Gameweek 17

En ferie fra norsk fotball og fantasy er over. For noen har det kanskje vært et etterlengtet pust i bakken, mens for andre så har det vært et stort savn. Til helgen braker det løs igjen, og vi tar fatt på andre halvdel av sesongen. Det er nå man virkelig skal sette inn støtet og klatre oppover på rangstigen.

Et lite varsku er at overgangsvinduet fortsatt er åpent, og spillere vil forsvinne og nye spillere vil ankomme. Derfor anbefaler jeg å ha to bytter tilgjengelig før hver runde. Plutselig kan flere av spillerne dine bli solgt, og da er det lurt å ha spart opp bytter. Så hold hodet kaldt, og ha litt is i magen i denne perioden.

Toppspillere runde 16

Bendik Bye – 17 poeng

Ole Jørgen Halvorsen – 17 poeng

Erling Braut Håland – 16 poeng

bye.jpg
Bendik Bye (t.v) med tre mål på 10 minutter mot Godset i runde 16. 

 

Rundens positive

Odd: Sin første seier på seks kamper, og det var sårt trengte poeng for Dag Eilev Fagermo. Med tap her, så ville avstanden ned til nedrykksstriden vært faretruende. Dette unngår de, og det er verdt å merke seg at fantasyaktuelle Elbasan Rashani og Fredrik Nordkvelle noterer seg med målpoeng. 

Rundens negative

Strømsgodset: Det ble servert svært god underholdning på Marienlyst denne kvelden. Det florerte med store målsjanser og forsvarsspillet spesielt hos hjemmelaget var tidvis fraværende. Offensivt leverte de ganske bra, og to mål på hjemmebane skal strengt tatt holde til tre poeng. Bendik Bye og KBK ville det derimot annerledes og godset fikk seg en liten støkk. Nå spørs det om de vil få skikk på forsvarsspillet fremover, for der trengs det oppstramming!

Tanker om runde 17

Noen lag har hatt en lengre ferie, og fått en god oppkjøring til andre halvdel på sesongen. Andre lag har vært ute å kjempet i Europa, og derfor ikke fått den samme avkoblingen. Dette kan slå begge veier. Spesielt for de som har spilt kvalik ute i Europa, så er det fare for en del rotasjon.

Keeper

Sahin-Radlinger (5,9) – Hjemme mot Start, som har Kjetil Rekdal som trener. De kommer til å legge seg ekstremt dypt, og kommer ikke til å satse mye framover. Stor sjanse for rent bur her, og jeg tror det blir 1-0 til Brann.

Forsvar

Vito Wormgoor (6,7) – Som sagt, Start kommer til å legge seg dypt og ikke satse mye offensivt. Kan fort være en straffe som avgjør denne kampen, og som vi alle vet så er Wormgoor straffetaker. Godt kapteinsalternativ denne runden.

Sarpsborg08-Brann-1-1_9.jpg
Vito Wormgoor er straffetaker for Brann, kan den sitte mot Start? 

Lasse Nilsen (4,9) – Offensiv back i et svært godt lag. Mot Haugesund vil kanskje begge lagene score, men det er stor sannsynlighet for at Nilsen ender opp med målpoeng så offensiv som han er.

Birger Meling (7,5) – Et av lyspunktene for Rosenborg denne sesongen, og er alltid pigg. Rosenborg har mye å revansjere etter en skuffende kamp på Lerkendal mot Ranheim. Alt annet enn seier nå vil være en katastrofe. Rosenborg skal vinne denne, og Meling vil nok være en viktig bidragsyter til en eventuell seier.

Midtbane

Eirik Hestad (7,3) – Molde er et av de største formlagene for tiden, og Hestad er svært sentral. Fire målgivende og et mål på de tre siste kampene. Nå skal de møte Lillestrøm, og selv om det ikke blir noen enkel kamp så er jeg ganske sikker på at Molde kommer til å score. Da er gjerne Hestad involvert.

Eirik Ulland Andersen (9,7) – En av Eliteseriens aller beste spillere, og har vel det aller beste skuddbeinet. Levert i fem kamper på rad, og kommer til å levere hjemme mot Bodø/Glimt. Få det på!

Bassel Jradi (9,0) – Svært dårlig start på sesongen, men har begynt å levere etter trenerskiftet. Blanket i forrige kamp, men vil nok revansjere seg nå. Det eneste minuset her er at han visstnok skal være svært nær en overgang til utlandet, så jeg ville vært forsiktig med å ta han inn på mitt lag.

Stian Semb Aasmundsen (5,9) – Har levert jevnt med poeng gjennom hele sesongen, og jeg klarer ikke se hvordan det skal stoppe. Har blitt en meget sentralt mann i KBK, og utfyller indreløperrollen svært godt. Kommer på gode løp inne i boksen, og har i tillegg en dødelig dødballfot.

Ole Jørgen Halvorsen (7,2) – Klinket til med hele 17 poeng forrige runde, og er en man virkelig bør vurdere på sitt lag. Av en eller annen grunn også valgt av kun 9,1%. Tar gode dødballer, og Sarpsborg er i form. Det eneste minuset er at Sarpsborg nylig spilte kvalik til Europa, og at det kan komme litt rotasjon. Men Halvorsen er uansett en man bør ha på laget sitt.

Spiss

Ohi (8,9) – Stabæk har fått en ny trener på plass, og det er ingen andre enn Henning Berg. De har et mål, og det er å unngå nedrykk. For at de skal klare det, så er Ohi nødt til å levere. Det tror jeg at han vil gjøre. Nå tar de i mot Sarpsborg, og jeg har god tro på at begge lagene kommer til å score her. Da er det fort Ohi involvert.

Nicklas Bendtner (12,9) – Lorden har funnet seg kvinnfolk, og ser ut til å trives ute i naturen og på gressmatta på Lerkendal. Nå skal de revansjere seg mot Ranheim, og en motivert Bendtner leverer på fantasy. Et godt kapteinsvalg.

Rundens kaptein

Eirik Ulland Andersen – Levert i fem kamper på rad, og vil nok levere nå også. Et svært godt kapteinsvalg som fort kan levere tosifret antall poeng.

_K8A2600Eirik Ulland Andersen.jpg
Eirik Ulland Andersen feirer mål mot Molde FK, han blir vårt kapteinsvalg denne runden. 

Rundens differensial

Rashad Muhammed (5,2) – Leverte 13 poeng i forrige seriekamp og fikk også tillit i begge kampene til Sarpsborg i kvaliken. Eid av kun 0,4% og kan vise seg å være en virkelig god differensial om han fortsetter det gode spillet.

Rundens dunk

Erik Tønne – Fortsatt eid av 25,5%, og har levert svært dårlig med poeng i det siste. Ranheim virker å være litt kjørt, og nå har de i tillegg skiftet ut det dårlige kunstgresset på EXTRA Arena. Da vil nok hjemmebanefordelen bli enda mindre for de blåkledde, og de kan bli en tung avslutning på sesongen for Ranheim.