Gameweek 9

Runde 8

Brann fortsetter å dure på. Ikke bare holder de nullen i hver eneste kamp, men de slipper nesten ikke til skudd på eget mål. Tre spillere fra Brann er virkelig et must.

KBK og Lillestrøm tar viktige tre poeng, uten å virkelig imponere. Odd med en fin seier hjemme mot Start, men spilte store deler av kampen med en mann mer ettersom Start fikk et noe diskuterbart rødt kort.

Rosenborg skuffer mot Ranheim og det ble målrikt mellom medaljekandidatene Sarpsborg og Molde.

Toppspillere runde 8

Fredrik Nordkvelle (Odd) – 14 poeng

Steffen Skålevik (Brann) – 13 poeng

Mikkel Agger (Sarpsborg) – 13 poeng

Elbasan Rashani (Odd) – 12 poeng

tbd29f3a.jpg
Fredrik Nordkvelle (Odd) plukket flest poeng forrige runde, hvem hadde sett den komme?

Rundens positive

Ranheim: Jeg overvar selv kampen fra tribuneplass og ble mektig imponert over prestasjonen til Ranheim. Tydelig spillemønster og spillere med stor tro på egne ferdigheter. De har virkelig tatt Eliteserien med storm.

Odd: Fortsetter den gode trenden. 3-0 nå hjemme mot Start, hvor blant annet Nordkvelle og Rashani leverte målpoeng. Nå fikk Start et noe ufortjent rødt kort, som helt klart preget kampbildet. Så hvor mye skal man egentlig legge i denne kampen?

Rundens negative

Rosenborg: Vi hadde virkelig forventninger til at de skulle våkne når ”lilleputten” Ranheim tok turen fra fjæra. Et stappfullt Lerkendal skinte i solsteiken, alt lå til rette for en virkelig fotballfest. Paradoksalt nok endte det hele med et meget skuffende uavgjortresultat.

Hot

Fredrik Nordkvelle: To mål på to kamper for midtbanespilleren til Odd. Er virkelig i form om dagen, og med et meget fint kampprogram fremover så er dette en mann det virkelig er verdt å investere i.

Sam Johnson: To mål mot Ranheim i runde 7, og en målgivende nå. Lukter mål hele tiden denne mannen, og virker virkelig pigg! Fine kamper for Vålerenga de neste rundene, så at det kommer flere mål fra denne kanten skal en ikke se bort ifra.

Not

Pål Andre Helland: Det offensive spillet til Rosenborg er ikke akkurat knirkefritt for tiden. Til en slik stiv pris, så er det langt ifra noe verdi her. Ville holdt meg unna alt offensivt fra Rosenborg helt til de viser bedre takter over flere kamper.

Nicklas Bendtner: Slenger ut enda en offensiv fra Rosenborg. Lorden har en eierandel på hele 38,9%! I tillegg er det Søderlund som spiller midtspiss nå, og Bendtner blir flyttet litt rundt på. Har Bendtner blitt et problem for Rosenborg?

Tanker om runde 9

Etter en uke fylt med cupkamper så nærmer det seg endelig nok en runde i Eliteserien, og vi har en rekke spennende kamper i vente.

Vålerenga skal ta turen til hvalfangerbyen, og selv om de historisk har slitt her så har årets utgave av Sandefjord vært en skygge av seg selv. Haugesund tar i mot KBK, et lag som stilte veldig defensivt borte mot Tromsø og lyktes med det. En skal ikke se bort i fra at bortelaget har samme tilnærming her, så her kan det fort bli null baklengs for Haugesund. Brann tar turen til solfylte Sørlandet, hvor topp møter bunn. Vi levner ikke Start noe særlig sjanse mot et så solid Brannlag. Det er mange aktuelle poengfangere i Brannlaget, og Koomson var svært nær å komme på vårt lag denne runden.

Molde er nødt til å snu en litt vond trend når de tar i mot Bodø-Glimt. Ranheim får besøk av Odd, to lag som er i god flyt. Typiske 4-3-3 lag, og dette kan fort bli en målrik affære. Er det én kamp du skal se på søndag så er dette et godt valg.

Medaljekandidatene Sarpsborg og Strømsgodset møtes, og her er det vanskelig å spå et utfall. Så denne velger vi å styre unna når det gjelder rundens utvalgte. Det er litt usikkert hvorvidt Gjermund Åsen er tilbake for Tromsø eller ikke. Om han blir klar, så kan det fort begynne å svinge av Tromsø igjen.

