Gameweek 11

Runde 10

Det ble en jevn affære i kampen om nord mellom Bodø-glimt og Tromsø. Et nydelig mål av Espejord avgjorde det hele. Brann gikk på et noe overraskende poengtap hjemme mot Haugesund.

Odd kjørte over Sandefjord og Molde tok en etterlengtet seier hjemme mot Godset. Ranheim tok en veldig sterk borteseier mot KBK og Rosenborg kjørte over Lillestrøm på Lerkendal. Sarpsborg og Vålerenga tok oppskriftsmessige hjemmeseire mot bunnlagene Stabæk og Start.

Toppspillere runde 10

Amin Askar (Sarpsborg 08) – 24 poeng

Martin Broberg (Odd) – 17 poeng

Erik Tønne (Ranheim) – 17 poeng

Birger Meling (Rosenborg) – 14 poeng

 

 

Rundens positive

  • Rosenborg: Knusende 3-0 seier over Lillestrøm på fotballens nasjonaldag. Bendtner tilbake som midtspiss, og takket for tilliten med å score et mål. Nå skal det sies at resultatet lyver noe, og at Lehne Olsen burde sendt Lillestrøm opp i en 0-1 ledelse. Så hva skal man ta med seg av lærdom fra denne kampen? Er Rosenborg friskmeldt offensivt?
  • Molde: Tilbake på vinnersporet. Solid 2-0 seier mot Godset, og det var vel egentlig aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne i denne kampen. Molde med god kontroll, og Solskjær får kanskje en etterlengtet pustepause.

 

Rundens negative

  • Kristiansund BK: Selv om Ranheim virkelig er i form om dagen, så hadde vi trodd at KBK skulle kunne slå Ranheim på eget gress. Skuffende prestasjon av KBK dette.

Hot

  • Erik Tønne: Han har virkelig blitt en fantasyjuvel den tidligere Levangerspilleren. Spiller venstrekant i 4-3-3, satt opp som forsvarsspiller og koster kun 4,9. Spiller virkelig godt om dagen, og puttet like godt to mål i forrige kamp. Er nå den forsvarsspilleren med tredje mest poeng på spillet, og bør være eid av absolutt alle på spillet. Få det på!
  • Martin Broberg: To målgivende og et mål mot Sandefjord nå, og målpoeng i de tre kampene før det igjen. Dette vitner om en spiller som virkelig er heit om dagen. Er midtbane på spillet, men har spilt en del spiss for Odd. Fagermo hintet veldig om at han kom til å fortsette som spiss også i de kommende kampene. Her kommer det garantert til å komme flere poeng!

 

Not

  • Marcus Pedersen: Hvis man har hatt Pedersen på laget de fem siste rundene så har med god grunn lov til å være skuffet. 1 mål på siste fem er status, og Godset var ikke i nærheten mot Molde nå. Kampprogrammet for Godset fremover er grønt på papiret, og det er virkelig på tide at de reiser kjerringa. Kan det gå?
  • Chidera Ejuke: Det begynner å bli en stund siden Ejuke leverte noe som helst, og det er meget skuffende. Er veldig god i banespillet, men målpoengene er helt fraværende. Nå blir også kampprogrammet til VIF tøffere fremover, og nå som det er mange midtbanespillere i Eliteserien som leverer fantasypoeng.

 

Tanker om runde 11

Haugesund tar i mot Rosenborg, og utfallet i denne kampen er virkelig vanskelig å spå. Start har nylig sparket treneren sin, og tar i mot Bodø-Glimt. Vil vi få en trenereffekt her? Vi tror uansett at dette kan bli en målrik affære og at begge lagene scorer.

Godset skal ta turen til Kristiansund, og de må vinne her. Men Kristiansund BK er ingen kasteball, så det blir ingen lett oppgave. Ranheim tar i mot Molde, og dette er virkelig en spennende kamp. Ranheim svever på en sky om dagen, og vi tror faktisk at de vil slå Molde her. Det blir uansett en morsom og mest sannsynlig en målrik kamp. Sarpsborg skal møte hvalfangerne Sandefjord, som har lekt som ei sil bakover i det siste. Sarpsborg begynner å komme i form, og bør vinne her.

Stabæk tar i mot et Odd-lag som nylig slo Sandefjord 5-0. Slike sifre blir det neppe denne gangen, og en skal ikke se bort i fra at kanskje Stabæk tar denne. De to siste kampene denne runden er Tromsø-Vålerenga og Lillestrøm-Brann. Tromsø tok en sterk borteseier mot Glimt, og kan Simo Valakaris menn tukte hovedstadslaget? Lillestrøm pleier å spille godt mot storlag, og dette blir ingen enkel kamp for Brann. Så om Brann holder nullen her har vi ikke så veldig stor tro på, men de bør uansett få med seg tre poeng.

