Finale i Champions League: Tottenham v Liverpool

Det eneste som gjenstår før en ordentlig ferie for de europeiske klubbene denne sesongen, er finalen av Champions League. I likhet med Europa League-finalen, blir det en engelsk affære i Madrid, hvor favorittene Liverpool møter Tottenham. Hvem starter ferien med et ekstra trofé i skapet, og hvem vil blir liggende skuffet igjen på gresset i Madrid?

Liverpool har god kjennskap til denne turneringen fra før av. De har vunnet turneringen fem ganger; bare Milan og Real Madrid har mer. De nådde finalen i fjor, da ble de slått av Real Madrid i Kiev. I Premier League endte de ett fattig poeng bak Manchester City. Kan dette bli nok en nesten sesong for Klopps menn, eller er det i kveld trofesankingen virkelig starter for fullt?

Bare en mann i Tottenham-troppen var født sist laget spilte en finale ut i Europa – Michel Vorm var 1 år når Tottenham spilte mot Anderlecht i 1984. Spurs endte på fjerdeplass i Premier League denne sesongen, og tapte 2-1 begge kampene mot Liverpool denne sesongen. Spesielt den siste kampen mellom lagene var spennende, og Spurs kunne godt tatt med seg alle tre poengene med litt hell.

Begge lagene kommer fra noen fantastiske comebacks i semifinalen. Den mest dramatiske av disse kampene var uten tvil på Anfield, hvor Liverpool sto ovenfor en «umulig» oppgave etter å ha tapt første kamp 3-0 mot Barcelona. Rødtrøyene klarte det umulig, og slo Lionel Messi & co 4-0 etter et massivt trykk på hjemmebane. Lucas Moura kan sies å være nøkkelpersonen når det kommer til Spurs sin sesong i Champions League. Tottenham var på vei ut av turneringen allerede i desember, men Lucas Moura skåret 5 minutter på overtid mot Barcelona på Nou Camp, og sikret avansement fra gruppespillet. Akkurat det samme skjedde i den siste semifinale-matchen mot Ajax. Den lille brasilianeren dukket opp på overtid igjen, og lot de unge Ajax-spillerne ligge igjen strødd utover på gressmatta i skuffelse.

Før finalen har det vært mye snakk om at begge lagene har hatt en fantastisk sesong uavhengig av resultatet i kveldens kamp. Begge managerne er elsket av fansen, men ingen av dem har tatt et trofe siden 2012. Pochettino har forøvrig alltid vunnet noe som helst, utenom en drøss av fotballfans sine hjerter. Begge managerne har en filosofi som inkluderer høyt press, en direkte spillestil, høye linjer og raske offensive spillere.  Men Pochettino har denne sesongen blitt tvunget til å benytte seg av en mer pragmatisk tilnærming. Skade etter skade har ført til mange ulike ellevere fra start hos Spurs denne sesongen. Legger man til at Spurs samtidig ikke kjøpte en eneste spiller før og under denne sesongen, forstår man hvor imponerende en CL-finale og sikret CL neste sesong er.

Så, hva spiller man i denne kampen?  Liverpool er naturlige favoritter inn mot denne kampen, de har vunnet begge innbyrdes i ligaen og endte to plasser over Spurs med bedre målforskjell denne sesongen. Men kan pragmatikeren Pochettino overraske alle, og nok en gang stokke om kabalen til sin fordel? Vi finner ingen soleklare hovedspill til denne kampne, men prøver oss på noen spill med høyere odds. Her er våre spill!

Alexander Arnold assist @ 5.00 (Unibet) 3 units

Robertson assist @ 5.00 (Unibet) 2 units

Vi må prøve noen units på at backene til Liverpool får med seg en målgivende i kveld. Alexander Arnold står med 12 målgivende på 27 kamper fra start denne sesongen i PL, og 4 målgivende på 11 kamper i CL. Her prøver vi oss med 3 units til 5.00. Robertson står med 11 målgivende på 36 kamper i PL, og får 2 units til 5.00 hos Unibet.

Trippier kort @ 6.00 (Coolbet) 2 units

Matip kort @ 5.00 (Unibet/NordicBet) 2 units

Vi prøver også et par spillerkort til denne kampen.

Trippier starter mest sannsynlig på høyrebacken til Spurs, og skal dermed opp i mot Sadio Mane som har vært en av de beste spillerne i Liverpool denne sesongen. Teknikk, eksplosivitet og uforutsigbarhet bidrar til at dette kan bli en tung kveld for Kieran Trippier. Samtidig kommer Robertson ofte på overlapp, og dermed kan det bli ekstra vanskelige arbeidsvilkår for Trippier på Metropolitano i kveld.

Joel Matip virker med sine 195 cm av og til litt klønete i duellene, sammenlignet med sin stoppermaker Van Dijk. Det er vanskelig å si hvem som starter offensivt av Kane, Moura og Kane for Tottenham i dag, men det skal uansett bli vanskelig for Matip å følge disse tre. Kameruneren står med 2 gule på 7 starter i Champions League denne sesongen!

Har også lyst til å prøve to ordentlige høyoddsere med 1 unit hver:

Liverpool vinner 3-1 @ 15.50 (Fansbet) 1 unit

HÅPER VIRKELIG SPURS VINNER DETTE, SÅ MAN SLIPPER MASET! 

Sadio Mane skårer, har en målgivende og får gult kort @ 45.00 (Coolbet) 1 unit

Leave a Reply