“Diffespesial”

Differensialspesial

Det gjenstår kun fem runder av årets Eliteserien. Det er nå på tide å virkelig sette maskinen i høygir. Skal man klatre oppover rangstigen nå, så må man finne gode differensialspillere. Derfor blir denne ukens tips litt annerledes. Vi skal nemlig sette sammen en ellever kun bestående av differensialspillere. Så om du ønsker å få til en skikkelig sluttspurt, så vil dette være svært nyttig lesning for deg!

Keeper

Adam Larsen Kwarasey (5,2) – Vålerenga

Valgt av 9,4%. Med Mohammed Abu sitt inntog i Vålerenga, så har de blitt et mye mer solid lag. Det gjør sisteskansen deres til et godt valg fremover. Tre rene bur på de seks siste kampene, og ser man på kampprogrammet så vil det nok bli flere smultringer.

Forsvar

Kristoffer Haugen (5,7) – Molde

Valgt av 7,2%. Det var knyttet store forventninger til venstrebacken etter hans overgang fra Viking. Det er ingen tvil om at han har skuffet. Mannen med den silkemyke venstrefoten står kun med to målgivende så langt, og har vært svært varierende spillemessig i likhet med resten av laget. Molde var svært gode mot Rosenborg, og jeg tror det vil gi en voldsom selvtillitsboost i innspurten av sesongen.

Elliot Kack (4,1) – IK Start

Valgt av 2,5%. Start har virkelig hatt utbytte av å få inn Kjetil Rekdal. De har blitt et lag det er vanskelig å slå, og som samtidig har begynt å bite fra seg offensivt. Elliot Kack har vært god den siste tiden, med målgivende i forrige kamp og skåring i runden før det igjen. Start må kjempe med nebb og klør for å unngå nedrykk, og da blir Kack en viktig mann. Svært fin pris har han også.

Amin Nouri (5,2) – Vålerenga

Valgt av 6,2%. Gode offensive bidrag fra backer har vært en mangelvare nesten hele sesongen for Vålerenga sin del. Etter at Abu kom inn dørene på Intility Arena, så har Vålerenga blitt et helt annet lag. For Nouri sin del har det ført til flere offensive involveringer. To mål og en målgivende er status så langt, og alle disse kom etter at Abu kom inn i laget. Legger man til at Vålerenga har et fint kampprogram fremover, så gjør dette Nouri til et veldig godt valg.

Midtbane

Chidera Ejuke (7,2) – Vålerenga

Valgt av 8,6%. Etter en god start på sesongen, så fikk Ejuke en skikkelig formsvikt. Nå virker han å være tilbake enda bedre enn tidligere, noe som har resultert i et mål og tre målgivende på de fire siste kampene. Den dribleglade vingen seiler opp som en veldig fin differensial i innspurten.

image (2).jpg
Ejuke virker å være tilbake i form. 

Arnór Smárason (5,9) – Lillestrøm

Valgt av 8,0%. Kommet inn i et nedrykkstruet Lillestrøm, og har fremstått som en virkelig leder. Kommer til å bli avgjørende om Lillestrøm skal unngå nedrykk. Midtbanespiller på spillet, men spiller langt høyere opp i banen. I tillegg tar han straffer. Svært godt valg til en svært fin pris!

Magnus Wolff Eikrem (8,0) – Molde

Valgt av 2,9%. Eikrem er en av Ole Gunnar Solskjær sine absolutte favoritter, og det var knyttet store forventninger til hans hjemkomst. Har levert jevnt med poeng, og står med fem målgivende og et mål på åtte kamper. Tar man med i regnestykket at de to første kampene var som innbytter, så blir det enda mer imponerende. Blir sentral i Molde sin jakt på medalje, og er kun eid av stusselige 2,9%.

b838735e-1796-45f4-b87e-f49d7e9b530e.png
Wolff Eikrem er tilbake under vingene til OGS. 

Herolind Shala (6,1) – IK Start

Valgt av 1,2%. Shala er godt kjent hos mange som følger Eliteserien. Etter svært gode prestasjoner i Odd, så forsøkte han lykken i det store utland. Nå er han tilbake i Eliteserien, denne gang for IK Start. Levert svært godt fra første stund, og står med to mål og tre målgivende på åtte kamper. Han har målpoeng i alle de fem siste kampene hans. Jeg tror den gode formen hans vil fortsette, og med en eierandel på 1,2% seiler han opp som en av de virkelige differensialspillerne.

Etzaz Hussain (5,5) – Molde

Valgt av 4,3%. Det har vært opp og ned med Hussain denne sesongen, i likhet med Molde. Nå har han spilt 90 minutter i de fire siste kampene, og mot Rosenborg sist så var han svært god. Det bor mye i denne gutten, og han kan fort være sentral i mange målpoeng nå som Molde virker å være i skikkelig form.

Angrep

Bård Finne (6,9) – Vålerenga

Valgt av 3,5%. I likhet med resten av spillerne på Vålerenga så har Bård Finne fått et oppsving den siste tiden. Sju mål og seks målgivende denne sesongen, hvorav flesteparten av de har kommet det siste halvåret. Leverer jevnt og trutt, og fremstår som et svært godt valg nå som de store kanonene på topp (ref: Marcus Pedersen og Niklas Bendtner) ikke leverer.

Torgeir Børven (7,7) – Odd

Valgt av 4,7%. Den skadeforfulgte spissen har slitt med å finne en jevn flyt gjennom hele sesongen. Det bor mye i den tidligere Nederlandsproffen, og det fikk han virkelig vist i runde 23 mot Vålerenga hvor han noterte seg for to mål. Har det endelig løsnet for Børven? Et veldig spennende valg på topp om man trenger en differensial, men spørsmålet er om han holder seg helt skadefri. Spennende spiller!

url.jpg
Kan Børven få en lang rekke med kamper uten skadeavbrekk?