Julespesial – GW 18,19,20,21

Et tett juleprogram står for tur, og for oss som elsker å se fotball så er det helt fantastisk. Få hviledager mellom hver runde gjør at rotasjon er uunngåelig. Dette stiller krav til en benk bestående av spillere som spiller. I denne perioden er det mye poeng å hente om man tar de riktige valgene.

I forbindelse med det tette juleprogrammet har vi utarbeidet et wildcard-lag til den nette summen av 101 millioner med nåværende priser. Dette laget har vi stor tro på at kommer til å bite svært godt fra seg i rundene som kommer.

God lesning og god jul!

Keeper

Hugo Lloris (5.4)

Tottenham har levert jevnt over solid gjennom hele sesongen, og det har ført de helt opp til tredjeplass på tabellen. De har et fint kampprogram i lang tid fremover, og vil helt sikkert holde nullen en god del. Derfor er Hugo Lloris den utvalgte sisteskansen.

Jason Steele (4.0)

Matthew Ryan er i dag Brighton sin førstekeeper. Han reiser for å delta i Asiamesterskapet på nyåret, og vil derfor være utilgjengelig i omtrentlig en måned. Det fører til at vi kan få en spillende keeper til 4.0 hos Brighton i denne perioden. Det er ikke helt sikkert hvem som vil ta plassen til Ryan, men Jason Steele virker å være først i rekken.

Forsvar

Andrew Robertson (6.5)

Liverpool har sluppet inn minst mål av alle lagene i Premier League denne sesongen. Robertson kommer konstant på offensive løp, og står med fire målgivende så langt. I tillegg er han ofte med i kampen om bonuspoeng. Der er han tredje best i ligaen, med 15 bonuspoeng så langt.

Lucas Digne (5.0)

Dette virker å være en liten miniversjon av Marcos Alonso. Er alltid med i angrep, og slår mange gode innlegg i løpet av hver kamp. Flott frisparkmål mot Watford viser også tegn på sluttprodukt. I tillegg til Digne sine individuelle ferdigheter så virker Everton bedre enn på mange år.

GettyImages-1025231290-696x461.jpg
Lucas Digne har gjort sakene sine svært godt etter overgangen til Everton.

Matt Doherty (5.1)

Iren har vist seg å være en gave til alle fpl-managere. Tre mål og tre målgivende så langt, og er så målfarlig at han kan spilles mot absolutt alle lag. Wolves har vist litt svakhetstegn defensivt den siste perioden, men holdt nullen hjemme mot Bournemouth i forrige runde.

Sead Kolasinac (5.0)

I rekken av offensive venstrebacker kommer også Sead Kolasinac. To målgivende så langt, men det virker å være mye i vente her. Konstant aktiv i Arsenal sitt offensive spill og har generelt vært veldig god i de kampene han har spilt. Trives svært godt som vingback de gangene Unai Emery spiller 3-4-3. Ute med skade sist runde, men det sies at det kun var «minor» og at han vil være klar til helgen.

Wan-Bissaka (4.3)

Gullgutten som var tilgjengelig for 4.0 på starten av sesongen har vært et lyspunkt på høyrebacken til Crystal Palace. Spilt seg til fast plass og gjør sakene sine svært godt. Er eksemplarisk å ha på benken på fpl. Kan også spilles når Crystal Palace har fine kamper.

Midtbane

Leroy Sané (9.7)

Mange stilte spørsmålstegn til Sané da han ble vraket til den tyske VM-troppen og var nesten helt fraværende de fire første kampene til Man City. Siden den tid har han slått noe voldsomt tilbake, og er per dags dato kanskje den største formspilleren i Premier League. Ni målgivende, som er delt førsteplass med Eden Hazard.

Eden Hazard (11.0)

Mange fpl-managere har et litt ambivalent forhold til den belgiske ballmagikeren. Startet sesongen forrykende, før han gikk inn i en periode med skadeproblemer og poengtørke. De siste rundene har han vist lovende takter, og som falsk nier borte mot Brighton leverte han både mål og målgivende. Kampprogrammet til Chelsea er veldig fint, og de har svært kort reise til sine kamper i juleprogrammet da alle kampene tar sted i Londonområdet.

hazard2018.jpg
Eden Hazard kan fort bli sentral i det tette juleprogrammet. 

Raheem Sterling (11.6)

Det skal sies at det er vrient å stole helt på Man City sine spillere. Guardiola har en så stor tropp, at rotasjon er uunngåelig. Faktum er at Man City skårer soleklart mest av alle lag i Premier League, at det er galskap å ikke ha spillere derfra. Det gjør at man bare må bite i det sure eplet, og godta at spilleren din vil være benket en gang i blant.

Sterling virker å være i sin aller beste form noensinne, og har ni mål og syv målgivende. Tredje mest poeng av alle på spillet, til tross for rotasjonsfaren.

Robert Snodgrass (5.4)

Det er mange gode alternativer i West Ham om dagen. De er i god form og har et veldig fint kampprogram. Vi har valgt Snodgrass mest med tanke på pris og eierandel. Han er i supergod form, og har en millimeterpresis venstrefot. Plassen på laget virker å være udiskuterbar så lenge Yarmolenko er ute med skade. Snodgrass er et billig og svært godt alternativ den kommende perioden.

skysports-robert-snodgrass-west-ham-united-premier-league-football_3904155.jpg
Robert Snodgrass har en dødelig venstrefot. 

Víctor Camarasa (4.6)

Dette er et godt alternativ å ha på benken. Har en offensiv rolle i Cardiff, som gir muligheter for målpoeng. Viktigst av alt er at er han billig og spiller 90 minutter hver kamp.

Angrep

Harry Kane (12.6)

Tar man prisen i betraktning så kan det Kane har levert så langt sies å være noe skuffende. Mange hadde kanskje også med rette høye forventninger i forrige runde mot Burnley. Dette er et lag som legger seg dypt, og håper på å forsvare seg til uavgjort. Slike kamper tror jeg ikke passer Kane så veldig godt, og gjør at han søker dypere i banen og inntar en rolle som mer tilrettelegger enn avslutter. De tre neste kampene er mot Everton, Bournemouth og Wolves. Dette er lag som ikke kommer til å forsvare seg til uavgjort. Dette er lag med mye kvalitet som evner å angripe i langt større grad enn Burnley. Slike lag tror jeg passer Kane i langt større grad å spille mot. Derfor er Harry Kane den utvalgte toppspissen på dette wildcard-laget.

harry-kane-tottenham-apoel-champions-league_4111609
Vi har stor tro på Kane fremover. 

Raúl Jiménez (6.2)

I likhet med Matt Doherty har dette vært et gledelig bekjentskap fra nyopprykkede Wolves. Fem mål og seks målgivende har gjort Jiménez til den angrepsspilleren med femte mest poeng. Tar man prisen i betraktning så er dette et veldig godt kjøp.

Aboubakar Kamara (4.4)

Har fått tillit etter at Ranieri har tatt over som manager for Fulham. To mål på de siste tre kampene. I de av to kampene har han spilt i 90 minutter. Til en pris på 4.4 så er dette en røverpris og gjør Kamara til et veldig godt alternativ på benken gjennom juleprogrammet. De har også et greit kampprogram fremover, og han kan til nøds få tillit fra start på ditt fpl-lag om det er nødvendig.