Gameweek 16

Tilbakeblikk på runde 15

Rosenborg karrer seg til 3 poeng, og korter ned på luken opp til serieleder Brann. Stabæk tar en etterlengtet seier og Ranheim fortsetter å prestere på hjemmebane. Verken Vålerenga eller Kristiansund makter å ta tre poeng på sine respektive hjemmebaner. Tromsø imponerer nok en gang, og mandagskampen mellom Lillestrøm og Strømsgodset ble en noe traust affære.

Rundens aller største begivenhet var uten tvil de fire målene til Erling Braut Håland, du verden! Kun 17 år gammel, og uheldigvis for både Eliteserien og vi som spiller fantasy så er nok denne guttens tid i Eliteserien over. Kommer garantert til å flytte på seg i ferien, og det spørs om det kommer til å slås en overgangsrekord eller ei.

Toppspillere runde 15

Erling Braut Håland – 21 poeng

Franck Boli – 13 poeng

Runar Espejord – 12 poeng

Braut Håland skåret fire mot Brann sist, hvor lenge klarer MFK å beholde han?

Rundens positive

Molde: Selv om det er Braut Håland som stjeler de store overskriftene, så skal man ikke overse hvor stor prestasjonen til hele Moldelaget her. Knuser serielederen så det suser, og dette kan virkelig være det som stilner kritikerne og føre til at Molde vil få en kjempegod andre halvdel av sesongen.

Rundens negative

Strømsgodset: Selv om Åråsen aldri er en enkel plass å komme til, så var det likevel knyttet en del forventninger til hvordan Godset skulle framstå. Greit nok så leverer både Jradi og Ulland Andersen målpoeng, men spillemessig var de langt unna slik vi så de mot Ranheim. Mye lavere balltempo og spillerne hadde ikke samme innsats som tidligere. En skuffende prestasjon av Godset, og det er bare å håpe på at de kommer seg opp på hesten igjen nå mot Kristiansund BK.

Tanker om runde 16

Runden sparkes i gang lørdag kl. 18, og det er et meget spennende oppgjør vi får servert. Rosenborg har los på Brann, og virker virkelig motivert til å hindre at gullet skal havne i Bergen. Tromsø på sin side kommer fra nok et godt resultat, og vil nok forsøke å stikke kjepper i hjulene til Kåre Ingebrigtsens menn.

Bodø/Glimt har vel egentlig ikke vært annet enn et antiklimaks når man tenker på hvilke forventninger vi hadde til de før sesongen, og når de nå skal ta i mot et revansjesugent Brann så vil de få det tøft.

Haugesund skal ta i mot Sandefjord, begge ønsker nok å gå inn i ferien med tre ferske poeng i bagasjen. Når Start skal møte Stabæk så vil det bli et meget spennende oppgjør mellom to store trenerpersonligheter. Vil Rekdals menn klare å hindre at Henning Berg får en ”flying” start på sin periode i Stabæk?

Odd har ikke vunnet på fem kamper, og vil nok gjøre sitt ypperste for å snu den trenden når de skal ta i mot trenerløse Lillestrøm. Samtidig skal bortesvake Ranheim gjeste Sarpsborg, her tror vi det er hjemmelaget som vil komme seirende ut.

Rundens hovedoppgjør er Molde mot Vålerenga, og dette kan bli meget spennende. Vil Molde fortsette der de slapp, eller vil Vålerenga rette opp inntrykket fra sist?

Runden avsluttes med Strømsgodset mot Kristiansund, og på hjemmebane tror vi Godset kommer til å vinne. Kristiansund har vist at de ikke er enkle å bryte ned, men poengene blir nok værende i Drammen til slutt.

Keeper

Sahin-Radlinger (5,8) – Skikkelig smell mot Molde sist, men Brann er egentlig et meget solid defensivt lag. Det er nok deilig å være keeper nå man har Wormgoor og Acosta foran seg. Kan fort bli null baklengs denne runden.

