Runde 1

Regler VM-manager:

Fra 14. juni til 15. juli vil fantasylaget ditt tildeles poeng basert på deres prestasjoner i fotball-VM 2018. I gruppespillet varer en kamp i 90 minutter, uavhengig om det blir mye overtid. I sluttspillet varer en kamp maks 120 minutter (dersom ekstraomganger). Alle hendelser i ekstraomgangene teller på samme måte som i ordinær tid.

 • Dersom spilleren blir byttet ut etter opparbeidet “rent bur”-bonus (spilt minimum 60 minutter), beholder spilleren poengene selv om laget slipper inn mål senere i kampen.
 • Hver 3. redning fra keeper gir 1 poeng. Så 2 redninger er 0 poeng, 5 redninger 1 poeng.
 • TV 2 og NRK sine eksperter vil bestemme hvilke 2 spillere som skal få 2 og 1 ekstra bonuspoeng etter hver kamp, i tillegg til FIFA sin offisielle “man of the match” som vil få 3 bonuspoeng. Bonuspoengene vil bli lagt ut innen 1 time etter kampslutt. Mediehuset som viser kampen vil bestemme bonuspoengene.
 • Assist er offisielle assister gitt av FIFA. Fantasy assist blir gitt i tilfeller hvor det ikke blir registrert en offisiell assist, som;
  – En spiller skyter/header mot mål og keeper redder. Ballen går ut i spill igjen og en medspiller scorer på returen
  – En spiller skyter/header mot mål og treffer stang/tverrlegger. Ballen går ut i spill igjen og en medspiller scorer på returen.
  – En spiller skaffer straffe for sitt lag, og en medspiller scorer på direkten.
  – En spiller presser sin motspiller som resulterer i selvmål.

 

Du har 100 millioner virtuelle penger tilgjengelig fra starten av å kjøpe spillere for.

Budsjettet økes med 1 million på laget ditt før hver av de 4 siste rundene i sluttspillet:

– 8-delsfinalen: + 1 million
– Kvartfinalen: + 1 million
– Semifinalen: + 1 million
– Bronsefinalen og finalen: + 1 million

Ta ut ditt lag:

Ditt lag med spillere vil oppnå poeng basert på hvordan de presterer i kampene under årets fotball-VM.

 • Velg et lag med 15 spillere fra de 32 landene som skal delta i VM.
 • Du trenger 11 spillere på banen og det må velges 4 innbyttere.
 • Av disse 15 spillerne på laget ditt må èn velges som kaptein og èn som visekaptein.
 • Kapteinen på laget ditt får doble poeng. Visekapteinen mottar doble poeng dersom kapteinen ikke spilte i det hele tatt den runden. Bytte av kaptein er alltid “gratis”.
 • Disse formasjonene er mulig for din lagoppstilling: 5-4-1, 5-2-3, 5-3-2, 4-3-3, 4-4-2, 4-5-1, 3-4-3, 3-5-2 og spillere må velges fra disse posisjonene: keeper, forsvarsspiller, midtbanespiller og angrepsspiller.

Før runde 1 starter kan du gjøre ubegrensede kjøp/salg av spillere. Når runde 1 har startet har du 15 bytter tilgjengelig, som du kan utføre når du måtte ønske. I sluttspillet vil du motta èn ekstra overgang før hver av de fire siste rundene.

Når du først har bekreftet et bytte ved å klikke “Oppdater lag”, er dette endelig, selv om runden ikke har startet enda.

Maks antall spillere per land:

Du kan kun ha et bestemt antall spillere per land på laget ditt. Reglene for dette varierer for de ulike rundene i VM-manager:

 •  I gruppespillet kan du ha 3 spillere per land.
 •  I 8-delsfinalen kan du ha 4 spillere per land.
 • I kvartfinalen kan du ha 5 spillere per land.
 • I semifinalen kan du ha 6 spillere per land.
 • I bronsefinalen + finalen kan du ha 7 spillere per land.

Generelle tips før mesterskapet starter:

 • Man har 15 bytter totalt gjennom hele mesterskapet, spar flest mulig bytter til lengst mulig ut i mesterskapet.
 • Laget til runde 1 kan være helt avgjørende for hvor mange bytter man sitter igjen med utover i mesterskapet.
 • Velg spillere som starter, for lag du tror går viderefra gruppespillet. Helst så langt som mulig.
 • Utover i mesterskapet må man satse på at enkelte lag går videre. Man bommer garantert på et par lag, og dermed blir man tvunget til å gjøre bytter utover! Det kan bli en utfordring å ha elleve spillere som spiller i slutten av mesterskapet.
 • Les gjennom vårt innlegg om nøkkelspillere, ”se opp for” , toppskårere, assistkonger og clean sheets før man bestemmer seg for lag. Kan være mye å hente her!

