“Bedre enn Messi, og aldri en dårlig kamp”? Vel …

Fin oppvarming med NM og Toppserien i dag, men det er vel nå det virkelig gjelder. Semifinale i Champions League, og Barcelona mot Liverpool. Det er et deilig oppgjør i vente, og vi skal prøve ett spill her!

Barcelona – Liverpool, 21:00

Barcelona @ 1.96 6 units, Coolbet

For meg er det veldig jevn på hvem som kommer til å gå videre fra denne semifinalen. Jeg holder nok en knapp på Barcelona såvidt, men dersom de faktisk skal gjøre nettopp dette, må denne kampen i kveld vinnes.

De siste sesongene er det ikke hjemmebane som har vært problemet, men bortekampene for Barcelona i Champions League. På sine siste 31 kamper på Camp Nou i Champions League har Barcelona vunnet 28 (!), spilte tre uavgjort og tapt null. Tottenham (denne sesongen), Juventus (to år siden) og Atlético Madrid (2014) er unntaket. Tottenham denne sesongen var siste kamp i gruppespillet og kun av betydning for Tottenham. Derfor synes jeg ikke man skal legge vekt på denne.

Dette blir knalltøft for Liverpool uansett hvor enormt gode de har vært denne sesongen. Selvfølgelig har de en fair sjanse, men litt det samme som med Barcelona. Det er hjemmekampen deres som kommer til å bli avgjørende. Borte i Champions League denne sesongen har Liverpool virkelig ikke imponert med tap mot Røde Stjerne, PSG og Napoli i gruppespillet, mens man slo Porto etter å ha vunnet hjemmekampen. Selv mot Porto synes jeg ikke det var veldig overbevisende på bortebane, men et fortjent avansement uten tvil.

Liverpool har slitt på bortebane i Europa, mens Barcelona er knallsterke hjemme. Barcelona har Lionel Messi og det er ingen sentrale fravær til denne kampen. Begge lag stiller med sin beste ellever, og jeg tror Barcelona trekker det lengste strået i kveld, men at det fort blir jevnt.

Lykke til!

Leave a Reply