hvor returoppgjøret mot Real Madrid skal spilles. Feyenoord har ny seriekamp igjen på søndag.

Her vurderte jeg lenge et maksspill (10/10 units), men så var det dommeren da. Danny Makkelie skal dømme kveldens stormatch! Feyenoord-Ajax blir Makkelies andre storkamp i Nederland denne sesongen. I slutten av september dømte han kampen  mellom PSV og Ajax, som endte i en 3-0-seier for Eindhoven-laget. Der dømte han 30 frispark, og ga ut fem gule kort. Men i hjemlig serie har Makkelie gitt ut svært lite kort denne sesongen. På 15 kamper har han delt ut 31 gule og 1 rødt kort. Det tilsvarer omtrent to kort pr kamp han dømmer, og det stopper oss fra et maksbet her.

Leave a Reply