 

Runde 1

Ved første øyekast er det absolutt noen av lagene man MÅ ha spillere fra i denne runden. Frankrike tar i mot Australia, som er et av de dårligste lagene i mesterskapet. Her kan det fort være en god del poeng å hente både offensivt og defensivt. Belgia møter Panama, som Norge slo 1-0 i generalprøven før VM. Belgia har en av de beste troppene i mesterskapet, og skal på en ok dag ta seg av Panama rimelig greit. Tyskland skal også kunne ta seg av Mexico, som rett før mesterskapet endte opp med en del medieoppslag etter at flere av spillerne festet i over et døgn inviterte omkring 30 damer med på festen. Det er også duket for noen åpne kamper hvor resultatet kan være vanskeligere å spå. De danske drenger tar i mot et Peru, som absolutt er et godt fotballag. Kroatia spiller mot Nigeria, som ser bedre ut enn på mange år med gode spillere en balansert startellever, Brasil skal spille mot Sveits, og er naturlig nok favoritter, men dette blir en tøff kamp i den gruppa. Polen mot Senegal er også en helt åpen match i våre øyne.  Portugal – Spania er rundens høydare, og det blir spennende å se hvilke triks Ramos tar i bruk for å stoppe lagkamerat Cristiano Ronaldo.  Før første runde er hovedfokuset vårt å plukke spillere som vi tror kommer til å komme lengst mulig i mesterskapet, så man slipper bruke opp bytter tidlig.

Våre utvalgte (3-4-3)

Keeper

Robin Olsen (Sverige-Sør Korea) 5 millioner

Sverige er et disiplinert og kompakt lag, som ikke har den soleklare eneren lenger etter at Zlatan ble ferdig på landslaget. Laget holdt nullen i 7 av 10 kamper i kvalifiseringen, og kun Yann Sommer på Sveits hadde flere smultringer enn Robin Olsen her. 9 innslupne på 10 kamper er absolutt godkjent fra svenskene, hvor 3 av disse overraskende nok kom i bortekampen mot Bulgaria. Resten kom mot Nederland og Frankrike. Sør Korea er et av de svakeste lagene i gruppe F, og skal svenskene ha noe håp om avansement bak Tyskland bør de slå koreanerne i første kamp.

2507656_w2.jpg
Svenskenes soleklare ener i buret – Robin Olsen.

Forsvar

Thomas Meunier (Belgia-Panama) 6 millioner

Belgia spiller en slags 3-4-2-1 formasjon, hvor Meunier og Carrasco har tatt plass på sidene av midtbanen. Landslaget har flust med stjerner, men har slitt litt med å få de til å funke sammen i de store mesterskapene. I år har vi troa! Meunier er målfarlig for å være en forsvarspiller, og skåret 4 mål på 16 starter for PSG denne sesongen. I kvaliken skåret han også 5 mål på 8 kamper for Belgia. Vi tror at vingbacken kan levere en god del poeng i form av både clean sheets, målgivende og et par mål i mesterskapet. Belgia går trolig også videre sammen med England fra denne gruppa. .

Jordi Alba (Spania– Portugal) 6.5 millioner

Spania er en av de store favorittene i dette mesterskapet, og det er ikke foruten grunn. Troppen er omtrent komplett, og såpass god at spillere som Bellerin, Fabregas og Morata har blitt utelatt. Jordi Alba er en offensiv vingback, som ofte kommer rundt på sin venstre side. Skårer ikke allverdens med mål, men hadde 8 målgivende på 32 kamper i La Liga denne sesongen. Samtidig har Spania en firer bak i forsvar + David De Gea, som fort kan holde nullen i noen kamper i dette mesterskapet. I første kamp venter Portugal, som er den tøffeste kampen i gruppa. Likevel velger vi å ha Alba fra starten av her. Spania går videre fra gruppa, trolig sammen med Portugal.

Joshua Kimmich (Tyskland– Mexico) 7 millioner

En av spillets dyreste forsvarspillere, og det er ikke foruten grunn. I kvalifiseringen hadde han flest målgivende av alle i Europa. Meget sterkt av en høyreback! Dette virker ikke til å være tilfeldig heller, da tyskeren også serverte 10 pasninger i Bundesliga som endte med mål. Die Mannschaft er klokkeklare favoritter i denne gruppa, og bjuder nok på en god del mål og noen clean sheets. Det er forventet at Kimmich bidrar både offensivt og defensivt, samt at tyskerne kommer langt i mesterskapet. Dette er en investering man trolig kan ha gjennom hele mesterskapet.