 

Rundens utvalgte

Keeper

Aslak Falch (4,9) – Formen til Sarpsborg er på bedringens vei, og nå møter de Sandefjord på bortebane. Sandefjord har kun scoret et mål på sine fem siste eliteseriekamper.

Forsvar

Erik Tønne (4,9) – Fantasyjuvelen er satt opp som forsvarspiller men spiller ving. Ranheim og Tønne har tatt Eliteserien med storm, og må vel egentlig være på alle fantasylag slik han leverer for tiden.

Amin Askar (5,5) – Askar var nok den aller største overraskelsen forrige runde. Egentlig ikke levert noe særlig før nå, men klinket like godt to strøkne kasser hjemme mot Start sist. Det kan fort smelle fra Askar borte mot Sandefjord også.

Vito Wormgoor (6,5) – Bautaen i midtforsvaret til brann og kaptein med stor K. Borte mot Lillestrøm kan det fort bli null baklengs, og kanskje også et mål på straffe?

Midtbane

Mads Reginiussen (6,5) – Ranheim møter Molde hjemme nå, og vi tror det kan bli en åpen og morsom kamp med mange mål. Når Ranheim gjør noe offensivt, så er alltid Reginiussen involvert fra sin indreløperposisjon. 6 mål så langt, og vi tror det antallet øker etter kommende runde.

Martin Broberg (5,6) – Midtbanespiller som mest sannsynlig kommer til å spille spiss. I tillegg er han i knallform. Møter Stabæk borte, som garantert ikke blir en enkel match men Broberg kan fort bli avgjørende her.

Ola Brynhildsen (5,0) – Endelig er russetiden over for unge Brynhildsen. Har fått gjennombruddet sitt i Eliteserien denne sesongen, og har spilt seg til fast plass fremme hos Stabæk. Stabæk har for øvrig tapt sine tre siste, men var ingen kasteball verken mot Vålerenga og Rosenborg. Vi har troa på at Stabæk kommer til å score mot Odd, og da skal en ikke se bort ifra at Brynhildsen er sist på ballen.

Eirik Ulland Andersen (9,2) – Strømsgodset er kanskje ikke i så veldig god form, men Ulland Andersen har virkelig vært påskrudd. Skuddvillig og når han i tillegg har en enorm skuddfot så kommer det til å komme målpoeng fra denne mannen etter hvert. En skal ikke se bort i fra at det løsner for hele godset borte mot Kristiansund BK.

 Gilbert Koomson (8,9) – Det har kanskje ikke blitt de virkelig store poengsummene på Koomson denne sesongen. Men han leverer jevnt og trutt, og det har blitt målpoeng i nesten hver eneste kamp han har spilt. Finner seg mer og mer til rette, og kommer til å fortsette å levere også fremover.

Spiss

Kristian Fardal Opseth (7,4) – Det ble dessverre ingen mål mot Tromsø nå sist, men det var nære på. I de to foregående kampene ble det mål i begge. Til tross for tap nå, virker Glimt å være i form. Det kan man ikke akkurat si om de på motsatt banehalvdel denne runden. Mot Start kommer Glimt til å score, og da er Opseth mannen å se opp for.

Sam Johnson (9,4) – Vært en fast inventar på ukens utvalgte de siste rundene, og det med rette. Målpoeng i de fire siste er status, og nå tar de turen nord for å møte Tromsø. Dette blir ingen enkel kamp for Vålerenga, men den kan passe Johnson godt. Han har nemlig scoret hele fem av sine syv mål denne sesongen på bortebane.

lineup (4)

 

Rundens kaptein

Sam Johnson – Vi har lyktes med å ha Johnson som kaptein i det siste, og vi ser ingen grunn til at vi ikke skal lykkes også denne gangen. Han er Eliteseriens heiteste spiss om dagen.

Rundens differensial

Ola Brynhildsen – Valgt av 4%. Fått sitt gjennombrudd denne sesongen, og Stabæk er lystne på å slå tilbake etter en litt vond trend i det siste. Odd har kun holdt nullen i en bortekamp denne sesongen.

 

20170217 Brynhildsen-Odd
Ola Brynhildsen har fått sitt gjennombrudd denne sesongen, kan være en potensiell joker.

 

Rundens dunk 

Bassel Jradi – Stusselige to målgivende er det Jradi har prestert så langt i sesongen. Virker heller ikke å være i form i banespillet. Vi ser ingen grunn til at han kommer til å levere noe særlig denne runden heller og de 14,7% prosentene som eier Jradi vil nok være skuffet over sin mann når runden er over.