Forsvar

Vito Wormgoor (6,6) – Il Capitano må gå foran nå som de kan kjenne Rosenborg lure rett bak seg. Jeg tror det kun var et arbeidsuhell mot Molde, og at Brann kommer til å være tilbake til sitt gamle solide kollektiv mot Bodø/Glimt.

Birger Meling (7,4) – Rosenborg jager like bak Brann, og det er nok noe som motiverer de veldig. Det har lugget offensivt, men defensivt har de vært veldig solide. Meling spilte kant forrige kamp. Usikkert om det skjer igjen, men han er uansett en god mann å ha om han spiller kant eller venstreback.

Benjamin Karamoko (4,8) – Karomoko har i likhet med Haugesund vært veldig gode denne sesongen. Nå skal de møte Sandefjord, og det finnes vel knapt en bedre motstander å møte for tiden.

Midtbane

Eirik Ulland Andersen (9,6) – En av Eliteseriens aller beste spillere, og har i tillegg en dødelig skuddfot som fører til mange målpoeng. Skal ikke se bort ifra at det er et langskudd eller en dødball fra denne herremannen som nedsabler Kristiansund BK.

Bassel Jradi (9,0) – Linkes stadig bort fra Godset, og det ser mest sannsynlig ut til å skje i sommer. Dette er kanskje hans siste kamp for Godset, og vil nok gjøre sitt ypperste for at det blir en gledelig avskjed.

Ole Jørgen Halvorsen (7,0) – Dødballtakeren hos Sarpsborg, og sånt blir det jevnt med poeng av. Har en gunstig pris, og spiller for et lag som egentlig ikke helt har funnet en stabil form så langt. Nå skal de spille mot Ranheim, og da kommer vi nok til å få se en ny assist fra Halvorsen.

David Akintola (7,1) – Briljerer tidvis på sin kant, og skal nå spille mot Sandefjord. Haugesund vil nok forsøke å rette opp inntrykket etter tapet mot Stabæk sist.

Eirik Hestad (7,1) – Har spilt absolutt alle kampene for et lag som har rotert veldig mye. Molde virker å finne formen igjen, og da er Hestad det aller sikreste kortet i dette laget.

Spiss

Nicklas Bendtner (12,9) – Virker å være ekstremt tent på å vise seg frem igjen i RBK-drakta. Spiller med en helt annen intensitet og innsats enn tidligere i sesongen, og her kan det fort smelle ganske snart. Virker også å være ganske klart at han kommer til å være fast som midtspiss fremover, og de fleste av oss husker da vel Bendtner på sitt beste i fjor?

Patrick Mortensen (8,6) – Den hodesterke dansken har kanskje ikke hatt helt den sesongen vi hadde sett for oss, og står med fem mål så langt. Men kanskje spesielt i andreomgangen mot KBK sist så kunne man se tendenser til at dette kan snu. I tillegg har de Ranheim nå, og et godt kampprogram etter ferien. Dette kan være en mann å se opp for.

Rundens kaptein

Eirik Ulland Andersen (9,6) – Er i kjempegod form, og kan både servere andre og score selv. Hjemmebane mot Kristiansund, her kan Ulland Andersen bli avgjørende.

Vi prøver denne herremannen som kaptein denne runden.

Rundens differensial

Jonathan Levi – På grunn av alle skadene på kantspillere så har Levi fått tillit. Viste seg tilliten verdig borte mot Sandefjord og ble matchvinner der. Eid av 3,1% og koster kun 6,7 millioner. Kan vise seg å være en meget fin differensial på et gulljagende Rosenborg.

Rundens dunk

Marcus Pedersen – Kanskje en litt kjedelig dunk med tanke på at han er utilgjengelig på grunn av karantene. Men det er også viktig å huske på at det i løpet av sommeren kommer til å skje flere overganger, og Pedersen har ymtet frempå om å ville prøve seg i utlandet. Kan fort være solgt fra Strømsgodset når vi nærmer oss runde 17.