Runde 3

Cristiano Ronaldo startet mesterskapet med hat-trick mot Spania, men Harry Kane ville ikke være noe dårligere i runde 2 og fullførte sitt hat-trick mot Panama. Dermed står den engelske spissen med 5 skåringer på to kamper, og leder racet om gullballen i mesterskapet. Likevel er det skåringen til Toni Kroos mot Sverige, på overtid, som sitter ferskt i minne. Tyskland var få sekunder unna å ryke ut av mesterskapet, men Real Madrid-stjernen reddet inn 3 poeng på en vakker frisparkvariant. I runde 2 endte vi på hele 98 poeng på våre tips, svært bra om vi får si det selv. Runde 3 kan bli svært viktig, da flere spillere hviles. Her er våre utvalgte.

harry-kane-england-afp_625x300_1529899841609.jpg
Etter massivt press og kritikk fra engelske medier, motbeviste Harry Kane de med 3 kasser mot Panama. 

Keeper

Jan Sommer (Sveits – Costa Rica) 5 millioner

Sveits ligger på andreplass i gruppe E, med Serbia et poeng bak og Brasil foran på målforskjell. Gruppa er fortsatt helt åpen, og Serbia er nødt til å sikre videre avansement mot Costa Rica her – gruppas desidert dårligste lag. Costa Rica har ikke skåret mål til nå i mesterskapet, og har sluppet inn 3.

Forsvar

Joshua Kimmich (Tyskland– Sør Korea) 6.9 millioner

Tyskland røk nesten ut av mesterskapet i runde 2, men en heldig skåring i sluttminuttene snudde plutselig helt om på gruppa. Nå står Tyskland med 3 poeng, og møter et svakt Sør Korea-lag som står uten poeng til nå i gruppe F. Vinner Sverige mot Mexico, vil denne gruppen avgjøres på målforskjell, og dermed tror vi at Tyskland kommer til å kjøre på for mål i denne kampen. Tidligere har det vist seg at stormakter som snubler i gruppespillet, har en tendens til å virkelig ta seg sammen videre i mesterskapet. Joshua Kimmich hadde flest assists av alle i den europeisk kvalifiseringen til mesterskapet, og kan bli en viktig brikke offensivt i denne matchen.

Ricardo Rodriguez (Sveits– Costa Rica) 5.5 millioner

Som nevnt tidligere møter Sveits et Costa Rica som sliter med å skåre mål. Ricardo Rodriguez spiller venstreback i et stødig lag, og tar også dødballene for Sveits. Er vi heldige her kan han både sikre poeng for å holde nullen, samt poeng for målgivende i denne kampen. Vi krysser fingrene!

Jordi Alba (Spania– Marokko) 6.5 millioner

Spania er i rute til å ta seg videre fra Gruppe B, men er fortsatt ikke sikret før runde 3. I kveld møter de Marokko, som ikke har skåret mål hittil i turneringen og som står med 0-2 i målforskjell på de to kampene de har vært i gjennom. Marokko har ingen sjanse for avansement, og har ingenting å spille for her.  Jordi Alba er en meget offensiv venstreback som til daglig spiller i Barcelona, og vi tror han vil fortsette å fosse opp og ned venstresiden til spanjolene. I denne kampen er han kapabel til å både sikre nullen for Spania, samt bidra offensivt.

Raphael Guerreiro (Portugal– Iran) 6 millioner

Portugal slapp ikke inn mål mot Marokko i forrige kamp, og tåler ikke å tape mot Iran i kveld. Vi velger dermed å satse på at Portugal holder nullen, og prøver oss på backen Raphael Guerreiro her som til daglig spiller i Borussia Dortmund.

 

Midtbane:

David Silva (Spania– Marokko) 9.0 millioner

David Silva er selve skaperen i det spanske landslaget, og hadde både flest assists og mål i kvalifiseringen inn mot dette mesterskapet. Spania har vist at de takler afrikanske landslaget meget bra tidligere, og vi tror de kan få med seg et par mål her mot et godt defensivt Marokko. Da vil trolig David Silva være involvert!

Marco Reus (Tyskland– Sør Korea) 8.6 millioner

Den lojale Dortmund-stjernen mistet forrige EM og VM med skader, men har endelig blitt klar til dette mesterskapet. Reus og Tyskland skal vinne og skåre mål mot Sør Korea, og dermed vil han ha en viktig rolle inn mot denne kampen. Løsner det for Tyskland her, så tror vi garantert Reus vil få med seg noen målpoeng.

Thomas Lemar (Frankrike– Danmark) 7.8 millioner

Rundens overraskelse fra oss blir Thomas Lemar på Frankrike, som spilte i franske Monaco forrige sesong. Etter VM skal han dog starte et nytt kapitel i den spanske klubben Atletico Madrid. Det er forventet at Frankrike roterer en del inn mot sin tredje kamp i mesterskapet, og det er forventet at Lemar starter ute til høyre på bekostning av Mbappé. Lemar hadde 8 målgivende pasninger, og 2 mål for Monaco i forrige sesong.

 

Angrep:

Cristiano Ronaldo (Portugal– Iran) 12.3 millioner

Cristiano Ronaldo trenger ingen introduksjon. Han lukter på toppscorertittelen i mesterskapet, og da er han meget vanskelig å stoppe for ethvert lag. Han står til nå med 4 mål, et mål bak Harry Kane. Iran må fremover på banen, og det tror vi åpner kontringsrom for et giftig Portugal.

Timo Werner (Tyskland– Sør Korea) 8.5 millioner

Tyskland og Timo Werner vil sikre seg avansement mot Sør Korea i denne runden, og er avhengig av å skåre en del mål i tilfelle Sverige slår Mexico. Vi sitter på en følelse av at det virkelig løsner for tyskerne i denne kampen, og Werner har stor tillit i den tyske troppen selv om målene har uteblitt til nå i mesterskapet. I forrige kamp ble han flyttet ut til venstre, og fikk vist frem rykket sitt.

Xherdan Shaqiri (Sveits– Costa Rica) 7.5 millioner

Shaqiri sendte Sveits til himmels i forrige kamp mot Serbia, da han skåret 2-1 i sluttminuttene. Den kompakte Stoke-spillerne har en dødelig venstrefot, kombinert med en tekniske finesser og hurtighet. Fortsetter Costa Rica å spille defensivt, vil Shaqiri definitivt ha en viktig rolle i denne kampen.

Rundens kaptein

Cristiano Ronaldo (Portugal– Iran) 12.3 millioner

Denne spilles kun basert på magefølelse. Iran er et godt defensivt lag, men når Cristiano Ronaldo først lukter på nye milepæler og rekorder er han svært vanskelig å stoppe. Fus i absolutt alt i det portugisiske landslaget, og vi tror han plukker med seg et par mål her.

epaselect-RUSSIA-SOCCER-FIFA-WORLD-CUP-2018
Cristiano Ronaldo feirer hat-trick mot Spania i runde 1, i runde 3 bir han vår kaptein. 

Rundens differensial

Thomas Lemar (Frankrike– Danmark) 7.8 millioner

Lemar er valgt av kun 0.32 % av spillerne i VM-manager, og starter trolig for Frankrike i denne runden. Unggutten har en god sesong bak seg for Danmark, og kan virkelig benytte sjansen til å vise seg frem i sitt første store mesterskap.

Rundens dunk

Paul Pogba (Frankrike – Danmark) 8.5 millioner

Pogba hviles trolig mot Danmark, og dermed er det hele 18.59 % av spillerne på VM-manager som enten må bytte eller sette Pogba på benken her.