Galatasaray v Istanbul Başakşehir 

Galatasaray og Basaksehir møtes til sesongfinale klokken 18:00 i dag. Et ekte Istanbul-derby på Türk Telekom Arena! Dette er et Istanbul-derby, men ikke et av de store, de inkluderer Besiktas, Galatasaray og Fenerbahçe. Istanbul Baseksehir og Kasimpasa er andre Istanbul-lag, disse lagene utgjør en mindre rivalisering som historien og den landsomfattende men oppmerksomheten rundt disse lagene har historisk sett ikke vært like omfattende som når de tre andre lagene møtes. Men kveldens tabellsituasjon tilsier at det blir kok!

Det har vært en utmerket sesong for både Galatasaray og Basaksehir, som er side om side når sesongen snart skal avgjøres. Begge kommer inn i denne kampen med 66 poeng og 19-9-4. Galatasaray leder foreløpig på målforskjell. Hvis et av lagene vinner i dag tar de også trolig med seg trofeet hjem etter runde 34 neste helg.

Galatasaray er inne i en meget fin form med 10-3-0 på de tretten siste spilte kampene. De slo deriblant Besiktas 2-0 på hjemmebane for drøye to uker siden. Nigerianske Onyekuru har begynt å vise frem sitt potensiale, og har skåret fire mål på de seks siste kampene. Han er klubbens toppscorer fra sine venstrekant-posisjon (13 mål). Emre Akbaba forventes å misse denne matchen, mens det er tvil om fitnessen til Kostas Mitroglou.

Basaksehir har snublet mer i det siste, og har egentlig rotet det litt til for seg selv i gullkampen. 1-2-2 på de fem siste kampene sier sitt, og de har gått på tap mot lag som Göztepe hjemme, samt tapt poeng mot Sivasspor og Rizespor. Bosniske Visca har vært lagets bærebjelke denne sesongen med 12 mål og 14 målgivende totalt på 32 kamper fra start. Nestemann på toppscorerlista er Bajic med fem mål. Alexandru Epureanu er ute for de besøkende, mens Arda Turan og Demba Ba også trolig er ute, men disse to er ikke faste i elleveren.

Basaksehir har vunnet tre av de siste fem kampene mellom lagene, mens Galatasaray har vunnet en gang. Da lagene møtte tidligere i sesongen, endte det til slutt 1-1. Begge lag mangler den notoriske storscoreren denne sesongen, målene har vært mer fordelt mellom spillerne!

Her tenkte jeg lenge at kortspill kan være meget fint, men ingen av de siste fem kampene mellom lagene har gått over linja på 6.5 / 7.5. Samtidig er det en av verdens beste dommere som skal i aksjon i dag- Cuneyt Cakir. Han snitter kun 3.83 gule kort pr kamp i Superlig. Etter å ha lest meg opp på dette vurderte jeg lenge under 7.5 kort @ 1.74 hos 1xbet, men viktigheten av kampen fikk meg til å velge bort kortspill og heller prøve meg på et underspill i matchen.

Galatasaray v Istanbul Başakşehir. Under 2.5 mål @ 2.10  (1xbet) 6 units

  • Galatasaray har sluppet inn et gjennomsnitt på 0,69 mål hjemme i ligaen denne sesongen.
  • Basaksehir har sluppet inn et gjennomsnitt på bare 0,56 mål på bortebane i løpet av sesongen.
  • Basaksehir er det desidert grådigste laget i ligaen med 19 innslupne på 32 kamper. Imponerende forsvarsspill! Samtidig har de «bare» skåret 47, minst av topplagene.
  • Ingen av lagene har den notoriske målskåreren som “alltid” skårer mål.
  • Årets viktigste kamp, og vi forventer en litt forsiktig tilnærming fra begge lag.
  • De to siste kampene har endt 1-1 og 2-0. Råtips: 0-1! 

Leave a Reply