Gameweek 15

Tilbakeblikk runde 14

Start fikk seg endelig en seier hjemme mot Kristiansund. RBK knuser Vålerenga på Lerkendal med sterke 3-0. Tromsø imponerte på Østlandet mot Sarpsborg og tok like godt med seg alle 3 poengene hjem til Nord. Brann, Strømsgodset og Molde tok hver sin seier.

Toppspillere runde 14

Bismar Acosta – 15 poeng

Bassel Jradi – 14 poeng

Eirik Ulland Andersen – 13 poeng

Bismar Acosta mot kbk 1.jpg
Acosta fra Costa Rica skåret mål og holdt nullen mot Odd i forrige runde. Det resulterte i flest poeng av alle!

Rundens positive

  • Start: Sterk hjemmeseier mot Eliteseriens formlag KBK.
  • Tromsø: Meget bra bortekamp mot Sarpsborg og endte opp med alle poengene i 2-3 seieren.
  • Molde: 3-0 og solid spill hjemme mot Stabæk.

 

Rundens negative

  • Kristiansund BK: Meget svak bortekamp mot Start. Tapte som fortjent.
  • Sarpsborg: Hjemmekamp mot Tromsø bør resultere i 3 poeng for Sarpingene.

 

Tanker om runde 15

I hovedstaden tar et revansjesugent Vålerenga imot Bodø Glimt hjemme på Intility Arena, skal Deilas gutter henge med i tetstriden må Glimt nedsables. Brann og Molde møtes til et spennende oppgjør i Bergen.

Ranheim tar i mot Kjetil Rekdals Start. Start er i god form med 4 poeng på sine siste 2 matcher. KBK sin siste hjemmekamp i vårsesongen sparkes i gang 18.00 på søndag mot Sarpsborg. Her er det to revansjesugne lag som møtes og begge vil nok forsøke å rette opp inntrykket etter forrige rundes skuffelser. Rosenborg skal ta turen til hvalfangerbyen hvor de er nødt til å ta tre poeng for å ikke havne for langt bak Brann.

Tromsø er i veldig god form om dagen og nå venter Odd på Alfheim stadion. Nylig ble det klart at Toni Ordinas er ferdig som trener i Stabæk. Vil vi få se et mer sprudlende Stabæk når de nå tar i mot et høytflyvende Haugesund?

Runden avsluttes med Lillestrøm mot Strømsgodset på mandag. Det har vært mye styr rundt sparkingen av Arne Erlandsen, og det gjenstår å se om det har påvirket spillerne i noe grad.

 

De utvalgte

Keeper:

André Hansen – Syv rene bur er status for Rosenborgs sisteskanse. Rosenborg var meget gode mot Vålerenga sist, og slapp de nesten ikke til en eneste sjanse. Nå skal de opp mot tabelljumbo Sandefjord.

Forsvar:

Vito Wormgoor (6.6) – Forsvarsbautaen som nå er valgt av nesten 44 % av fantasyspillerne er bankers på laget som tar i mot Molde. Bør bli 3 poeng til bergenserne og kanskje vil Wormgoor dra med seg offensive og defensive poeng.

Erik Tønne (5.2) – Tønne og Ranheim tar i mot Start hjemme i Trondheim. Selv om Start har vist god form i de siste kampene. Tønne står med 4 mål og 3 assist så langt i år og med den farlige venstrefoten sin kan han skape trøbbel for Sørlendingene.

Lasse Nilsen (4.8) – Har virkelig fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Har vært strålende for Tromsø og det har resultert i tre mål og en målgivende. Hjemme mot Odd kan det fort bli flere målpoeng.

Midtbane

Eirik Ulland Andersen (9.5) –  Dødballgeneralen har våknet de siste kampene, klinka til med assist og mål i forrige kamp. Møter et Lillestrømlag uten trener og som ikke akkurat har imponert i det siste. Vil han kunne fortsette formen?

Stian Aasmundsen (5.7) –  Midtbaneterrieren som ble henta før sesongen har vist seg å bli veldig viktig for et KBK lag som har gjort det bra i det siste. 4 mål og 4 assist hittil i år. Tar mye av dødballene til KBK og høyrefoten er meget farlig.

Mads Reginiussen (7.0) – Takket nei til Rosenborg for videre spill i Ranheim, det står det respekt av. Det han leverer fantasymessig står det også respekt av. Selv om det har gått tre runder siden han leverte målpoeng, så er han den midtbanespilleren med nest mest poeng. Nå skal de ta i mot Start nede i fjøra på Ranheim, der pleier de å være gode.

David Akintola (7,1) – Tilbake på scoringslista forrige kamp, og nå venter Stabæk. Tidvis briljant ute på kanten, og backene til Stabæk kommer til å få kjørt seg.

Angrep

Daouda Bamba (7.5) – KBK sin store offensive drivkraft og kanskje en av de viktigste spillerne for om de skal berge plassen. Løper og skyter mye noe som gjør at han fort får både assist og mål.

Sam Johnson (9.4) – Vålerenga har hatt et tøft kampprogram i det siste, og det gjenspeiler også målformen til Sam Johnson. Vi må faktisk helt tilbake til runde 10 for å finne det siste målet til Johnson. Bodø/Glimt skal være en kamp hvor han kan snu den vonde trenden.

Marcus Pedersen (11.2) – Eliteseriens toppscorer, og det har løsnet veldig for Strømsgodset. De skal møte et Lillestrømlag uten trener, og gutta fra Drammen har nok med seg mye selvtillit fra kampen mot Ranheim. Skal ikke se bort ifra at Pedersen scorer sitt tolvte mål nå.

 

Rundens kaptein

Marcus Pedersen: Strømsgodset stråler for tiden, og angrepsspillet sitter. Marcus Pedersen er dødelig foran mål, og vi har god tro på at Pedersen kommer til å score mot Lillestrøm.

934f3c74-4483-4363-ac90-fe4bd3bb379f.jpeg
Marcus Pedersen kan bli glohet fremover, her er det bare å hente inn Godsets toppskårer.

Rundens dunk

Elba Rashani: Eid av 15,9%. Odd er ikke i god form, og det kommer til å bli tøft borte mot Tromsø. Vi tror ikke Rashani kommer til å levere noe som helst denne runden.

Rundens differensial

Lasse Nilsen: Kun eid av 4,4%. Spiller på et veldig godt lag, og er i veldig god form. Kommer på mange offensive løp, og ser ut til å kunne være en virkelig god differensialspiller. Anbefales på det varmeste!