Midtbane:

David Silva (Spania– Portugal) 9 millioner

David Silva hadde en trøblete sesong på hjemmebane, hvor han lenge hadde et barn som var alvorlig syk. Det førte til hyppige turer mellom England og Spania, og heldigvis virker det som om alt er bra med barnet nå! Selv om det var mange tanker i hodet hans samtidig leverte han meget bra i kampene han spilte i City-drakta, og bidro med både mål og assists. På det spanske landslaget har den lille magikeren en meget viktig rolle, og ble både toppskårer og hadde flest målgivende i kvaliken. Det er ikke mange midtbanespillere som klarer å kombinere rollene som boksåpner og målskårer samtidig, men dette har David Silva gjort med stor bravur tidligere. Spanjolen må med!

Piotr Zielinski (Polen– Senegal) 7 millioner

Zielinski lever i skyggen av Polens stjernespiller, Robert Lewandowski. Men for at Bayern-spissen skal kunne skåre målene sine, er det viktig å ha spillere som har fagbrev i servering også. Her bidro Zielinski hyppigst av alle polakkene i kvalifiseringen, og hadde dermed flest målgivende. Napoli-spilleren skåret 4 mål på 14 kamper fra start i Serie A, og står også med 7 mål på 31 starter for landslaget. Gruppe H er helt åpen, og kanskje kan det være mulig for Polen å ta seg videre i denne gruppen på bekostning av Colombia, Japan eller Senegal. Afrikanerne blir første utfordring, og vi satser på at Zielinski til 7 millioner kan være en litt differanse på vårt lag. Pr nå er han kun valgt av 2.75 % av spillerne hos TV2s VM-manager.

Marco Reus (Tyskland– Mexico) 8.5 millioner

Leroy Sane – årets unge spiller i Premier League, tosifra antall målgivende og mål, storspilt på Manchester City og IKKE uttatt til VM. Ballsy av Joachim Löw! Dermed tyder ting på at Marco Reus er tiltenkt rollen på venstresiden av midtbanen til Die Mannschaft. Tyskeren har vært utrolig uheldig tidligere, og gikk glipp av både EM16 og VM14 på grunn av skader, kan dette bli hans mesterskap? Vi vet alle hva som bor i den hurtige og tekniske Dortmund-spilleren. Han var lenge skadet denne sesongen også, men skåret 7 mål på 11 kamper fra start for BVB. På 21 kamper har Marco Reus 9 mål fra start for Tyskland. Finner Reus storformen, og Tyskland gjør  det som forventet, kan dette bli en nydelig spiller for ethvert manager-lag. Krysser fingrene for at han holder seg skadefri!

Luka Milivojevic (Serbia– Costa Rica) 4.5 millioner

Luka Milivojevic var en de virkelige kometene under FPL. Tross sin billige pris, sanket han poeng gjennom både mål og målgivende for Crystal Palace. Gjentar han suksessen for Serbia under VM? 10 mål på 35 kamper for et lag som Crystal Palace er imponerende. Det er forventet at han starter for et relativt godt Serbia-lag, og på en midtbane med Nemanja Matic kan det bety at Milivojevic er den av de to som skal være med en del offensivt. Vi forventer ikke akkurat store summer tilbake ved denne investeringen, men til 4.5 millioner er Luka en fin spiller å ha i troppen for å løse opp penger til andre spillere. Er vi ekstra heldig tar Serbia seg videre fra denne gruppa på bekostning av Sveits og Costa Rica også!

Angrep:

Antoine Griezmann (Frankrike– Australia) 11 millioner

Griezmann er angrepsspilleren som er valgt tredje mest på spillet, bak Messi og Neymar. Det er ikke overraskende, da Atletico-spilleren innehar en nøkkelrolle på et stjernespekket Frankrike-lag. Han leverte varene i kvalifiseringen, og skåret både flest mål og hadde flest målgivende for laget.  I første kamp mot Australia ser vi på sjansene som store at franskmennene får med seg noen mål, og at Griezmann kommer til å være involvert. Vår dyreste spiller i runde 1!

