Gameweek 12

Runde 11

Et Rosenborg-lag ledet av Søderlund tar en solid trepoenger på Haugesund stadion. Strømsgodset ble ydmyket av Kristiansund BK. Sarpsborg tar en oppskriftsmessig seier borte mot Sandefjord. Ranheim fortsetter den gode trenden og sender moldenserne slukøret hjem til rosebyen. Odd og Vålerenga går begge på poengtap, og trenereffekten slo til for Start. Brann slet seg til 1 poeng borte mot Lillestrøm.

Toppspillere runde  

Kent-Are Antonsen (Tromsø) – 14 poeng

Aleksander Søderlund (Rosenborg) – 13 poeng

Dan Peter Ulvestad (Kristiansund BK) – 12 poeng

Simen Wangberg (Tromsø) – 12 poeng

 

1972f1e6-b491-4612-aba5-a2e8fd279790.jpeg
Kent-Are Antonsen flørter med de fleste Fantasy-spillere etter sist runde.

 

Rundens positive

  • Kristiansund BK: Etter to tap på rad så slo KBK virkelig tilbake nå mot Strømsgodset. Puttet like gjerne hele fire mål på Skulleruds menn.
  • Start: En sårt etterlengtet seier for hardt satsende Start. Dempsey fikk fyken, og de tidligere assistentene fikset 3 poeng. Børufsen er tilbake fra skade og var mannen bak scoringen til Start. Det gjenstår å se om de makter å bygge videre på denne seieren eller ikke.

Rundens negative

  • Strømsgodset: Det er vel ingen overraskelse at Godset ender opp som rundens negative. Det har blitt to seire og hele seks tap så langt denne sesongen, og det begynner virkelig å brenne under føttene til Tor Ole Skullerud. Alt annet enn tre poeng hjemme mot Sandefjord nå er uakseptabelt.

Hot

  • Tromsø: Simo Valakari har virkelig fått skikk på skuta oppe i nord, og i tillegg til å vinne kamper så spiller de også flott fotball. Slikt blir det poeng av, og dette fikk Vålerenga så til de grader kjenne på nå. Veldig imponerende det Tromsø driver med om dagen, og med Åsen tilbake fra start så kan dette bli meget spennende fremover.
  • Ranheim: Hva skal man si? Gutta går fra å pisse på toppklubbene i Eliteserien til å jobbe som kunderådgiver i bank på kvelden. Rett og slett imponerende det de driver med, og det ser ikke ut til at de har tenkt å stoppe. Har du ikke Erik Tønne og Mads Reginiussen på laget ditt enda, så bør du virkelig se til å gjøre noe med det.

Not

  • Chidera Ejuke: Den driblesterke vingen til Vålerenga er helt iskald om dagen. Gult kort og byttet ut etter 59 minutter mot Tromsø ga et resultat på null poeng. Få det bort!

 

Tanker om runde 12

Runde 12 braker løs med en av de aller største kampene i Norge. Vålerenga tar i mot Lillestrøm på Intility Arena. Alt kan skje i disse oppgjørene, men Vålerenga er favoritter med tanke på hjemmebanefordel. Formlaget Ranheim skal ta turen opp nord for å møte Bodø-Glimt. Begge lagene spilte i Obos-ligaen i fjor og da endte samme oppgjør 3-3. En skal ikke se bort i fra at det kommer til å bli særdeles målrikt også denne gangen.

Haugesund og Tromsø har begge imponert denne sesongen, og skal nå møtes på Haugesund stadion. Dette blir nok en åpen og morsom affære. Molde og Odd har begge hjemmekamper mot antatt svakere motstand, og her forventer vi at favorittene leverer.

Strømsgodset tar i mot tabelljumbo Sandefjord, og dette er en ”must-win” for gutta fra Drammen. Det er duket for toppoppgjør mellom gigantene Rosenborg og Brann. Brann har slitt med skader på sentrale spillere, og Rosenborg har på sin side virket å virkelig finne formen. Det spørs om ikke Rosenborg tar denne, men alt kan skje i slike kamper.

Rundens siste kamp er Sarpsborg-Stabæk. Stabæk kommer fra en bra prestasjon mot Odd, men det spørs om ikke Sarpsborg er for solide og vi ser for oss at de tre poengene blir igjen i Sarpsborg.

 

Keeper

Aslak Falch (5,0) – Det har blitt to smultringer på rad for Falch, og nå tar de i mot Stabæk. Vi tror at Sarpsborg kan fortsette den solide formen defensivt og at de tar tre poeng mot Stabæk.

