Gameweek 8

Runde 7 oppsummering

Etter en runde med noen ville poengsummer takket være parkere bussen så var det nå tilbake til hverdagen. Det var dog i forsvar det også denne runden var mest poeng å hente. Hele ni lag holdt nemlig nullen!

Toppspillere runde 7

Aslak Falch (Sarpsborg 08) – 15 poeng

Ola Brynhildsen (Stabæk) – 15 poeng

Sam Johnson (Vålerenga) – 13 poeng

Per Kristian Bråtveit (FK Haugesund) – 12 poeng

 

 

Rundens positive

 • Odd: Først en meget sterk seier mot Sarpsborg i runde 6, og nå en solid seier borte mot Molde. Kampprogrammet for Odd er på papiret grønt framover, så det kan potensielt være mye poeng å hente her.
 • Stabæk: Imponerende snuoperasjon mot formsvake Lillestrøm. Særdeles viktige tre poeng for Stabæk dette her.

Rundens negative

 • Lillestrøm: Tredje tap på rad for Lillestrøm, og det begynner virkelig å se ille ut for kanarifuglene.
 • Molde går målløse av banen for andre kamp på rad. Imponerte heller ingen hjemme på Aker Stadion nå.

Hot

 • Ola Brynhildsen: Det ble to mål på unggutten mot Lillestrøm, og han er virkelig heit om dagen. Oppsatt som midtbanespiller på spillet, men spiller spiss for Stabæk. Koster kun 4,8, og kan virkelig være et scoop!
 • Hele forsvaret til Brann. Nok en smultring for gutta, og med fine kamper framover så skal en ikke se bort i fra at den gode trenden vil fortsette.

Not

 • Bassel Jradi og Eirik Ulland Andersen: De to store poengsankerne fra i fjor har skuffet så langt denne sesongen. Nok en skuffende opptreden nå, og til den prisen så er nok disse to noe å kvitte seg med.
 • Kristian Fardal Opseth: Åpnet sesongen knallsterkt, men har vært helt iskald siden den tid. Nå også med straffebom mot Sarpsborg.

Runde 8

Det er duket for et skikkelig Trønderoppgjør når Ranheim gjester Rosenborg på Lerkendal. Alt ligger til rette for en fest, og vi har trua på at dette kan bli en meget målrik affære. Brann tar i mot et Tromsølag som mest sannsynlig må stille uten juvelen Gjermund Åsen. Vi tror derfor Brann holder nullen på Brann stadion. Kristiansund tar i mot Stabæk, og etter å ha stilt et meget defensivt lag borte mot Tromsø så tror vi Kristiansund vil ha en mye mer offensiv tilnærming til denne kampen. Her kan det bli målrikt. Videre har Odd vist en fin formkurve, og vi tror de skal slå Start. Sarpsborg tar i mot Molde, og denne velger vi å styre unna.

Keeper  

Sahin-Radlinger (5,7) – Holdt nullen i fem kamper så langt, og vi tror det blir seks etter denne runden.

Forsvar

Vito Wormgoor (6,3) – Ikke bare spiller han på serielederen, men han tar også straffer og er en bonusmagnet. Wormgoor bør være bankers i absolutt alle fantasylag.

Taijo Teniste (5,7) – Forsvarspiller til 5,7 i Eliteseriens mest solide lag. Her er det også muligheter for offensive returns i form av assist.

Vegar Hedenstad (7,1) – Rosenborg har holdt nullen i de fire siste kampene. Hedenstad er på dødballer, og slår de meget godt. Rosenborg har stoppere som er gode på hodet og kan fort stille med både Bendtner og Søderlund fra start. Her lukter det mål på dødball, og da er Hedenstad gjerne mannen som er nest sist på ballen.

Midtbane

Chidera Ejuke (7,8) – Har vært meget imponerende så langt denne sesongen. Selv om Vålerenga har svingt litt i prestasjonene så har Ejuke vært et evig faremoment. Millimetere unna en assist i forrige kamp. Selv om de møter et defensivt sterkt lag i form av Haugesund så tror vi fort at Ejuke er mannen som vil skape ting for Vålerenga.

Elba Rashani (7,4) – To mål hjemme mot Sarpsborg i runde 6, også veldig nær å score mot Molde sist. Mot et Start som har vaklet spesielt på keeperplass så tror vi dette kan være en mann å se opp for både denne og kommende runder.

Anders Konradsen (7,3) – ”Eliteseriens Ramsey”. Kommer konstant inn i boksen fra sin indreløperposisjon. Veldig flink til å være på rett plass til rett tid og har vært en av Rosenborg sine beste spillere så langt. Står med tre mål på syv kamper, og det vil garantert komme flere.

Stian Aasmundsen (5,2) – To mål og to målgivende så langt for den tidligere sverigeproffen. Har en svært giftig dødballfot, og mot et Stabæk som er svake defensivt så kan det fort bli poeng på den hardtarbeidende midtbanespilleren.

Spiss

Søderlund (11,4) – Ser man bort i fra hjemmekampen mot Molde, så har det ikke akkurat gnistret av Rosenborg offensivt. Men Søderlund har virket giftig, og med Bendtner i en kantrolle eller som offensiv midt får Søderlund spille midtspiss. Ranheim har heller ikke virket veldig solide defensivt, så her kan det virkelig smelle.

Marcus Pedersen (10,9) – Marcus Pedersen har i likhet med Strømsgodset skuffet i de to siste kampene. Men det bor virkelig mål i denne gutten, og det har han virkelig fått vist. Vi tror Godset slår tilbake borte mot Bodø-Glimt og da vil Pedersen være sentral.

Daouda Bamba (6,6) – Bamba er den offensive i KBK som har virket mest pigg. Kristiansund har kanskje hatt en noe skuffende start på sesongen, men det bor mye i dette laget. Stabæk har sluppet inn hele fjorten mål så langt, så her kan det virkelig bli målrikt! 

lineup (8)

 

Rundens kaptein

 • Alexander Søderlund: Vi tror det blir målrikt i lokalderbyet, og Søderlund er i god form.

Rundens differensial 

 • Elbasan Rashani. Valgt av 4,1%. Odd har vist en positiv form i det siste, og vi tror at det virkelig kan smelle fra Rashani hjemme mot Start.

Rundens dunk

 • Kristoffer Zachariassen: Valgt av hele 27,1%. Har ikke levert noe siden runde 1, og vi tror trenden vil fortsette også hjemme mot Molde.

 

_KIR2710.1.jpg
Rosenborg og Søderlund kjørte over Molde hjemme på Lerkendal tidligere i sesongen.