Gameweek 13

Runde 12

Forrige runde ble innledet på lørdag kveld med storoppgjøret og derbyet VIF – LSK, Bård finne avgjorde langt inn på overtiden og sikret dermed 3 poeng.  Bodø Glimt tok en knallsterk seier over Ranheim med 4-0 hjemme i Bodø. Ellers tok både KBK og Brann sterke borteseiere mot Odd og Rosenborg. Runden ble avsluttet i Sarpsborg mellom S08 og Stabæk i en kamp som endte 4-2, men som fort blir husket for en del dommeravgjørelser som fort kunne endret hele kampen.

Toppspillere runde 12

Ulrik Saltnes (B/G) – 17 poeng

Daniel Chima Chukwu (MFK) – 10 poeng

Adam Larsen Kwarasey (VIF) – 10 poeng

Glimt Levanger01.36994

 

Rundens positive

  • Bodø Glimt – Slo kraftig tilbake etter to knappe tap med en veldig sterk 4-0 seier hjemme mot Ranheim.
  • Kristiansund BK – Meget sterk borteseier for Michelsen sine menn i Skien.

Rundens negative

  • Ranheim – Ydmykende 4-0 tap borte mot Bodø Glimt
  • Sandefjord – Kun to uavgjorte på sine siste 10 matcher, noe må skje i hvalfangerbyen om det skal bli Eliteserien også neste sesong.

Hot

  • Daouda Bamba (KBK) – Fortsetter sin gode form og har nå scoret i 4 av de 5 siste matchene.
  • Ulrik Saltnes (B/G) – Er det noe av fjorårets strålende form i OBOS som er på innmarsj for midtbanespilleren? Meget solid opptreden i forrige match.

MbjJrjvpHoWBzDBArhJY8QrkS2Z4SyKLtHmpHFVfDXGQ

Runde 13

Derbyet, hatoppgjøret og kampen om Nordmøre mellom KBK og Molde innleder den 13 serierunden. Videre følger det som kan bli to godbiter mellom LSK – Odd og Ranheim – S08.

Sandefjord skal bryne seg på Haugesund på hjemmebane i det som nok blir en vanskelig kamp for gutta i blått. Men med ny trener på plass kan det være en gjeng med mye ny energi som entrer gressmatta søndag ettermiddag.

På Nadderud tar Stabæk imot Bodø Glimt i en kamp hvor Bæringene vil revansjere tapet fra sist runde og Glimt gutta vil fortsette i samme spor som sist.

Start møter Strømsgodset i Kristiansand og søndagsrunden avsluttes med en skikkelig spennende match mellom Brann og Vålerenga.

Den 13 runden avsluttes mandag kveld med oppgjøret Tromsø – RBK.

Rundens utvalgte.

Keeper

Espen Bugge Pettersen (5.4) Bortekamp mot Start, de har bare scoret 9 mål så langt.

Forsvar

Alexander Stølås (5.4) Med Sandefjord borte i denne runden, kan Stølås få med seg clean sheet og offensive poeng.

Birger Meling (7.3). Bankers på venstrebacken for trønderne, står med 5 assist så langt i år og borte mot Tromsø er verken offensive poeng eller clean sheet umulig.

Amin Askar (5.7). Begynner å bli bankers i et Sarpsborgforsvar som ser ganske så solide ut. Ser også veldig farlig ut fremover og er målfarlig for tiden.

Midtbane

Fredrik Aursnes (6.0) Vanskelig å velge spillere i Solskjærs mannskap. Men Aursnes virker ganske bankers. Har en farlig dødballfot som kan bli avgjørende mot KBK.

David Akintola (6.8).  3 mål og 5 assist så langt i år. Mot et Sandefjord-forsvar som sjelden holder tett kan det bli avgjørende å få i gang Akintola igjen.

Ola Brynhildsen (5.0) Årets komet på Stabæk, har sett ut som et friskt pust så langt i år. Hjemme mot Bodø Glimt kan han fort sanke fler poeng.

Mads Reginiussen (6.9). Ranheims store stjerne må selvfølgelig med i 11ern også denne gang. Har vist at han kan stille i stand problemer mot de fleste lag.

Angrep

Marcus Pedersen (11.0). Eliteseriens toppscorer kommer nok en gang med blant våre 11 utvalgte. Start borte venter for Pedersen og Godsets menn. Med ny trener kan det bety mye ny energi for drammensgutta.

Alexander Søderlund (11.8). Har vist seg å bli den signeringen som trønderne hadde håpet på. 4 mål på de siste 3 kampene og den formen kan fort fortsette mot Tromsø.

Daouda Bamba (7.2) For en form denne mannen er i nå, 4 mål på de siste 5 og nå venter Molde i hatoppgjøret på Nordmøre. Avgjorde kampen på Aker Stadion forrige sesong og det er vel ikke så usannsynlig at Bamba får målpoeng nå også.

 

lineup (9).png

 

Rundens kaptein

  • Marcus Pedersen (11.0). Vi beholder troen på Pedersen og satser på at han skaffer oss de nødvendige poengene.

Rundens dunk

  • Nicklas Bendtner. Skadet og mistet nylig sin VM-plass, selvtillitsknekk på innmarsj?

Rundens diff

  • Ifeanyi Mathew (6.2). Valgt av 7.0%, viser seg som en farlig og god mann på LSK. Kan avgjøre mot Odd.