Forsvar

Amin Askar (5,6) – Mye av det samme gjelder også for Askar. Sarpsborg er veldig solide defensivt, men det som er ekstra spennende her er at Askar har startet de to siste på kant. Det er alltid spennende med forsvarsspillere som spiller høyt i banen og det kan fort bli målpoeng og null baklengs på Askar.

Erik Tønne (5,1) – En kan rett og slett ikke utelate denne mannen fra et fantasylag. Fire mål og tre målgivende har det blitt på venstrekanten som er satt opp som forsvar på spillet. I tillegg er også Michael Karlsen ute med karantene, og det betyr at Tønne er på straffer.

Felipe Carvalho (5,1) – Det er klart for hatoppgjør mellom VIF og LSK, og det pleier å bety knokkelkamp. Carvalho er beinhard i duellene, og i tillegg kan han også bidra offensivt. Vi tror at dette fort kan bli en kamp hvor midtstopperen vil gå foran i krigen, og da kommer han til å få bonuspoeng. En skal heller ikke se bort i fra at han kan score mål, enten på langskudd eller på dødball.

Midtbane

Pål Andre Helland (11,9) – Det har kanskje vært en skuffende sesongstart for denne mannen. Men det er i storoppgjør som dette han virkelig pleier å vise seg frem, og vi tror på et slikt scenario her.

Mads Reginiussen (6,8) – Trenger vel ingen introduksjon, han må simpelthen være på laget ditt. Målrikt i samme kamp i fjor, og denne mannen tegnet seg på scoringslista da. Det er stor sannsynlighet for at han gjør det igjen.

Elbasan Rashani (7,9) – Det er mange spennende alternativer offensivt i Odd-laget. Rashani virker å være det sikreste alternativ av de. Minuset er at han konsekvent blir tatt av banen etter omtrent 80 minutter, men det pleier å være nok. Fire mål og tre målgivende så langt, mot Kristiansund skal Odd kjøre på offensivt og da skal en ikke se bort i fra at Elbasan ender opp med målpoeng.

Eirik Hestad (7,0) – Hestad har vært et av få lyspunkt i et Molde-lag som har slitt i det siste. To mål og én målgivende på de tre siste kampene er status for den lokale helten. Vi tror at den gode trenden kan fortsette nå som de tar i mot Start på Aker Stadion.

David Akintola (6,7) – Haugesund-Tromsø kan bli en meget spennende kamp å følge. Haugesund har faktisk kun gått målløs av banen én gang denne sesongen, og når de scorer så er Akintola nesten alltid involvert. Har også vist seg å være en bonusmagnet.

Spiss

Marcus Pedersen (10,9) – Det har vært veldig skuffende å følge Godset i det siste, men nå venter tabelljumbo Sandefjord. En skal heller ikke glemme at Pedersen fortsatt er toppscorer i Eliteserien med åtte mål, og alt annet enn mål i denne kampen er uakseptabelt. Det er nok vinn eller forsvinn for Skullerud, og vi har trua på at de leverer når det gjelder som mest.

Kristian Fardal Opseth (7,4) – To skuffende kamper nå for Opseth, og man kan kanskje lure på hvorfor han er på rundens utvalgte. Vi har ganske god tro på at det vil bli målrikt mot Ranheim, og når Bodø scorer så pleier det være Opseth som gjør det.

Rundens kaptein

 Marcus Pedersen – Det er virkelig på tide at Godset slår tilbake, og vi tror det skjer nå. Vi putter derfor kapteinsansvaret på Eliteseriens toppscorer denne runden.

be874ea0-ca1f-4ff7-9550-8de79ce7a7e6.jpeg
Marcus Pedersen og Strømsgodset har mye å bevise i helgas kamp mot tabelljumbo Sandefjord.

Rundens differensial

Mikkel Agger – Valgt av 1,2%. Får starte alle hjemmekampene til Sarpsborg, og Stabæk har enda ikke holdt nullen i årets sesong. Derfor kan denne danske målsniken fort vise seg å være en skikkelig differensial denne runden.

Rundens dunk

Sam Johnson – Vi går virkelig all inn med denne rundens dunk. Johnson er eid av 29% og har scoret imponerende sju mål så langt. Vi tror at Lillestrøm kommer til å legge seg dypt og kjøre kontringer, og det er et kampprogram som har vist seg å ikke være så gunstig for Vålerengas toppscorer. Vålerenga kommer nok til å score, men vi tror de kommer fra noen andre enn Johnson.