Sporting CP v Benfica

Semifinale av den portugisiske cupen, også kalt Taca De Portugal. Dette er returoppgjøret, etter at den første kampen mellom lagene endte 2-1 til Benfica på hjemmebane. Dermed er denne kampen helt åpen før kveldens oppgjør! I nok med at dette er et viktig cupoppgjør for begge lag, det er også et hovedstadsderby i Portugal som på folkemunne kalles for Derbi De Lisboa, og det sies at dette er det absolutt største oppgjøret i Portugal. Rivaliseringen har sitt opphav fra 1907 når åtte Benfica-spillere valgte å bytte klubb til Sporting like før det første derbyet.

Opp i gjennom historien har de fordelt antall seiere omtrent likt mellom seg, og Sporting har kun skåret to mål mer på totalt 85 kamper. Alt tyder på nok en jevn og tøff batalje på Estádio José Alvalade. Kampen starter klokken 21:45 norsk tid!

Benfica seier 33
Uavgjort 15
Sporting seier 37
Benfica mål 138
Sporting mål 140
Totalt antall kamper 85

Sporting CP vant nylig Taca De Liga, etter å ha slått Porto 3-1 i straffekonkurranse. I serien er de hektet av, og ligger hele 8 poeng bak Porto og Benfica. I Europa League røk de ut for Villarreal i forrige runde, og dermed er Taca De Liga siste sjanse for grønntrøyene til å ta en dobbel denne sesongen.

Benfica leder Liga NOS for øyeblikket, på bedre målforskjell enn Porto. Målforskjellen er overlegen (73-23, + 50), men man kan ikke satse på at den gir dem ligatittelen. I Taca De Liga tapte de mot Porto, mens de fortsatt er med i Europa League etter å ha slått Dinamo Zagreb i sist runde. I neste runde venter Eintracht Frankfurt fra Tyskland! Benfica har, i likhet med Sporting, fortsatt muligheten til å vinne en hjemlig dobbel denne sesongen, og dette er nok en av årets viktigste kamper. Har fordelen ved å lede 2-1 etter første oppgjør.

21:45 Sporting Lisboa v Benfica. Begge lag skårer og over 2.5 mål til 2.50 (Coolbet) 5 units

Her synes jeg Coolbet ligger et par knepp for høyt! 1.68 på at begge lagene skårer, og 2.50 på over 2.5 mål og begge lagene skårer?! Som nevnt endte forrige kamp 2-1 i favør Benfica, i kampen før det endte det 2-4. Sporting skårer i snitt 2 mål på hjemmebane, og slipper inn omtrent ett mål hver hjemmekamp. Benfica skårer også 2 mål i snitt på bortebane, og har sluppet inn 10 mål på 14 bortekamper. Sporting Lisboa må fremover her for å få med seg et mål, det kan straffe seg hvis Benfica får noen kontringer. Resten av markedet ligger på 2.15-2.20, og da synes vi Coolbet er gavmilde med 2.50 her!

21:45 Sporting Lisboa v Benfica. Over 5.5 kort til 2.00 (Coolbet) 9 units
21:45 Sporting Lisboa v Benfica. Over 6.5 kort til 3.20 (Coolbet) 6 units
21:45 Sporting Lisboa v Benfica. Rødt kort i kampen til 4.50 (Coolbet) 4 units

Bare å hylle Coolbet for at de faktisk velger å tilby spill her! Forrige kamp endte med 8 gule kort, før det endte det med 7 gule og 1 rødt kort, og før det igjen endte det med 9 gule kort. Her synes jeg de er ordentlig gavmilde, og jeg kjører hardt på. Vi prøver de fleste linjene her, og investerer hele 19 units på diverse kortvarianter.

Leave a Reply