Norgesmesterskap i fotball

Onsdag er årets store dag i Fotball-Norge, når topplagene gjester småklubbene rundt om i Norge og lager folkefester i distriktene.


16:00 Rørvik v Rosenborg. Rosenborg -5 til 1.80 (Norsk Tipping) 6 units 

Nå er det på tide at Horneland og RBK vinner tilbake supporternes hjerter. Rørvik er et lag i 4.divisjon, som Rosenborg enkelt skal ta seg videre mot. Det spekuleres i at noen spillere fra A-laget hviler i denne runden, men det skal likevel være et godt lag RBK sender utpå Rørvik Kunstgress. Forventes et statement fra både Horneland og spillerne i dag!

Sist gang Rørvik var i første runde av Cupen var i 2004, da var det Bodø Glimt som sto på motsatt banehalvdel, i en kamp som til slutt ende 8-0 til gultrøyene fra Bodø. Vi ser for oss omtrent samme sifrene i dag også, og prøver Rosenborg -5 til 1.80 hos vårt spillmonopol. 6 units, da Rosenborg i likhet med Glimt kan velge å skru av etter 4-5 mål!

16:00 Verdal v Stjørdals Blink. Stjørdals Blink -1 til 2.17 (Mr Green) 6 units 

3.divisjon mot 2.divisjon når lottohovedstaden Værdarn tar i mot Blink i første runde av cupen. Verdalen har hittil hentet 1 poeng på 3 serierunder i Norsk Tipping-ligaen avd 5, og tapte deriblant hjemme mot Melhus i forrige runde på lørdag. 

Stjørdals/Blink har virkelig åpnet bra i PostNord-ligaen avd. 1 denne sesongen, og står med 3 seiere og 9 av 9 mulige poeng hittil! 2-1 mot Byåsen smakte ekstra godt i forrige runde, og de to kampene før det endte 4-0 mot Levanger og 4-0 mot Arendal. 

Divisjonsforskjell på lagene, og en veldig ulik seriestart. Dette fører til at vi investerer 6 units i at Blink vinner med 2 mål eller mer i denne matchen til pene 2.17 hos Mr Green / Unibet.

18:00 Porsanger v Alta. Alta -1 til 1.65 (Guts)  8 units 

Alta skal enkelt og greit være et mye bedre lag enn Porsanger. Leder for øyeblikket i PostNord-ligaen avd. 2, og står med 6-1 i målforskjell etter de tre første rundene. Spilte hjemme mot Senja i forrige kamp, hvor det til slutt endte 1-1 etter skåringer fra Christian Reginiussen og Tor Martin Mienna, begge etter 90 minutter (?).  Porsanger spiller i 4.divisjon, og står med to seiere og 6 poeng etter de to første rundene der. 3.divisjon er et høyt steg opp fra 4.divisjon, og Alta forventes å bli et topplag i sin avdeling. Dette skal være grei skuring, trenger egentlig ikke skrive stort mer enn det! 8 units investert.

18:00 Åga v Bodø Glimt. Bodø Glimt -6 til 2.05 (Norsk Tipping) 5 units 

Bodø Glimt er ett av få lag som får 4.divisjonsmotstand i denne runden av cupen. Som nevnt tidligere er første runde i cupen som en slags folkefest å regne, og det å stille et brukbart lag med flere spillere fra Eliteserien er viktig for å bygge en kultur og et engasjement i lokalmiljøet. Her er det rett og slett snakk om hvor mye Glimt til slutt velger å vinne med! Coolbet har satt linja på over 6.5 mål til 1.70, og jeg tror Glimt blir å skåre alle målene i denne kampen, dermed synes jeg 2.05 på Glimt -6 hos Norsk Tipping er spennende. Men jeg velger kun å investere 5 units, da kveldens bortelag kan velge å skru av bryteren etter et par-tre mål.

18:00 Sunndal v Byåsen. Byåsen -1 til 1.87 (Coolbet) 8 units 

3.divisjonslaget Sunndal får i kveld besøk fra Trondheim. Andredivisjonslaget Byåsen står på motsatt banehalvdel på Sande Stadion når kampen sparkes i gang klokken 18:00. Sunndal har tatt 0 poeng på tre kamper hittil i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, og nordmøringene skal få slite med å holde seg i divisjonen ved sesongslutt. 1-3 mot Lørenskog, 0-5 mot Molde 2 og 0-2 mot Eidsvold er fasiten hittil. I dag er det ventet enormt mye nedbør i Sunndal, noe som garantert kommer til å prege en allerede dårlig gressmatte. Treneren til Sunndal, Torgeir Ruud Ramsli, har allerede vært ute og beklaget på Twitter:

“Beklager til alle lag som kommer til Sande Stadion: å fremvise en potetåker etter så bra vær som det har vært i det siste er direkte pinlig.”

Byåsen er oppe i 2.divisjon igjen, og har serieåpnet med en seier og to tap hittil. Mot Hødd ble det hele 0-5 tap, men gutta fra Trondheim Vest overrasket i seriedebuten, og slo et godt Brattvåg hele 4-2 etter to perler fra Andreas Rye.

Byåsen rykket opp fra en meget sterk 3.divisjonsavdeling i fjor, og det skal være kvalitetsforskjell på Sunndal og Byåsen. Sunndal klarte akkurat å kvalifisere seg etter 3-2 seier mot Surnadal (4.divisjon) i forrige runde, og laget rykket opp fra 4.divisjon selv i fjor. Begge lag spilte kamp på lørdag, noe som kan være en fordel Byåsen som har en bredere stall og trolig er bedre trent. Sliter med å se hvordan Sunndal skal klare å stå i mot her, og fokuset bør heller være å begynne og ta poeng i 3.divison.

Leave a Reply