Gameweek 18

Runde 17

Strømsgodset gjorde rent bord, Brann stilnet kritikerne og Sarpsborg er stinne av selvtillit. Tromsø går på et ufortjent tap mot Haugesund, mens Vålerenga lenge slet mot tabelljumbo Sandefjord. Kristiansund er heldige som ikke taper, Lehne Olsen sikret poeng til kanarifuglene og Henning Berg sliter med å få Stabæk på rett kjøl. I Trondheim var det Rosenborg som fikk en etterlengtet revansj etter det sure uavgjortresultatet på Lerkendal.

Toppspillere runde 17

Fredrik Haugen – 13 poeng

Lars Sætra – 13 poeng

Tokmac Nguen – 13 poeng

67604644.jpg
Fredrik Haugen serverte oss en virkelig frisparkperle forrige runde. 

 

Rundens positive

Sarpsborg: Få dager siden de spilte forrige kamp, og allikevel smadrer de motstanderen sin. De fikk også hvilt en del spillere, blant annet Amin Askar som kanskje svir litt for enkelte. Sarpsborg er i ekstremt god form om dagen, og det ser ikke ut til å ta slutt. Vil få en sterk avslutning på sesongen.

 Rundens negative

Vålerenga: Det er nok ikke lett å være Ronny Deila om dagen. Det snakkes om at det ikke skal bli noe medalje før neste sesong, og en kan lure på hvordan det påvirker mentaliteten i laget. Lå lenge under mot Sandefjord, og de virker alt annet enn imponerende. Borte mot Haugesund blir en ekstremt vrien oppgave å bryne seg på.

Tanker om runde 18

Foruten Rosenborg-Stabæk så finner vi flust av åpne kamper denne runden. Molde tar i mot Brann få dager etter at de har vært ute i Europa. Brann på sin side har fått lengre hvile. Hvordan vil det påvirke kamputfallet? Sarpsborg har også vært ute i Europa og tar i mot Lillestrøm som virker å ha noe på gang under ny trener.

Mellom Odd og Strømsgodset kan det bli målrikt, det samme kan det fort bli mellom Start og Ranheim. Bodø/Glimt mot Kristiansund er vanskelig å spå, men hjemmelaget er nok knepne favoritter. Runden sparkes i gang med Sandefjord-Tromsø, så får vi se om Tromsø vil levere mot tabelljumboen. Runden avsluttes med Haugesund-Vålerenga, og her tror jeg et Vålerenga med lav selvtillit vil få det tøft.

Keeper

André Hansen – 6,4

Rosenborg sin sisteskanse har holdt åtte rene bur så langt. Rosenborg er gulljagende, og skal slå Stabæk hjemme. Stor sannsynlighet for null baklengs her.

 Forsvar

Aleksander Stølås – 6,0

Forsvarsspilleren med den ekstreme dødballfoten. Skåret på et helt ekstremt frispark i forrige runde, og seiler faktisk opp som et mulig kapteinsalternativ denne runden hvis man skal forsøke å være litt lur. 7 målgivende og 3 mål er solide tall for en back på Haugesund, og virker å være en av de man må få på.

Birger Meling – 7,5

Etter at Rosenborg har skiftet trener har spillestilen endret seg noe, og det har ført til at Meling har ekstremt store rom oppover venstrekanten. De rommene utnytter han seg av, og peiser fremover i angrep. Store muligheter for både null baklengs og offensive poeng.

Lasse Nilsen – 4,9

Den offensive backen har imponert meg veldig denne sesongen. Møter Sandefjord borte nå, og det kan hende at det blir baklengs. Allikevel synes jeg mulighetene for offensive poeng er så store at han er meget aktuell uansett.

 

Midtbane

Eirik Ulland Andersen – 9,7

Leverer hver eneste runde, og bør være i hvert eneste lag synes jeg. Strømsgodset skårer mot alle lag, og Ulland pleier å være involvert. Få det på!

Eirik Hestad – 7,4

Vært en av de aller beste midtbanespillerne denne sesongen og står med solide 77 poeng så langt. Molde ser ut til å være i form, og kommer til å gå for seier mot Brann. Eirik Hestad er den aller beste veien inn i Molde for øyeblikket. Jeg tror også at Wolf Eikrem bare vil gjøre Hestad enda mer aktuell enn tidligere.

Kevin Kabran – 6,0

Var mye omtalt før sesongen, men slet sammen med resten av laget. Det har kanskje ført til at han har gått litt under radaren til de aller fleste den siste perioden. Tre mål på de siste fire kampene er meget imponerende, og Rekdal virker å foretrekke Kabran på spissplass. Det er svært spennende nå som de skal spille mot Ranheim.

Amor Layouni – 5,8

Er alltid en av de bedre spillerne i kampene til Bodø/Glimt. Har en veldig fin pris, og er en spiller jeg liker svært godt. Fem målgivende og to mål så langt, og de tror jeg kommer til å øke etter hjemmekampen mot Kristiansund.

Mike Jensen – 9,4

Fått en ny rolle under ny trener, og virker å trives svært godt. Figurerer i en slags rolle bak spissen, og er ofte enda høyere enn spissen når Rosenborg presser. To mål på de to siste kampene, og når Stabæk er neste motstander så er dette veldig lovende. Kan vise seg å være en av de aller viktigste spillerne på fantasy inn mot sesongslutt.

K8A2600Eirik-Ulland-Andersen (1).jpg
Har du fått inn Ulland Andersen på ditt lag? 

 

Angrep

Marcus Pedersen – 11,3

Feiret overstått karantene med å klinke inn to mål, og har meldt i mediene at om han blir i Eliteserien så skal han bli toppscorer. Om han blir, så bør han være inne på laget ditt fordi Strømsgodset er virkelig målkåte om dagen. Nå møter de ODD og de har ikke holdt nullen siden runde 13.

 

Patrick Mortensen – 8,7

Sarpsborg er høytflyvende for tiden, og Mortensen skårer jevnt og trutt. Trygt valg hvis man er ute etter en spiss man kan ha resten av sesongen.

 

Rundens kaptein

Mike Jensen

To mål på de to siste kampene, og Stabæk har vært alt annet enn imponerende den siste tiden. Så vi går for litt dansk dynamitt denne runden.

 

Rundens differensial

Kevin Kabran

Valgt av 6,7% og har funnet tilbake til spillegleden under Kjetil Rekdal. Vi skal heller ikke glemme at han er midtbanespiller på spillet, men har blitt brukt som midtspiss den siste tiden. Kan være en fin differensial den kommende perioden.

 

Rundens dunk

Daouda Bamba

Etter en strålende start på sesongen så har det vært måltørke den siste tiden. Hele fem kamper på rad har Bamba gått målløs av banen, og vi tror den trenden fortsetter også denne runden.