Tre anbefalte – Midtbaneleddet

Tre anbefalte billige midtbanespillere

 Tom Cairney (Fulham – 5,0)

Kulthelt og ”main man” i Fulham. Tar mange dødballer, og spiller absolutt alt. Fulham har forsterket laget kraftig i sommer, og virker meget spennende. Cairney har en kjempefin pris, og er en god vei inn i dette laget. 6 mål og 5 målgivende på 37 kamper i Championship i fjor. Fulham skåret mye mål og spilte offensiv fotball forrige sesong og det gjør offensive spillere derfra spennende. Det gjenstår bare å se om Fulham og Cairney tar nivået i PL.

Kenedy (Newcastle – 5,0)

Fant seg fort til rette på utlån hos Newcastle i siste halvdel av fjorårets sesong. Newcastle har en svært bra trener i Rafael Benitez, men kvaliteten på laget er ikke helt på samme nivå. Kenedy blir en viktig mann om Newcastle skal produsere noe offensivt, og jeg er svært spent på om robuste Salomon Rondon vil bidra til at Kenedy blomstrer enda mer offensivt. Minuset er at Newcastle har et svært tungt kampprogram i starten, men utover i sesongen kan dette være et godt valg.

Ryan Fraser (Bournemouth – 5,5)

Bournemouth har mange spennende spillere i og sverger til en offensiv spillestil. Det gjør at de skårer en del mål, men gjør de også svært sårbare defensivt. På midtbanen har de flere spennende spillere, og Ryan Fraser en av de. 5 mål og 3 målgivende på 26 kamper i fjor. I preseason har han vært veldig god, og leverte mål og to målgivende mot Marseille. Bournemouth har svært fint kampprogram i starten og Fraser kan være en billig og god vei inn i dette laget.

Tre anbefalte medium midtbanespillere

Richarlison (Everton – 6,5)

Marco Silva henter sin tidligere elev til Everton, og det kan vise seg å være veldig spennende. Forskjellen på statistikken til Richarlison før og etter Marco Silva fikk sparken i Watford er mildt sagt overraskende. Vil han bli en suksess i Everton? Kampprogrammet spiller i alle fall på Everton sin side, og Richarlison kan være veien inn i Everton spesielt med tanke på hvor vaklende forsvarsspillet deres har vært i preseason.

Diogo Jota (Wolverhampton – 6,5)

Det er kanskje risikabelt å bruke en slik sum for en spiller fra et nyopprykket lag, men det er noe spesielt ved prosjektet til Wolves. De er svært gode på overgangsmarkedet og jeg tror de vil klare å etablere seg i Premier League. Jota endte på 17 mål i Championship, og som midtbanespiller gjør det han til svært interessant. Spilte for det meste på venstrekanten i en 4-3-3 i fjor, men har også figurert som falsk nier ved visse anledninger. Tallene hans taler for seg selv, med hele 120 forsøk på mål forrige sesong. Hele 83 av de skuddene kom innenfor 16-meteren. Om Wolverhampton og Jota tar nivået i Premier League så er dette en meget spennende mann!

Bernardo Silva (Man City – 7,5)

Det ble mye benkesliting i hans første sesong for de lyseblå fra Manchester. Med flere spillere som kom langt i VM så vil det åpne for Bernardo Silva i startelleveren. Skal vi tro Guardiola sine seneste uttalelser så vil også Bernardo Silva spille en svært viktig rolle denne sesongen. Man City sitt kampprogram fra runde 2 er lysende grønt, og det gjør spillere fra Man City til et absolutt must. En fast midtbanespiller hos Man City til 7,5? Kjør!

richarlison-an
Vil Richarlison nok en gang blomstre under Marco Silva sin ledelse? 

 

Tre anbefalte premium midtbanespillere

Mohamed Salah (Liverpool – 13)

Salah har fått en velfortjent prisøkning etter forrige sesongs rekordmange poeng. 50% eierandel, og like mange kommer til å ha han som kaptein de første rundene. Det gjør han til en virkelig must have. Om han leverer og du velger å gå uten risikerer du å havne langt bak halvparten på hele spillet, tør man risikere det?

Sadio Mané (Liverpool – 9,5)

Liverpool var det laget som skåret mest etter Man City forrige sesong, og jeg synes derfor det er forsvarlig å doble opp fra Liverpool på midtbanen. For meg virker det som om Mané har noe uførløst over seg, til tross for at han har svært gode tall fra før. Levert over 10 mål i alle hans fire sesonger i Premier League. Nå virker Liverpool sterkere enn på mange år, og kan virkelig utfordre Man City. Mané har også tatt straffer i preseason og vil garantert levere godt denne sesongen.

Kevin De Bruyne (Man City – 10,0)

Dette er et litt annerledes tips, fordi han har vært på ferie i store deler av preseason og kommer nok ikke til å starte de første kampene. Allikevel velger jeg å liste han opp her, og vil anbefale de fleste å få han inn på laget så fort han er meldt klar. På fjerdeplass over de som sanket flest poeng forrige sesong, og er det aller sikreste kortet i Man City. 18 målgivende og 8 mål forrige sesong og 21 målgivende og 6 mål sesongen før det. Med mindre han har et lengre skadeavbrekk så vil han nesten garantert levere like mange målpoeng i år. En mann man fint kan ha gjennom hele sesongen.

United Kingdom: Chelsea v Manchester City - Premier League
Blir De Bruyne assistkonge også i år?