Aleksandar Mitrovic (Serbia– Costa Rica) 6.5 millioner

Mitrovic har bøttet inn mål i 2018, og har bidratt sterkt til at Fulham igjen rykket opp til Premier League. Spissen er en notorisk målskårer, og står med 82 mål på 158 kamper fra start i seriespill. I kvalifiseringen skåret han 6 mål på 9 kamper for Serbia, og ble med det landets toppskårer. Vi satser litt, og kjører på med to spillere fra Serbia i gruppespillet. Plassen bak Brasil er relativt åpen, og løsner det for Serbia kommer garantert Aleksandar Mitrovic til å være involvert. 6.5 millioner er relativt billig for en spiss, og dermed kan dette bidra til at penger kan brukes andre plasser. Valgt av kun 2.17 %.

Dries Mertens (Belgia – Panama) 9.5 millioner

Vi vil også ha med en belgier til, siden de skal opp i mot et antatt svakere lag, Panama. De mest selvskrevne spillerne offensivt hos Belgia er De Bruyne, Hazard og Lukaku, men det er en liten (bokstavelig talt) luring i Napoli som fort kan gå under radaren til folket, Dries Mertens. Flest målgivende og 5 mål på 8 starter i kvalifiseringen for Belgia, 31 mål og 10 målgivende på 56 kamper for Napoli. Tallene snakker for seg selv, og han er kun valgt av 3.64 %!

Skjermbilde 2018-06-07 kl. 15.03.27
To lagkamerater i Napoli. På vårt lag til runde 1 får både Zielinski og Mertens plass.

Reserver:

Rui Patricio (Portugal– Spania) 6 millioner

Portugal er gjerrige bakover, noe de viste under EM 2016. Møter senere Iran og Marokko, som også sjeldent spiller målrike kamper. Settes på benk i første runde, da de møter Spania. Men kommer trolig inn for Robin Olsen etterhvert i vårt lag.

Nicolas Taglafico (Argentina – Island) 5 millioner

Det ser ut til at Taglafico har klart å karre seg til en plass i forsvaret til Argentina, og mot Island kan han være en grei spiller å ha klar på benk om det skjer noe uventet blant de elleve utvalgte. 5 millioner er ikke all verdens for en starter hos Argentina, men det er knyttet en del spenning til nettopp forsvaret hos argentinerne. Man vet aldri hva Island klarer å stelle i stand!

Ashkan Dejageh (Iran – Marokko) 4.5 millioner

Dejageh er en av de mest rutinert spillerne for Iran, og det forventes at han starter mot Marokko. 47 mål på 155 kamper fra start i klubbfotball er sterkt, når man ser at han har spilt i både Bundesliga, Premier League og Championship. 9 mål på 39 starter for landslaget! Hovedgrunnen til at han plukkes som en reserver: møter Marokko og er billig.

Hordur Magnusson (Island – Argentina) 4 millioner

Stallfyll, enkelt og greit. Starter for islendingene, og koster kun 4 millioner. Løser opp penger til å kunne plukke de 14 andre spillerne i stallen.

 

Rundens kaptein

Antoine Griezmann (11 millioner) – Soleklart valg når man ser på våre utvalgte til denne runden. Møter Australia, som blir sett på som et av de svakeste landene i årets mesterskap. Vi føler oss rimelig sikre på at Frankrike blir å levere offensivt i denne kampen. Får Griezmann med seg en assist eller et mål? Vi tror det!

Rundens differensial

Dries Mertens (9.5 millioner)  – Eierandel på 3.64 %! Hatt en formidabel sesong for Napoli, og har også skåret mål og levert målgivende i kvaliken til Belgia. Vi tror de fleste lagene er obs på Hazard, De Bruyne og Lukaku, men at Dries Mertens kanskje går litt i glemmebok til både motstandere og spillere av VM-manager. Thomas Meunier kommer til å fosse oppover høyresiden til Mertens, og det skaper rom. Spennende valg for dere som er ute etter å plukke spillere få andre har!

Rundens dunk

Luka Modric (7.5 millioner) – Valgt av 16.45 %. Vært mye uro omkring det kroatiske landslaget de siste årene, og vi tror spillerne også har blitt preget av det. De møter Nigeria i første kamp, som ser bedre ut enn på mange år. Luka Modric står med 5 mål på 95 landskamper (!), og totalt denne sesongen har han 2 mål og 7 målgivende på 52 kamper. Kan kanskje karre med seg noen bonuspoeng i gruppespillet, men utover det synes vi ikke Modric til 7.5 millioner er et godt valg. Omkring 5000 managere i spillet har valgt han!

modric_600x393.jpg
Luka Modric er en av de beste sentrale midtbanespillerne i verden.