Kvartfinaler

Tilbakeblikk på åttendelsfinalen

 

Åttendelsfinalene er ferdigspilt, og for noen kamper vi fikk servert! Uruguay slo ut Cristiano Ronaldo og Portugal med 2-1 seier. Det sør-amerikanske laget virker bunnsolid bakover, samt at Suarez og Cavani leverer varene offensivt. Meget spennende! Frankrike herjet tidvis med Argentina og vant til slutt 4-3, anført av en strålende Kylian Mbappé. Brasil vant oppskriftsmessig 2-0 mot El tacos fra Mexico, selv om deres store stjerne stort sett slet med å holde seg på beina gjennom 90 minutter. Belgierne slet lenge mot et fintspillende Japan, men snudde til slutt 0-2 til 3-2 etter skåringer av innbytterne Fellaini og Chadli. Det som kanskje er mest imponerende er våre svenske naboer i øst, som slo et kruttsterkt Sveits 1-0. Hvor lenge kan det vare?

Snipp snapp snute for Messi (t.v), mens Mbappé nå møter Uruguay.

Flere av kampene måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Kroatia tok seg videre på straffer mot våre danske naboer, selv om Luka Modric misset straffe innen ordinær tid og Schmeichel jr reddet 3 av 6 straffer. Russerne slo ut stormakten Spania på samme måte, etter å vist frem den enorme løpskapasiteten som bor i laget. Tilfeldig? Its comin’ home, its comin’ home… Tro det eller ei, England tok seg også videre på straffesparkkonkurranse etter at Pickford reddet ⅖ straffer, og Dier satte den avgjørende spikeren i kisten. Første straffekonken England vinner i VM siden 1990! Nå er det dags for kvartfinaler, og her er våre utvalgte til den runden.

Keeper
Jordan Pickford (England-Sverige)

Jordan Pickford og England har havnet på den “rette” siden av sluttspillet, og karret seg videre til kvartfinale etter straffekonkurranse mot Colombia sist. Laget hadde stort sett full kontroll, men slapp inn en heading fra Yerry Mina på overtid. Sverige er ikke et offensivt kjempelag, og vi tror England har god sjanse her. Svenskene har tre kamper med 1 mål, mens det løsnet mot Mexico. Svenskene skal være meget gode og heldige for å skåre mer enn ett her, og vi tror England haler dette i land. Pickford har også reddet 16.66 % av straffene han har hatt i mot seg, det kan gi poeng.

Jordan Pickford (midten) spilte en viktig rolle i straffedramaet mot Colombia.

Forsvar
Thomas Meunier (Belgia-Brasil)
Belgia har innfridd så langt i mesterskapet, og tok seg videre mot Japan med 3-2 sist. Nå skal de møte Brasil, og ledet av en glitrende Eden Hazard så kan dette bli meget spennende. Thomas Meunier er forsvarsspiller, men spiller i en ganske offensiv vingbackposisjon. Kommer med mange offensive bidrag, og en skal ikke se bort i fra at det er på et innlegg fra Meunier at Lukaku stanger ballen i nettmaskene og sender Belgia videre. Et pluss er det også om Marcelo er tilbake for Brasil, han sliter defensivt.

 
Andreas Granqvist (Sverige-England)
Granen har vært en av mesterskapets største spillere, og har flest poeng av alle forsvarsspillere. Sveriges kaptein og viktigst av alt deres straffeskytter. Vært helt klink fra straffemerket så langt, og er også svært god i banespillet. Har imponert veldig så langt, og det kan fort være en ny straffe som sender Sverige videre. Vi tror England tar det, men safer i tilfelle Sverige får straffe.

 
Kieran Trippier (England – Sverige)

Vi plukker nok en offensiv vingback her. Kieran Trippier har hatt solide bidrag både defensivt og offensivt på England, og har en aldeles utsøkt fot som slår nydelig innlegg fra høyresiden. Spurs-spilleren får også svært sjeldent gule kort, og her er det håp om både offensive målpoeng og en defensiv smultring.

Midtbane

Philippe Coutinho (Brasil-Belgia)

To mål og en målgivende så langt er status for Coutinho. Ser ut til å være i strålende form, og har etter min mening vært Brasil sin beste spiller så langt. Fantastisk målgivende til Paulinho mot Serbia og mot Belgia kan skuddfoten til brasilianeren være gull verdt.

Luka Modric (Kroatia-Russland)
Det spørs om Modric er den aller beste midtbanespilleren i hele mesterskapet. I likhet med Spania, så har det vært mye utenomsportslig rør for Kroatia. Det virker dog ikke som det har noen som helst innvirkning på deres prestasjoner på banen. Knallsterk førsteplass i gruppen sin, og ledet av Modric så tror jeg at Kroatia fort kan bli for sterke for Russland. Tar straffene for Kroatia, og er en skapende kraft offensivt.

Aleksander Golovin (Russland-Kroatia)

Ryktene skal ha det til at Golovin er ønsket av en rekke storklubber rundt om i Europa, og det er ikke foruten grunn. Russeren har en dødelig fot, og har både løpt og spurtet mest av alle hittil i mesterskapet. Hvis Russland først skal skape noe mot Kroatia, kan det fort være Golovin som står bak.

Eden Hazard (Belgia – Brasil)

Vi tror kampen mellom Belgia og Brasil kan bli svært underholdende, og dermed er det viktig å ha med de som kan skape noe hos begge lag! Eden Hazard har vært meget god for Belgia hittil, og kan levere både i form av mål og målgivende. Et pluss er det også at høyrebacken hos Brasil er et svakt kort i et ellers knallsterkt lag.

Angrep
Kylian Mbappé (Frankrike-Uruguay)

Mbappé herjet mot Argentina sist, og det blir spennende å se hva han får til mot et Uruguay som er meget bra defensivt. Ryktene skal ha det til at Cavani er ute til denne kampen, og dermed er sjansene bedre for at Frankrike tar seg videre. Unggutten på høyrevingen er lynrask, teknisk og har gode avslutningsferdigheter. Alt som trengs for å bli en av de beste i verden!

Harry Kane (England-Sverige)

“Han leverer ikke i store mesterskap”. Kane her hysjet på dem alle! England har vært bra så langt, og har muligheter til å komme langt. Kane karret med seg et mål mot Colombia sist, og er toppscorer i mesterskapet. Mot Sverige er England favoritter. Harry Kane er mannen som har ansvaret for straffene, og viste at han evner å holde hodet kaldt fra straffemerket sist ved å sette begge straffene sine.

Mario Mandzukic (Kroatia – Russland)

Spiller på topp for Kroatia, og vi tror kroatene skal ha en ok sjanse til å slå ut russerne her. Mandzukic er meget god inne i motstanderens boks, og skåret mot danskene sist.

 

Rundens kaptein
Harry Kane – Captain obvious. Jakter gullstøvelen, og har relativt grei motstand.

Harry Kane skåret to ganger fra straffemerket mot Colombia.

Rundens differensial
Mario Mandzukic – Den høyreiste og hodesterke kroaten er eid av kun 8% på spillet. Kroatia har spilt veldig godt, og jeg tror de kommer til å slå ut Russland. Mario kan derfor fort vise seg å være et virkelig godt scoop om en skal forsøke å diffe litt!

 
Rundens dunk
Paul Pogba – Vi tror det blir jevnt mot Uruguay, og at Pogba blir passet godt på her. Franskmannen har 13 poeng til nå, og vi tror ikke det løsner voldsomt her for Manchester United-spilleren. Eid av 18.61 %.