Keeper

Per Kristian Bråtveit (4,9)  –  Haugesund er i god form for tiden, og fikk også med seg et sterkt uavgjortresultat borte mot Vålerenga nå. Nå tar de i mot Kristiansund, som har for vane å stille en ganske defensiv ellever på bortebane. Skal ikke se bort ifra at det blir en smultring på Bråtveit denne runden.

Forsvar

 Vito Wormgoor (6,4) – Helt sjef bakerst hos Brann. De slipper ikke inn mål, ei heller slipper de til målsjanser. Er en bonusmagnet og tar straffer. Bankers.

Taijo Teniste (5,8) – Ruben Kristiansen er etter alle solemerker fortsatt ute med skade. Det betyr Rolantsson på venstreback. Derfor velger vi Teniste, som koster en million mindre. Vi begynner også å få se mer av det gode samarbeidet til Teniste og Komsson på høyresiden.

Tore Reginiussen (6,8) – Offensivt lugger det kanskje for Rosenborg. Men defensivt har de vært veldig solide. Reginiussen er en mann som har imponert meg veldig, og man ser at han virkelig er tent både på offensive og defensive dødballer. Borte mot Stabæk kan det fort bli null baklengs og kanskje et mål på dødball.

Kristoffer Haugen (5,9) – Molde har kanskje ikke levert helt som forventet så langt, men defensivt har de vært ganske solide. Haugen slår mange innlegg, og det gjør han med presisjon. Nå har han også en hodesterk Håland å sikte på, så her kan det fort komme assist på godeste Haugen.

Midtbane

Mads Reginiussen (6,0) – En av sesongens aller største poengfangere, og det selv om han sto over de tre første seriekampene grunnet skade. Ranheim spiller offensiv fotball hvor indreløperne regelmessig kommer på løp inn i boksen. Vi har troen på at Reginiussen fort kan snike med seg målpoeng hjemme mot Odd.

David Akintola (6,3) – Det har gått to runder siden vi har fått målpoeng fra fantasyjuvelen Akintola. Men han er fortsatt den midtbanespilleren med flest poeng på spillet, og det til en pris på kun 6,3. Nå venter Kristiansund på Haugesund stadion og da tror vi at Akintola igjen kommer til å levere poeng.

Elbasan Rashani (7,5) – Både målgivende og mål ble det på Rashani mot Start. Vår differensial i forrige runde leverte virkelig varene. Selv om Ranheim har vært gode så langt, så er det et lag som er bedre offensivt enn defensivt. Så her tror vi at Rashani fort kan finne på å levere målpoeng.

Spiss

Sam Johnson (9,0) – Dette er kanskje den spissen i Eliteserien som er i best form om dagen. Fem mål har det blitt så langt, og det vil komme flere. Selv om Vålerenga historisk har slitt på bortebane mot Sandefjord så tror vi at Johnson kommer til å score her.

Erling Braut Håland (6,4) – Unggutten var virkelig vanskelig å få has på for stopperne til Sarpsborg. Ekstrem fysikk og er absolutt ikke redd for å trø til i duellene. Det gjør vondt å møte unggutten i duell. Kronet en god kamp mot Sarpsborg med en feiende flott scoring. Ble byttet av med skade, men skal være klar til hjemmekampen mot Bodø-Glimt.

Steffen Skålevik (7,0) – Spissen på Eliteseriens beste fotballag koster kun 7 millioner og Steffen ”Skårevik” har virkelig funnet tilbake til scoringsformen. Fire mål på de tre siste kampene og nå skal han opp mot gamle lagkamerater på Sørlandet. Brann kommer til å score her, og målsniken Skålevik er fort den som avgjør.

image.jpg
Sam Johnson (t.v) er i fin form for hovedstadslaget, her sammen med sin lagkamerat Ejuke.

 

Rundens kaptein

Sam Johnson – Tror både Sandefjord og Vålerenga kommer til å score. Sam Johnson kan fort være den som avgjør dette.

Rundens differensial

Erling Braut Håland – Eierandel på 3,5%. Er i veldig god form og Bodø-Glimt har kun holdt nullen i én kamp så langt denne sesongen.

Rundens dunk

Nicklas Bendtner – Sliter litt med å finne sin plass nå som Søderlund har tatt plassen som midtspiss. Mot Ranheim sist så virket han også umotivert. Vi tror Bendtner kommer til å skuffe.